Првата временска машина!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Tochno e deka sme na pochetokot i se ochekuva da se najde vremenska puknatina samo na mikroskopsko nivo, no stignavme i do toa:

http://www.breitbart.tv/?p=44274

Za tie koi shto veruvaat vo takva rabota: koj super Sci-Fi film kje bide toa. ;-)))

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ке биде хаос, посебно ако стане достапно за секого, истовремено сум восхитен од такво откритие а и морници ме лазат.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Ке биде хаос, посебно ако стане достапно за секого, истовремено сум восхитен од такво откритие а и морници ме лазат.
Е ова не ми се верува...за жал...цел живот сонувам за тоа, да можам да си се вратам назад во времето, кога сакам и каде сакам....
А за секој да биде достапно....не ми се верува....или нема да биде воопшто, или не ќе исчекаме :(

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
се е можно ама ништо не е пронајдено или пак направено..

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Е ова не ми се верува...за жал...цел живот сонувам за тоа, да можам да си се вратам назад во времето, кога сакам и каде сакам....
А за секој да биде достапно....не ми се верува....или нема да биде воопшто, или не ќе исчекаме :(
Зошто Мери џејн, зошто ??? Зошто ми наоѓаш замерки дека мојот став е истото да не биде достапно за секого ???? Еве ти сакаш да се вратиш некогаш и негде т.е во момент кога ти било убаво - со самото тоа враќање има огромни шанси да измениш низа на настани кои можат за тебе да се одвиваат добро во изменетата иднина но за други кобно, замисли да се вратиш назад мнооогу поназад и поради некоја грешка кој би ја направила да настрада некој од предците на тој што ја измислил таа машина, ова е само едно сценарио сакам да кажам има секакви лудаци кои би дошле до оваа технологија и со користење на истата би предизвикале колапс.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ај не се занесувајте дека ако се создаде стварно таква технологија ќе може секој да ја користи, ќе бидат ретки тие што знаат за тоа, а уште поретки тие што ќе ја искористат.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Да да ако биде достапно за секого можат да настанат проблеми па многу работи да се изменат ова она...
ама јас сакам бар еднаш да си појдам во 1870 година на едно место:( не за лошо :pipi:
А дека некои би ја искористиле за лошо тоа да! За тоа во право си дека би настанал хаос!

Член од
29 септември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
0
Jas mislam ako izmisla vakva mashina(sho ne veruvam) togash ke bide haos cela istorija ke se izmeni

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Neka profunkcionira ednas pa posle ke dadam komentar!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
А дали знаете, дека ако воопшто се измисли ваква машина, „времепловци“ од иднината има меѓу нас? Think about it.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Чекајте малце, изгледа заборавивте на една работа, никој не знае што ќе се случи ако се патува низ времето. Постојат повеќе теории, една е дека не може да се сменат минатото и иднината, бидејќи со патувањето, патникот ќе отиде во друга димензија, па тоа што ќе го смени нема да влијае на димензијата од каде што дошол.

Kajgana Shop

На врв Bottom