Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
.
Но, јас сеуште немам видено нити една икона на која мајката Божја има повеќе од едно дете, освен малиот Христос. Сеупште немам прочитано ниеден богословски текст, кој вели дека мајката Божја раѓала деца и после Христа.
Se dodeka se informiras od ikoni, i nekakvi bogoslovski tekstovi napisani od svestenici zavisno od nivnoto licno razmisluvanje, ke imas pogresen stav za ovaa tema.
Ne se plasi od Biblijata prifati ja kako validen dokument zaveren licno od Bog.
[zEUs];1726027 напиша:Мариај била зачната од светиот дух и го родила синот божји Исус, а после тоа немала уште деца а и за ѓабе не ја викаат ,,дева Марија,,
????
[zEUs];1726174 напиша:зачнала - забременила (ми кажуеше еден вероучител од бт, инаку ако почнем ја на те дијалект некој нема да ме разбере)
Znaci ti go ignoriras Matej 13: 55-56 ( Marina ubavo ti napisala ), a ja prifakas svetooteckata vistina znaci ja ignoriras Biblijata.Poveke nema mesto za diskusija.
Навистина, ајде да завршиме со ова тема.
Но, јас сеуште немам видено нити една икона на која мајката Божја има повеќе од едно дете, освен малиот Христос. Сеупште немам прочитано ниеден богословски текст, кој вели дека мајката Божја раѓала деца и после Христа.
Ја имаш БИБЛИЈАТА што повеќе сакаш од тоа?![]()
[zEUs];1726211 напиша:Абе зборимо за Марија мајката на Исус, таа била забременета на неприроден начин од светиот дух за да го роди Исус.
Мајката Божја, Марија, родена е од родителите Јоаким и Ана, на нивни поодминати години и по природен пат. На тригодишна возраст, родителите ја оставаат во ерусалимскиот храм, да ја изучува јудејската вера, во знак за благодарност кон Бога, дека Он ги удостоил да имаат рожба на стари години.