Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Cija Majka??Скокаш од еден на друг стих, онака како стихот ти одговара и уште велиш дека си во право? Па каква врска има цитираниот Христов стих со тоа дали мајката Божја имала други деца и дали Јосиф бил во втор брак?
Одговори ми...
Pa mArija go rodi Isus a ne BOG.
Ali se rodi kako covek a ne kako Bog??????
А кој Е Исус? Оној Кој Е!
Скокаш од еден на друг стих, онака како стихот ти одговара и уште велиш дека си во право? Па каква врска има цитираниот Христов стих со тоа дали мајката Божја имала други деца и дали Јосиф бил во втор брак?
Одговори ми...
Miki na nisto ne odgovori so bibliski citat.Tvoite teorii se vrz baza na rekla-kazala i principot "lov vo matno". Mnogu covecki mudrosti i svetovni teorii.
A Isus Hristos rekol:
"Ako vie ostanete pri Moeto slovo navistina ke bidete Moi ucenici"
JOVAN 8:31
Ovoj stih ima mnogu golema vrska so site sto se narekuvaat hristijani.
Ali se rodi kako covek a ne kako Bog
Мики да се разберме Марија е внесена на мала врата во Христијанството како богородица во исто време со иконите ако добро памтам на истиот Вселенски собор..а највена е како таква нешто порано кога се делела црквата и кога прииродата на Исус станала главна тема...па ја нарекле Теотокос..до тогаш имала само споредна улога во Христијанстото..Нееееее....
Синот Божји се роди и како Бог и како човек истовремено. Затоа, Исус себе си се нарекува и Син Божји и син човечки, а во евангелијата, Апостолите тоа самите го потврдуваат.
Според тоа, мајката Божја Го роди Оној Кој Е и Кој одсекогаш постои!
По којзнае кој пат ќе напишам дека целта од Вселенските Собори беше токму таа: да се расчистат сите дилематични состојби и нејаснотии во учењето до кристална јаснотија, да се утврдат догмите по одредена тема, вклучувајќи ја и догмата за мајката Божја и да се втемели и црковното право.
Она кое е донесено како одлука на тие Собори, денес се прифаќа како готово учење, без сомнеж во истото.