Косово се самопрогласи за независно, пукотници на прославата во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.
Смејте се сега и радувајте се . Ама .. кој последен се смее најслатко се смее :smir:

а што не отиде сите на косово ..па да си останете тамо...ќе се спасите и вие, и нас ќе не спасите....тамо нема закони...ќе правите што сакате..

Neka se priznae! Ic QR ne me boli! Jas ne priznavam kvazi-drzavi samo nacii. Albancite ne se nacija. Edna drzava moze sekakov narod da ima, a nacija kako MAKEDONSKATA sekoj moze da posakuva.

Ke izbegame od temava. Poentata mi bese samo deka od 91 navaka sekoj sto bil na vlast daval po nesto. Eve pred nekolku godini nekoj vikase deka nekoi prasnja ne zasluzuvale odgovor i sega koj e sluga.
Inace stvarno nie kako Makedonci neznam sto se zamarame za Kosovo. Pa uste od 99 de fakto Kosovo veke na nekoj nacin bese nezavisno i odvoeno od Srbija. Kakva i da e toa e realnosta. A za od Albancite od Makedonija se nadevam deka dokolku ima nekoi so iskreni nameri za Makedonija, ke izlezat na protest protiv Grcija.

bash taka:smir:

Неколку стотици демонстранти, од кои мнозинството млади луѓе, меѓу кои и навивачките групи на белградските фудбалски клубови, ја нападнале зградата на амбасадата на САД во Белград, доцна попладнево.
Во инцидентот повреден бил еден полицаец. Насобраната толпа луѓе фрлала камења и огнени факели кон американската амбасада, а искршиле и неколку прозорци. Полицаецот најверојатно бил повреден од удар со камен. Тој веднаш бил хоспитализиран.
Собирањето на толпата луѓе почнало пред Владата на Србија, веднаш по обраќањетодо нацијата на премиерот на Србија, Воислав Коштуница. За кратко време демонстрантите тргнале кон амбасадата на САД.
Еден од водачите на клубот Партизан, кој се претставил како Пеле, ја повикал толпата да ја држи под блокада американската амбасада се додека САД “не и го вратат Косово на Србија“. Иако тој во својот говор повикувал на мирни протести, додека зборувал кон зградата на амбасадата бил фрлен огнен факел и неколку камења.
Демонстрантите извикувале “Косово е Србија“, “Не го даваме Косово“, “Спаси ја Србија и убиј се, Коштуница“, “Убиј, заколи, да албанец не постои“. Било скандирано и името на поранешниот лидера на босанските Срби, Ратко Младиќ.
Првично зградата на амбасадата ја обезбедувале десетина полицајци, кои подоцна добиле бројно засилување.

abe ke go priznaat Albancite imaat golemo i jako lobi vo site zapadni zemji.Baska ja rabotat i drogata i prostitucijata taka da imaat i pari pa mozat da si kupat nezavisnost.

Несоја земја призна ли веке Косово ? Албанија презна ли го ? :toe:

Официално оште не. Знаеш, требва малко технологично време - да се сабере парламента и т.н. ;-) Сигурно те ште са првите ;-)

Luge nema so da gi zalite srbite sami si go dadoa kosovo se lakomea za pari, prodavaa zemja ne mislejki na toa sto ke bide posle. Ne deka imam simpatii kon ljockive ne gi sakam, ama nie sega treba da znaeme da izigrame pravilno i da si gledame za nas. Samo da se nadevame da ne se vsesti situacijata deka togas i za nas ke e loso. i NAJBITNO E DA NAUCIME NESTO OD NIVNITE GRESKI!

Знаете со Србија како испадна?Оној што посакува туѓо, го губи и тоа што го има...Односно од премногу лакомење остана со празни раце, остана помала од Македонија...Џабе ќе се бунат, ќе си легнат на брашното полека но сигурно..

Luge nema so da gi zalite srbite sami si go dadoa kosovo se lakomea za pari, prodavaa zemja ne mislejki na toa sto ke bide posle. Ne deka imam simpatii kon ljockive ne gi sakam, ama nie sega treba da znaeme da izigrame pravilno i da si gledame za nas. Samo da se nadevame da ne se vsesti situacijata deka togas i za nas ke e loso. i NAJBITNO E DA NAUCIME NESTO OD NIVNITE GRESKI!
Zosto da se nadevame da ne se vzesti.Pa jas edvaj cekam da pocne imam nerascisteni smetki od 2001 Radusa.A ti mozes povtorno da odis na halkidiki dodeka ne se zavrsi pa tamu nadevaj se da ne se vzesti:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom