Смртна Казна - За или Против?

Смртна казна - За или Против ?!

• За

Гласови: 25 52,1%
  • Против

Гласови: 16 33,3%
  • Воздржан

Гласови: 7 14,6%

• Вкупно гласачи
    48
Х

Ханзо

Гостин
Абе некој да не ги заборави 12те киднапирани? Ни трага ни глас од нив... Затоа пиро, не соли памет за чесноста на учкине, не убиле ниту еден цивил. БАХ...!

И да, гласам за.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Гледам повеќето се изјасниле со "да" кoга е во прашање смртната казна...па ме занима дали некој од вас има храброст да изврши таков чин или продавате овде муда за бубрези...
Оти кога врз некој кој убил, извршиш чин на убиство не ли стануваме и ние како него..не треба да бидеш животно ако некој друг настапува така...плус од каде на нас правото да одземаме нечиј живот кога веќе не го даваме животот...
Затоа постои доживотен затвор..дај му 200 години па да видам како ќе преживее...

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Имаше ваква тема на форумот и како што и тогаш кажав, НЕ за смртна казна.
Зошто? Ме мрзи сега да повторувам, но во основа е дека нема никој право да му одземе живот на некој човек, особено не вака државно спонзорирано.
Знаете зошто Австралија ја укина смртната казна?
Затоа што после години излезе дека човекот кој бил егзекутиран бил невин.

ViM

Член од
25 мај 2006
Мислења
39
Поени од реакции
2
Мислам дека би било и фер да му се врати во иста мера на оној што извршил некое кривично дело, на пример на оној што силувал, што се иживувал со нечиј живот и сл. да се предаде на најблиските на жртвата па тие нека му судат.Било кој друг да му суди на таков (не)човек би било погрешно и неправилно.Во случај како оној пред неколку дена каде беше силувано 8-годишно девојче и каде родителите го принудиле на тоа мислам дека доживотен затвор ќе заврши работа.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.019
Мислам дека смртната казна би требало да се дава на ВЕЛЕПРЕДАВНИЦИ НА ДРЖАВАТА!Инаку на убијци и слични, ако им се даде смртна казна ние сме им ги скратиле маките..Пушти го доживотен затвор нека скапува, секој ден тепање, и инекции против лудило..

Член од
16 февруари 2008
Мислења
38
Поени од реакции
0
Jas sum protiv smrtna kazna

samo bog dava zivot,i bog odzema

ne veruvam deka takva ogromna mok treba da se ostavi vo racete na covekot

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Строго против оти мислам дека никој нема право да му одземе живот на друг, без оглед што сторил. Исто мислам дека доживотен затвор е поголема казна за некого него да му одземеш живот.

Член од
18 јануари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
7
Definitivno sum za,a dali imam hrabrost da ja izvrsam da imam.Prv sto ke go osudam na smrtna kazna e Rosko,a posle Ali ke go pukam.

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
За мене е битно да се спроведува законот и да не владеат мафијата и злосторниците, да нема корупција, па дали се казниле сторителите на кривично дело со смртна казна или доживотен затвор и не ми е толку битно се додека си ја заслужиле таквата казна.
Воздржана сум со други зборови.

KL0$AR

I SEE DEAD PEOPLE
Член од
8 јануари 2008
Мислења
343
Поени од реакции
9
Повеке сум за смртни казни,во некои случаи дури смртна казна е налмалку што треба даму се стори на осудениот.на некои им треба долго,долго мачење се додека не умрат од болка

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Во нашава земја никогаш не би профункционирало нешто како смртна казна.Јас лично сум против зошто на најголемите злосторници како силувачи,убијци и сл.поголема казна е да останат да скапат во затвор и 100 пати да се покаат и сами да посакаат да им извршат смртна казна зошто така ем ке ги спасат од маките ем со извршувањето ние ја преземаме нивната улога на убијци и сл.Ама лошото е што од нашиве затвори мн лесно може да избегаат и тој доживотен затвор не е нешто што мн би ги заплашило:toe:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Строго против оти мислам дека никој нема право да му одземе живот на друг, без оглед што сторил. Исто мислам дека доживотен затвор е поголема казна за некого него да му одземеш живот.
Еден човек убил 5 души.Него кој му дал право да им го земе животот.Е со истото право шо го имал тој ке му биде и него одземен.

Не е глуп Швајценегер бе!!!

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Еден човек убил 5 души.Него кој му дал право да им го земе животот.Е со истото право шо го имал тој ке му биде и него одземен.

Не е глуп Швајценегер бе!!!
Ама со тоа што ќе го му го одземеш животот на некој начин му ги кратиш маките.Нели е поубаво да скапе во затвор и сам да посака да умре па така да почуствува дека за тоа што го направил треба да се покае?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Jas sum protiv smrtna kazna

samo bog dava zivot,i bog odzema

ne veruvam deka takva ogromna mok treba da se ostavi vo racete na covekot
И Евреите не го убиле Исус од истите причини,ама им го предале на Римјаните.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ама со тоа што ќе го му го одземеш животот на некој начин му ги кратиш маките.Нели е поубаво да скапе во затвор и сам да посака да умре па така да почуствува дека за тоа што го направил треба да се покае?
Инаку темава е за кај нас.Кај нас кој ке остане да се мачи до крај бе....Ке има помилување ова она и оп за 10тина години надвор.Ке шета и ке се смее

Kajgana Shop

На врв Bottom