Зашто пиете алкохол кога ви штети?

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
Па го пијат иако штети...џабе ти е од првата голтка ти ствара навика и те тера уште да пиеш. Така да јас не го обошавам многу алкохолот али сепак пазам некогаш кога пијам за колку да се расположам ништо друго...

Не пијам во толкави количини за да би ми штетел сериозно. Не пијам ни многу често, а одредени алкохолни пијалаци не само што нема да ти наштетат, туку и се полезни за здравјето (пр. за циркулација), секако, во ограничени количини.

А и за духот се полезни, зошто јас сум во тие што се веселат кога ќе се напијат, а не што паѓаат во депресија на „Пијем да ја заборавим“, што значи дека ми го крева расположението и се смејам, што е здраво. :)

Поентата е да не се претера количински и да не стане дејли рутин. Зошто тогаш... тешко назад. Од алкохоличар полошо нема.

Mojot dedo...ima 88 godini i uste raboti na niva!:)
Tripati na den tegne po 2-3 dooobri goltki domasna rakija koja ja vari on...i fuce!:vozbud:
Alkoholot(zavisi koj) moze da bide i korisen...
Jas, ziveam vo sredina kade ova e cesta pojava. Kavadarcanec sum jebi ga.:)
Sepak ne treba da se preteruva, sum imal losi iskustva so ova.:)

Пијам многу алкохол. За да направим чест кога некој нешто слави, за да заборавим на стресот и да се опуштим и да ми биде убаво (=

Не пијам. Едноставно можам подобро да си поминам без да сум напијана :)

Pijam poso mi e interesno!!!A pijam skoro sekoj vikend,a sepak samo ednas sum se napravila stub i toa za mojot 18-ti rodenden!!!Pienjeto si go svakjam kako zadovolstvo!!!Ne se zalam,super mi e!!!:cug:

Цел на пиењето? Незнам... можеби опуштање кај оние срамежливите, можеби опуштање од стрес. А за пиење, пијам и тоа бајаги.. скоро секоја недела пијам но ретко кога да се натрескам да незнам што праам, тоа може за позначајни прослави како 18 род, Матура, Внук/а и слично.

Пијам од кеиф:), повеќе ме личи со виното во рака отколку со спрајтот:).

Koga ke se sluci nesto dobro pijam za da proslavam
koga ke se sluci nesto loso pijam za da zaboravam
koga nema da se sluci nisto pijam za da se sluci.:pos2:

Se zezam. Pijam od merak ne vo golemi kolicini i ne mnogu cesto.

..да штетно е ама...ипак никому памет не му доаѓа..инаку кога имаа пр..кога сакаш нешто да те стопли или едноставно си со друштво..на што прво ти текнуа..па пивооо брат...:helou:

Пијам ретко. Само по кафичи и на некои прослави(родендени,забави,матурски и сл), за подобро расположение:) Инаку највеќе обожавам пивце со скариче или кикиритчиња , и пита со винце Кавадаркааа...:vozbud:

Пијам ретко. Само по кафичи и на некои прослави(родендени,забави,матурски и сл), за подобро расположение:) Инаку највеќе обожавам пивце со скариче или кикиритчиња , и пита со винце Кавадаркааа...:vozbud:

Kavadarka e najgrdoto vino na svetot...a veruj mi, sum gi probal mnooogu...

леле брат во сабота се начукав
вака велат фраерите и многу расправаат дека биле вакви и онакви, јас не пијам алхохол скоро не памтам од кога не сум се напил, мислам дека беше 2007 година само незнам точно кога кога кажав крај на алхохолот и крај беше и шо сега ке те нарпават пичка ако не пиеш алхохол, абе глупости.
Се разбира да се напиеш едно до две пива ама да се пијанчам нема шанси барем така кажав и досега е така, ке видиме за во иднина.

најмногу конзумирам пиво кое ми е супститут на кафето:smir:.Кафе никогаш не пијам зошто полошо е!Не?!
Сакам да пијам во друштво зошто тоа е како "природен" допинг за добра атмосфера,се разбира со мера:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom