ПРОТЕСТ ПРОТИВ МЕНУВАЊЕТО НА УСТАВНОТО ИМЕ! ВТОРНИК, 18:00, плоштад МАКЕДОНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
не штеди на боја целта е поважна

Како што кажав, јас во боја ќе ги правам, зборам за останатите кои не се во можност.

ИНСПИРАЦИЈА:

2ywyefm.jpg

До кај е работата? сега пуштив едно 80-тина мејлови по познатите личности од Македонија и разни мој пријатели....

Мислам најдобро ќе биде да се информираат новинарите за ова, односно медиумите. Така автоматски ќе биде помасовно.

исто така кој има хи5 профили нека пуштаат пораки што повеќе тоа подобро

исто така кој има хи5 профили нека пуштаат пораки што повеќе тоа подобро

ЈАс пратив на толку колку што можев..речиси на сите што ми беа во листата на пријатели!
Ај некој аир и од Хај 5 да има.:pos:
околу 200 пораки се испратени!

I jas na se zivo i divo mu pustiv poraka barem tretina da dojdat ke e super! spored mene ke ima mnogu luge zakon :) steta samo sto jas nema da bidam:(
decki ako treba kakva bilo druga pomos kazete tuka sum

Околу 13:00 правиме брифинг тука на форум, со најновите информации. Во меѓувреме, секој нека ја шири информацијата (знам дека нема потреба да се нагласува, ама ајде :) )

Добро утро МАКЕДОНЦИ!

Да одиме на протест заради недавање на името? Ама името е променето во ФИРОМ 15 години.Има смисол ако се оди на протест за да се ФИРОМ промени. Еве, јас сум за промена на ФИРОМ како наше актуелно име. Тоа што ние дома си кажуваме Република Македонија, во свет не важи. А, еве една сторија од нашиот политички живот. Во 1990 год. победи ВМРО-ДПМНЕ, кој и до доби мандатот да формира Влада. Но, имаше една група Македонци од Гостивар кој секој ден доаѓаше кај Љубчо Георгиевски со став дека со Албанци ( ПДП) не смее да се прави коалиција. Георгиевски ги послуша, не успеа да направи Влада, а после падот на експертската Влада на Кљусев, СКМ-ПДП ( СДСМ) глатко направи коалиција со Албанците и ни ја ебаа мајката. Меѓудруго ни го сменија и името. Затоа, деца мали да не ја повторуваме грешкаѕа двапати. САД ни се пријателски расположени. Да го искористиме тоа. Тие кои тврдо стојат на непромена на името, не му мислат добро на Македонија ниту на македонскиот народ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom