Зашто пиете алкохол кога ви штети?

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
Што денеска не е штетно? Се е штетно затоа праверте си кејф на душата за кога ке остарете да не ви биде мака што сте го изгубиле времето во апстинирање. Животот е за уживање. Еден ден сите ке умреме

Јас воопшто не пијам алкохол.Не дека не ми дава некој да пијам.Јас ако сакам можам да се направам ѓубре.Ама алкохолот не ми прави мерак.Алкохолот е да го осетиш и да ти направе мерак и тоа во мали количини (чашка-две и тоа не на екс) а не за да испиеш 5-6 чаши на екс и да се направиш ѓубре.

ја од ЌЕИФ и мерак си пијам... да ми биде убавко... зошто некој пуши коа е штетно... и се дрогира...

Пијем да је заборавим!

Како во алкохолот што има утеха,нигде ја нема!

:oftopic::cds:
Осум алкохоличарски симптоми и решенија

1 Симптом: Студени и влажни нозе.
Причина: Чашата ја држите под неправилен агол и пиењето ви тече.
Решение: Внимателно придвижете ја чашата по таков начин, да отворот биде насочен нагоре.

2 Симптом: На ѕидот спроти вас има претерано многу светлини.
Причина: Лежите на подот.
Решение: Позиционирајте го телото така да образува агол од 90 степени спрема подот.

3 Симптом: Подот ви изгледа ко нефокусиран.
Причина: Гледате низ празна чаша.
Решение: Наполнете ја чашата со пијалок по ваш избор.

4 Симптом: Подот се движи.
Причина: Ве изнесуваат.
Решение: Барем прашајте накаде ве влечкаат.

5 Симптом: Слушајте ехо секој пат, кога некој ќе прозбори.
Причина: Лежите со уво во празна чаша на масата.
Решение: Однесувајте се пристојно, барем исправете се.

6 Симптом: Собата се тресе, сите се облечени во бело, а музиката непрекинато се повторува.
Причина: Во болничка кола сте.
Решение: Не се движете. Оставете професионалците да си ја вршат работата.

7 Симптом: Татко ви и вашите браќа изгледаат многу невообичаено.
Причина: Во погрешна куќа сте.
Решение: Прашајте дали можат да ве упатат кон вашата куќа.

8 Симптом: Огромна светлина ве заслепува.
Причина: Спиете на тротоарот.
Решение: Приберете се дома. Кафето помага.

Не пијам... зш таква ми е религијата... не дозволува..
а знам дека во мојата религија се што е забрането е штетно за мене.. и за луѓето околу мене :pipi:

не е штетен ако пазиме колку пиеме. виното е здраво, ракијата е исто здрава.
ова сепак не треба да биде причина да се направиме даски
но барем еднаш неделно е доволно.

Не пијам... зш таква ми е религијата... не дозволува..
а знам дека во мојата религија се што е забрането е штетно за мене.. и за луѓето околу мене :pipi:

што религија е тоа ?

иначе јас си пијам пијам да се расположам , пијам над нормалата и увек коа ке се напијам до даске сум си весел срекен комуникативен опуштен и ке пијам и пијам и пијам .... душата ке ја дадам , флашата не ја давам :)

што религија е тоа ?

иначе јас си пијам пијам да се расположам , пијам над нормалата и увек коа ке се напијам до даске сум си весел срекен комуникативен опуштен и ке пијам и пијам и пијам .... душата ке ја дадам , флашата не ја давам :)
..............

јас многу реко пијам алкохол 1-2 месечно:pipi: и тоа од 1 до 2 чашки :helou:

Само од златна токсикологија доаѓа памет... коа ке ви бутнат црево 2метри, неколку инфузии и на крај цената (3500денари) тогаш нема да помислите на алхохол (проверено:vozbud:)

Оти ми е сладок...Пример коњакот..нема ништо поубаво од тоа..

Што денеска не е штетно? Се е штетно затоа праверте си кејф на душата за кога ке остарете да не ви биде мака што сте го изгубиле времето во апстинирање. Животот е за уживање. Еден ден сите ке умреме

правете си ќејф...а??

ами јас кога сум пијан сум полош и од џејсон и фреди кругер заедно....едноставно психа тешка...пиев средно

а сега ептен ретко и тоа препорачливо е коњак чист и едно чоколадо синтагма...ете тоа е ќејф напиј се еден до два и таман е а повеќе:nenene::nenene:

што религија е тоа ?

пази на црниот дроб...возависност од тоа дали што пиеш,ако пиеш и пиеш и пиеш жестоко пази го црниот дроб...а ако е пиво немај мака.

П.С ислам забранува алкохол-добро може не си живеел со припадници на таа религија сеедно и чајот им е добар:)

не е штетен ако пазиме колку пиеме. виното е здраво, ракијата е исто здрава.
ова сепак не треба да биде причина да се направиме даски
но барем еднаш неделно е доволно.

нема ниту еден релевантен доказ дека алкохолот е корисен колку што знам(освен дезинфекција).

бај д веј по дефиниција е ТОКСИК значи отров-не гледам корисност во отров, а и убива милиони клетки во мозокот баш таа една чашка ракија...

исто така и кога е ладно нели пијат ракија или вотка...

да точно е ќе се затоплат но интересно отпрвен алкохолот ќе предизвика проширување на вените и подобра циркулација,за потоа(по 30 минути-2часа) да дојде до нагло стеснување на вените,значи ќе ви биде уште поладно ова особено ако сте на планинарење или подолго време изложени на ниски температури...или ќе треба втора чаша.

Пијем да је заборавим!

Како во алкохолот што има утеха,нигде ја нема!

е ова не го очекував искрено.

ајде бујрум...патем тешка мизерија е пе4сната,шабанерија ,спотот немам зборови...ама ај

Не пијам ич,освен неколку пати годишно,тогаш се прам јок и ми гаси желбата со месеци :back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom