Зашто пиете алкохол кога ви штети?

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
“Пијем да је заборавиииим“ (малку шабанско (малку повеќе)) али воглавно тоа е причината заради која најчесто конзумирам алкохол, знам дека штети и тие работи, но има моменти кога едноставно барем во тек на неколку часа паѓаш под дејство на алкохолот и едноставно се оттргаш од работите за кои несакаш да размислуваш, а онака од чиста мира, или пак само да пијам за да се напијам, НИКОГАШ, сосема сум свесен за последиците од алкохолот, зависноста која ја ствара и останатите side effects...значи алкохол НЕ!!! :nenene:

Секогаш пијам во ограничена количина...Два-три пати сум била само ептен пијана и тие вечери мн глупо сум си поминала затоа не пијам многу нема потреба ,2 пијачки се доволно за едно излегување 3 максимум:smir:

кога сум со другари пијам
1-2 пијачки повеке не
понекогаш ако сакаме да се начукаме од милина онда 8-9 и повеке идеме :vozbud:

Хммм, па штети и не штети... шо знам, иако не сум полнолетен пиам. Пиам за прослави, родендени, и други такви веселби, неможе да штети од 3 пива или нешто такво.. ( бтв мн лузерска тема ) поззз..

Значи вака сеа да ви кажам од стручен аспект: алкохол во умерени количини не штети. Затоа и пијам на искачање по 1-2 пијачки, а се начукувам по еднаш у 2 месеца и тоа тогаш се собираме поголемо друштво и си зиаме вино (пошо нели виното е здраво :) ).

за расположвење и за заборавање одредени работи за кратко време. Сепак не е добро да се претервит ама ко ќе не мислиш на ништо друго освен на алкохол не е толку лошо:wink:

пиимм кога мее на кееф...

се осеќаm исполнет:pos2:
ми штети?
па ок ти може цел живот само овошје да јадеш и да медитираш и да се надеваш на долг и здрав и убав живот и утре на улица kола да те собере!
тоа е релативно!
Ми штети на здравје.....не ми е и толку важно!
Пиам алкохол, а не сум алкохоличар!
Обично во петок, се собираме друштво, вино и гитара и си проаѓаме убаво секогаш, затоа што пазиме на количина, и никогаш не пиеме па да станеме мортуси (со исклучоци (роденден, крај на школска....):)

A be ednash kazav ama ke povtoram ushte ednash: Poznavav chovek shto kapka alkohol se nemashe napieno vo zivototo pa go ubi alkoholot..............Go izgazi kamionche od pivara.

Јас пијам на секоја втора сабота алхохол.Секогаш пијам околу 3-4пијалоци и право ми удират во глава.Знам оти е штетно ама што да правам...без алхохол ништо не осекам од излевањето.

Значи вака сеа да ви кажам од стручен аспект: алкохол во умерени количини не штети. Затоа и пијам на искачање по 1-2 пијачки, а се начукувам по еднаш у 2 месеца и тоа тогаш се собираме поголемо друштво и си зиаме вино (пошо нели виното е здраво :) ).

Зависи кое вино го пиете. Ако го пиете тиквешкото од 90-100 ден. не очекувајте нешто здраво од него (=

Pa sega koga bi gledale sto steto a sto ne treba nisto da ne konzumirame ,trgnuvajki od hranata pa do se ostanato.a za alkoholot ne smetam deka steti ako se konzumira umereno i na kraj kraeva sluzi i kako afrodizijak ili 1 caska od bilo koj alkohol zamenuva apce.

Ja si pijam od sto e zabavno.Ke si sedneme u drustvo kupuvas 6litra pivo i vino i pies cela nok.Posle ako si trezen ok,ako ne si ke te treznat.PS: Ne pijte bes limun vo kesa.:pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom