Дали Марија имала деца после Исус?

55Зар Тој не е синот на дрводелецот? Нели му е мајка Марија и нели му се браќа Јаков, Јосиф, Симон и Јуда? 56Нели се меѓу нас и сите Негови сестри? Каде ли се здобил овој човек со сето ова?“
(Матеј 13:55-56)

Значи Исус имал свој реодени браќа и сестри.
Крај на темата.

Навистина, ајде да завршиме со ова тема.

Но, јас сеуште немам видено нити една икона на која мајката Божја има повеќе од едно дете, освен малиот Христос. Сеупште немам прочитано ниеден богословски текст, кој вели дека мајката Божја раѓала деца и после Христа.

.

Но, јас сеуште немам видено нити една икона на која мајката Божја има повеќе од едно дете, освен малиот Христос. Сеупште немам прочитано ниеден богословски текст, кој вели дека мајката Божја раѓала деца и после Христа.

Se dodeka se informiras od ikoni, i nekakvi bogoslovski tekstovi napisani od svestenici zavisno od nivnoto licno razmisluvanje, ke imas pogresen stav za ovaa tema.
Ne se plasi od Biblijata prifati ja kako validen dokument zaveren licno od Bog.

Мариај била зачната од светиот дух и го родила синот божји Исус, а после тоа немала уште деца а и за ѓабе не ја викаат ,,дева Марија,,

Se dodeka se informiras od ikoni, i nekakvi bogoslovski tekstovi napisani od svestenici zavisno od nivnoto licno razmisluvanje, ke imas pogresen stav za ovaa tema.
Ne se plasi od Biblijata prifati ja kako validen dokument zaveren licno od Bog.

- не се „информирам„ од икони. Патем кажано, иконите ионака изразуваат одредена вистина, на свој начин.
- светоотечката вистина е единствената валидна вистина во православието. Се друго, може да биде само личен став, небитен за веќе утврдената вистина.
- не се плашам од Библијата-се плашам од нејзино погрешно и произволно толкување.

[zEUs];1726027 напиша:
Мариај била зачната од светиот дух и го родила синот божји Исус, а после тоа немала уште деца а и за ѓабе не ја викаат ,,дева Марија,,

????

Znaci ti go ignoriras Matej 13: 55-56 ( Marina ubavo ti napisala ), a ja prifakas svetooteckata vistina znaci ja ignoriras Biblijata.Poveke nema mesto za diskusija.

[zEUs];1726174 напиша:
зачнала - забременила (ми кажуеше еден вероучител од бт, инаку ако почнем ја на те дијалект некој нема да ме разбере:pos: )

Хммм, од каде тие идејата дека мајката Божја е зачната од Светиот Дух? Нејзините родители се Јоаким и Ана а не Светиот Дух.

Znaci ti go ignoriras Matej 13: 55-56 ( Marina ubavo ti napisala ), a ja prifakas svetooteckata vistina znaci ja ignoriras Biblijata.Poveke nema mesto za diskusija.

Не го игнорирам Матеј, туку ингорирам погрешни толкувања. Стетите Оци можат да го толкуваат Писмотот, оти нивниот ум е максимално очистен од злото па со така чист ум, т.н. „трезвеноумие Адамово„ можат да го толкуват зборот Божји. Значи, Светите го токлкуваат Писмото и ни пренесуваат што све стои зад секој збор од истото.

Навистина, ајде да завршиме со ова тема.

Ја имаш БИБЛИЈАТА што повеќе сакаш од тоа?:toe:

Абе зборимо за Марија мајката на Исус, таа била забременета на неприроден начин од светиот дух за да го роди Исус.

Ја имаш БИБЛИЈАТА што повеќе сакаш од тоа?:toe:

...сакам ТОЧНО толкување на библиските стихови. Себе си не се сметам за доволно писмен или достоен за таков потфат. Опасно е...

[zEUs];1726211 напиша:
Абе зборимо за Марија мајката на Исус, таа била забременета на неприроден начин од светиот дух за да го роди Исус.

Мајката Божја, Марија, родена е од родителите Јоаким и Ана, на нивни поодминати години и по природен пат. На тригодишна возраст, родителите ја оставаат во ерусалимскиот храм, да ја изучува јудејската вера, во знак за благодарност кон Бога, дека Он ги удостоил да имаат рожба на стари години.

Мајката Божја, Марија, родена е од родителите Јоаким и Ана, на нивни поодминати години и по природен пат. На тригодишна возраст, родителите ја оставаат во ерусалимскиот храм, да ја изучува јудејската вера, во знак за благодарност кон Бога, дека Он ги удостоил да имаат рожба на стари години.

Го знам ова, ја сакав друго да кажем изгледа не се разбирамо.
Нели темава е ,,Дали Марија имала деца после Исус,, , и јас колку ја разбирам темава се збори за Марија(мајката божја) и дали имала други деца освен Исус, а мојот одговор е дека немала и дека Исус и бил единствен а Исус за да дојде на земјата Марија била забременета на неприроден начин од светиот дух.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom