- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Кирил ПејчиновиќAjde HELP mi treba nesto za prosvetitlstvo vo Makedonija (Joakim Krcovski i Kiril Pejcinovik) malku umetnicki pocetok mi treba HEEEEEELP
Јоаким Крчовски
Кирил ПејчиновиќAjde HELP mi treba nesto za prosvetitlstvo vo Makedonija (Joakim Krcovski i Kiril Pejcinovik) malku umetnicki pocetok mi treba HEEEEEELP
Што поточно? За писмена? Ја имам прочитано... излишно е да кажувам дека е глупа книгата...Нешто за Крпен живот да не има некој?
Одговор на овој ЛИНКја има некој прочиатано “Кој го здипли моето сирење“, сакам да ја купам, добра е?
Ако мислиш на “Најголемите светски мистерии“, ја има во Матица Македонска и е 300-350 денари отприлика.незнам дали прашањево ми е на место ама сакам да прашам како се вика книгата со мистерии во светот и ако може да ми кажете каде да ја најдам и која и е цената?:smir:
“Илијада“ и “Одисеја“-ХомерАј ако може хелп, сеа ќе сум прва година, па ако знае некој кој се лектирите за прва година нека постира..
--------------------------------
Дај бе знаете ги книгите за 1ва година лектирите ми требат кој е ај ако знае некој нека постира ..
''Царот Едип'' - Софокле:helou:“Илијада“ и “Одисеја“-Хомер
“Шагринска кожа“-Оноре де Балзак
“Панонски легенди“
“Ојдип Тиранин“ (Софокле мислам беше)
“Скржавец“ - Плаут
“Гилгамеш“ -сумерски еп
“Тристан и Изолда“
..... и тие ги памтам само од 1 година/..
+ star i nov zavet''Царот Едип'' - Софокле:helou: