Ако Косово недела прогласи независност, Русија ќе ја признае Абхазија и Јужна Осетија

треба да ги подржиме србите . не поради нашата блискост со нив туку поради лавината од инциденти што ке следат по прогласувањето на независност.
барем уште 4 држави ке побараат ист третман по тоа.
р.Српска
абхазија
придњестровје
баскија

Блискост со Србите??? Провери си го никот, те молам...

Марко, мислиш дека ќе има учебници по историја после Третата светска војна? Се разбира, ако биде конвенционална (Авиончиња, Тенкчиња, Атомчиња).

ханзо ако си против славјанското братство не мора да постираш на оваа тема.никот ми е добар. никој до сега не се пожалил. ( офтопик)
но ако сакаш да славиш можеш слободно со твоите братчиња.
само да не ви биде кратко славјето...

Не сум албонофил, но Косово ке си добие независност, тоа им е ветено на косоварите, они си ја завршија работата и сега за завршената работа си добиваат, тоа е факт кој колку ли да некој не му се допаѓа тоа е така, но ( ахх секогаш има едно но, како мистер но ) ако ја оплескаат работата можно е уште 5 години меѓународен протекторат.
Иначе не се радувајте многу со Србија, има некои структури српски кој по секоја цена сакат инциденти во македонија, веќе од летоска се носи големо количество на оружје ( и ова голем е релативна работа ама сепак има оружје ).

Не сум албонофил, но Косово ке си добие независност, тоа им е ветено на косоварите, они си ја завршија работата и сега за завршената работа си добиваат, тоа е факт кој колку ли да некој не му се допаѓа тоа е така, но ( ахх секогаш има едно но, како мистер но ) ако ја оплескаат работата можно е уште 5 години меѓународен протекторат.
Иначе не се радувајте многу со Србија, има некои структури српски кој по секоја цена сакат инциденти во македонија, веќе од летоска се носи големо количество на оружје ( и ова голем е релативна работа ама сепак има оружје ).
Podobro da ima incidewnti otkolku da stanime sluga na albancite kako sega i so muzej na teroristi, nikoj ne ne tera da go priznaeme kosovo. Ama vladata rabote za albanskite interesi ne za makedonskiet.

Podobro da ima incidewnti otkolku da stanime sluga na albancite kako sega i so muzej na teroristi, nikoj ne ne tera da go priznaeme kosovo. Ama vladata rabote za albanskite interesi ne za makedonskiet.
А кои се македонските интереси? Велика Србија? Значи ти си против независно Косово и си за Велика Србија? Тоа е македонски интерес или зад твојот македонизам се крие србоманство?

А кои се македонските интереси? Велика Србија? Значи ти си против независно Косово и си за Велика Србија? Тоа е македонски интерес или зад твојот македонизам се крие србоманство?
Kosovo e legalen del od Srbija, koja e taa velika srbija.
Jas mislam go meshash so tvojata zelba za Golema Albanija.

Kosovo nikogash nema da bide nezavisno de jure, bidejkji nezavsnosta mora da ja proglasi Sovetot za Bezbednost na ON. Tamu Rusija, so podrshka na Kina i niz drugi zemji, stavaat veto na nezavsnosta!

Znachi, nezavosnosta na Kosovo e isto kako Shto Tajvan e za Kina - kineska teritorija, i taa eden den kje si go povrati.

Nas ni e problemot nashive da ne prifatat promena na ime.

Da povtoram: nikoj nema mandat od imeto na makedonskito narod da prifati promena na narodniot identitet. Ako nekoj toa go napravi (kako Kiro Gligorov i Branko Crvenkovski) snosi sekakvi posledici. Najmalku shto treba e da im se iskornat grobovite.

Treba da snosi posledici i tatarskiot ambasador Mihov, chovek koj prifatil turko-mongolski identitet, a koj se drzna da ni drzhi lekcii deka "Nova Makedonija" bilo prikladno ime za nas - taka bugarite kje si go reshele problemot so lazhnata im istorija.

Nemoj nekoj da se igra igrachki, Makedonija e zemjata kade shto pochna "palestnskiot" problem...

hanging500.jpg

ne evo prasanje samo osetija i aphazija tuku i turskiot del na kipar republika srpska delot na flamancite vo belgija severna irska pomalku i skotska i vels tibet vo kina i mnogy drugi pokraini bi mozele da ja iskoristat formulata na samostojnost na kosovo

ова го кажувам за тие две земји кои ќе добијат признавање од страна на Русија само ден по прогласувањето на независност на Косово, а иначе дека има уште многу покраини, територии кои наскоро ќе скокнат за да добијат независност искористувајќи ја политичката одлука за Косово и непочитувањето на меѓународното право навистина ги има, и мислам дека Република Српска ќе биде независна за кратко време, Северен Кипар исто така... и мн други територии низ цел Свет

ne evo prasanje samo osetija i aphazija tuku i turskiot del na kipar republika srpska delot na flamancite vo belgija severna irska pomalku i skotska i vels tibet vo kina i mnogy drugi pokraini bi mozele da ja iskoristat formulata na samostojnost na kosovo

А да... The Butterfly Effect :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom