Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Ми требаат барем 3 наслови на такви песни.Сам ќе ги обработам ми требаат само насловите.
Eве ти повеќе наслови---
1.Јана и сонцето
2.Ѕид ми ѕидае девет мајстори
3.Тодора ќерка
4.Работна невеста
5.Предавство на снаата Ангелина
Овие сите се со непознати автори, собирани од Цепанков, Шапкарев, Миладоновци, Икономов идр.

Ve molam ako nekoj moze da mi pomogne i da mi dade nekoj link ako znae za poemata PUSTA ZEMJA na TOMAS ELIOT ili pak nekoj da kaze svoe mislenje. sekakva pomos e dobredojdena. konretno treba da pisuvam za slikata na evropskata civilizacija vo deloto

Fala za linkot no jas veke go vidov i na wikipedia poise pisuva za toa kako e izdadena knigataa ne tolku za nejzinata sodrzina no vo sekoj slucaj fala za pomosta. A nema tuka nekoj sto studira komparativna knizevnost posto mi rekoa deka na fakultet ja obrabotuvale?

Dali ima nekoj nekoja kritika,ili kus raskaz ili nesto slicno za : "Ilijada","Gilgamesh","Car Edip"...Konkretno za Ilijada mislam deka treba da pisam za deloto,kako go gledam od moj aspekt ova ona...neznam :D a za Gilgamesh i Car Edip mislam deka treba obrabotka na nivnite likovi...ah gluposti,nikogas ne sum pisela za dela...i sega tesko mi trgna...sekakva pomos e dobrodojdena ;)
Tnx odnapred :helou:

Народе ми треба семинарска работа по Македонски јазик....

Прва година сум на Филолошки факултет-Германистика и ми треба семинарска за предметот по македонски јазик на тема "Префиксно зборообразување во Македонскиот јазик" ве молам кој има или да ми каже кај да најдам нека пише ПП или нека ме адне на мсн....

ПОЗЗЗ......

Однапред ви благодарам!!!!

Треба за сите од клас да напишам што им значат и од каде им потекнуваат имињата. Ако има некој линк за нешто такво или барем некоја книга да ми препорача би му била благодарна. И ми треба до утре сабајле најкасно:helou:

Треба за сите од клас да напишам што им значат и од каде им потекнуваат имињата. Ако има некој линк за нешто такво или барем некоја книга да ми препорача би му била благодарна. И ми треба до утре сабајле најкасно:helou:

Во секоја книжарница имаш книги за имиња. Најчесто се онакви мали џепни изданија... ама гарант ќе се најдат и поопширни работи. Е сега тоа со наши имиња, кој знае. :toe: Во секој случај претрчај преку улица, првата книжарница и ќе знаеш на што си.

Имаше една темичка каде што дадоа линк за едно истражување и анкета чак и со барачка та побарај низ форумите таму излегуваа некои работи....от некоја англиска или американска новинарска агенција мислам дека некој вестник беше. Таму дури можеше да најдеш што работел некој твој пра пра прадедо..ако работел легално хахаха..така да...побарај по форумов..мене ме мрзи а и имам доста преводи сега за пишување па...занимавај се сам...

dali nekoj moze da mi pomogne...pravam pismena vo petok na 5 temi makedonski a neam ideja so da pisam.Temite se tvorestvoto na Racin,tvorestvoto na Nedelkovski,Corbadzi Teodos,Parite se otepuvackatemata e prokletstvoto na zlatnicite, i Pecalbari.Ako nekoj moze da napisse nesto ke mu bidam mn blagodorrna oti svarno neznam so da pisamaj za pecalbarstvoto i za pazite se otepuvacka pa mozam nesto da sostavam ama za ovie racin nedelkovski vrska neam :( pls help me

Да не има случајно некој .ППД презентација за Македонија ???
На аглиски ми врши работа.!

Поз

dali nekoj moze da mi pomogne...pravam pismena vo petok na 5 temi makedonski a neam ideja so da pisam.Temite se tvorestvoto na Racin,tvorestvoto na Nedelkovski.

Такоџе.
За Рацин добро се снајдов, ама за Неделковски абер немам. Или поточно литература немам.

Џи-Џи имаш предлог како да го претставам Кољо на Неделковци?

Ajde HELP mi treba nesto za prosvetitlstvo vo Makedonija (Joakim Krcovski i Kiril Pejcinovik) malku umetnicki pocetok mi treba HEEEEEELP :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom