Вистинско другарство, постои ли?

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Да постои вистинско другарство меѓу 1-2 или 3-4 души...повеќе 10-15 души не постои...Имав пред неколку години вистинско другарство, бевме многу блиски, од кога завршивме основно се слушавме уште 1год, потоа и толку....сега се имаме пак, се гледаме, се слушаме ама помалко.... Сеа имам само неколку такви другари шо мислам дека ќе помогнат, ама никогаш не се знае каков може да биде човекот

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Секако дека да.

Во партизани.

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Вистинско другарство постои.. постои кога си дете, и кога немаш проблеми, кога си надвор цело време и кога си сосема природен и искрен со другите. Тогаш важно ти е да се дружиш, да се поврзеш со другите, да восприемиш блискост, да ти дадат и да дадеш некоја емоција ... тогаш има право другарство.

Подоцна.. со тек на годините, сите се извитоперуваат во своите гледишта кон другите луѓе.. не им е потребно повеќе она за кое живееле секој ден ... и така ...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.339
Да, да, убао си напишал SolunAssassin :) и денеска кога сме малце постари џоа мажи сме веќе :pos: се подлажуваме дека постои, може постои во некоја си плитка форма ама сепак не е тоа тоа, е сеа зависи може не е кај секого така, језда не верувам :) ae

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Постои..но се помалку..денес секој гледа за себе..од корист..лицемерен е и дволичен..до тука дојде светот:/

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Секако дека постои, сега помалку или повеќе, битно постои...барем од мое искуство...личноста со која се познавам повеќе од 10 години не би ја менувала за никој и ништо на светот...секогаш е тука за мене и јас за неа...нашето другарство постои и ке постои.:back:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Постои! Добро знам да проценим карактер.

don PASCAL

Tne last Don Protected By the Mafia..
Член од
2 октомври 2007
Мислења
647
Поени од реакции
19
секако дека постои

Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Постои, и имам неколку луѓе на кои би им го доверил животот во секое доба од денот

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Секако дека ДА, постојат луѓе за кои би ја ставил раката во оган доколку е потребно( и обратно).

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Секако дека постои.. Јас имам вистинско другарство... си имам другарка која си ја сакам како сестра и никоаш тоа другарство нема да прекине... затоа што се дружиме многу долго време скоро секој ден се гледаме... одржуваме контакти и никој од нас двајца не гледа корист во другиот си помагаме заемно. Ова си е мој пример. А дали е со сите така неможам да кажам али сепак 90% од луѓето гледаат корист и само корист.. ретки се ВИСТИНСКИТЕ другарства во денешницава... али за тоа треба и обострано разбирање, почитување, искреност и сакање.

ivicka10

full bundle of joy...
Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
4
Не постои објективен одговор на ова - оние што се изгореле веруваат дека нема, а оние што не се веруваат дека има. Факт е дека за луѓето стои тезата HOMO HOMINIS LUPUS, што значи кога тогаш и нај"вистинскиот" пријател ќе те предаде. Постојат пријатели кои некому можат да бидат вистински и се спремни да пружат безусловна поддршка, меѓутоа најчесто - како што е случајот со сродните души - тие истомисленици не се поврзуваат едни со други...
А дали едно вистинско пријателство може да трае вечно? - одговорот е НЕ. Сите нешта имаат крај. А и кога би траело, тоа не би било истото пријателство како на почетокот - животот секогаш има начин како да ги разниша работите...

Член од
17 мај 2008
Мислења
75
Поени од реакции
0
Јас немам доживеано ако така можам да кажам вистинско другарство,затоа и мислам дека не постои,може грешам ама коа ке ми се случи ке си го сменам мислењето.А што се однесува па за машко женско другарство во тоа нема ни шо да ми се смени мислењето затоа што секогаш постои интерес од едната сртана,тоа се покажува со тек на време.Јас имав другар 5 години и на крајот .....еве го дечко ми е:pos2:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
А дали едно вистинско пријателство може да трае вечно? - одговорот е НЕ. Сите нешта имаат крај. А и кога би траело, тоа не би било истото пријателство како на почетокот - животот секогаш има начин како да ги разниша работите...
сори ама не се сложувам.можеби не си го доживеала затоа тврдиш дека нема вечно пријателство...како и мн други работи пријателството треба да се одржува,да се негува,кога некој е тука за тебе секогаш и ти за него секогаш нема причина да дојде до крај на нештата...кога има несогласувања-што е логично да ги има,лесно ќе се решат баш затоа што сте бест френдс...јас лично верувам во вечно пријателство.пред тие неколку одбрани личности сум ги отворила и срцето и душата и никогаш нема да зажалам....

ivicka10

full bundle of joy...
Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
4
сори ама не се сложувам.можеби не си го доживеала затоа тврдиш дека нема вечно пријателство...
јас лично верувам во вечно пријателство.пред тие неколку одбрани личности сум ги отворила и срцето и душата и никогаш нема да зажалам....
Ни ти не си доживеала вечно пријателство за да тврдиш дека има:P
Јас се надевам дека нема да зажалиш. Како и да е реков дека постојат луѓе на светов кои можат да пружат вистинско пријателство, меѓутоа најчесто го пружаат на погрешните...Затоа М можам само да ти посакам да си во малцинството и да си ги пронашла своите сродни души - а за тоа only time can tell нели?!:star: :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom