Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Дали во градските библиотеки се изнејмуваат книги на англиски јазик? Се работи за книгата New York - Meyer Berger

Дали во градските библиотеки се изнејмуваат книги на англиски јазик? Се работи за книгата New York - Meyer Berger

Во Тетово да, а чим во Тетово тогаш би требало и у Скопје. За конкретната книга не знам.

ај ако знае нбекој да ми каже кое школо за странски јазици во ск е најдобро а најмногу ме интересира курс по италијански каде има најдобри професори исто и цени ме интересираат?

ај ако знае нбекој да ми каже кое школо за странски јазици во ск е најдобро а најмногу ме интересира курс по италијански каде има најдобри професори исто и цени ме интересираат?

http://csj.com.mk/

Стариот добар Центар за странски јазици... претпоставувам дека сè уште е еден од најдобрите...

Здраво дечки, ми треба некоја мала приказна да е на дијалект.
Да биде половина и може повеќе од една мала тетратка.
Таква, како што ѓи раскажуваат бабите и дедовците. :)
Ако знаете, кажувајте. Итно е.

Поздрав!

Здраво, ве молам ако можете да ми напишете есеј на тема ,,Писмото го победува времето " до вечер до 21:30 минути ако може да биде напишан. Однапред ви благодарам поздрав

Здраво дечки, ми треба некоја мала приказна да е на дијалект.
Да биде половина и може повеќе од една мала тетратка.
Таква, како што ѓи раскажуваат бабите и дедовците. :)
Ако знаете, кажувајте. Итно е.

Поздрав!

Ќе ти пратам во порака :)

Или подобро дај ми маил,имам мала презентација со сите особености на дијалектот во PowerPoint.

Ќе ти пратам во порака :)

Или подобро дај ми маил,имам мала презентација со сите особености на дијалектот во PowerPoint.

Нема потреба веќе, најдов. :))
Фала во секој случај. :)

дали некој може да даде линк или нешто сл. со кратка содржина на ,,Канционер'' од Ф.Петрарка

дали некој може да даде линк или нешто сл. со кратка содржина на ,,Канционер'' од Ф.Петрарка

Содржина од “Канцониер“ во секој случај не може да има, бидејќи тоа е збирка поезија. А ако бараш анализа на некои сонети или слично, можам да најдам некој линк или слично и да ти ги пуштам по ПП.

Било што (само не википедија и сл) за Клетници од Виктор Иго...///

Некој да знае каде може да се најде збирка раскази "Чинки" од Васе Манчев ?? Ја барав во библиотека ама ја немале, и на други места ја немале... :raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom