Зошто постоиме? Која е нашата цел на живеење?

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
Не постои конкретна цел, ние сме само дел од огромна машинерија.

Гадхејтасол:

*pozdravi go zero style od mene
*za mislenjeto u temata demek koja e nashata uloga
*i kazi mu, deka sekoj del od mashinerijata ima odredena cel i vrshi odredena funkcija
*so ogled deka mene kje mi trebaat ushe 6 dena za da repliciram na nekoj

Абе ние живееме за инает на комшиите :vozbud:

и за да можат јапонците да ни продаваат климатизери:vozbud:
Па затоа ти реков ете ако е така сите се раѓаме и одма ќе умираме ако е тоа целта во животот. Одговорими на ова која е тогаш смислата на постоењето да не постоиме?
Во ред!!!!

Но значи ако не постоиме нема да знаеме дека постоеме ....:toe:

што ти е ефект на пеперутка само во спротивен правец

Гадхејтасол:

*pozdravi go zero style od mene
*za mislenjeto u temata demek koja e nashata uloga
*i kazi mu, deka sekoj del od mashinerijata ima odredena cel i vrshi odredena funkcija
*so ogled deka mene kje mi trebaat ushe 6 dena za da repliciram na nekoj
Затоа реков не постои конкретна цел. Или појасно да се изразам, се согласувам дека секој дел od машинеријата има своја цел и функција но дали e свесен за истата? :toe:

Ајде ќе размениме мислења коа ќе се вратиш од одморот.:helou:

Затоа реков не постои конкретна цел. Или појасно да се изразам, се согласувам дека секој дел od машинеријата има своја цел и функција но дали e свесен за истата? :toe:

Ајде ќе размениме мислења коа ќе се вратиш од одморот.:helou:
Па нормално дека не постои цел на нашето живеење.....ние ја измисливме целта:toe:

Често пати си го поставувам прашањево во моменти на беда али не добивам никаков одговор...
ваљда живееме за да пробаме се во животот додека ја чекаме смртта

Не постои конкретна цел, ние сме само дел од огромна машинерија.

Многу контрадикторна метафора. Машинерија е систем кој работи во целина, доколку еден дел престане да функционира, целиот процес стопира истотака.

Постоиме за натчовекот. Постоиме за евoлуцијата. За состојбата која треба да ја постигнеме. Како прамајмунот од каде потекнуваме. Животно кое како и сите останати се однесува инстинктивно. Додека, еволуцијата ни го донесе човекот и свеста. Па со еволуцијата треба да го достигнеме натчовекот и повисока состојба на умот.

Аlthough, evolution doesnt necessary reward us with inteligence.
Koј го гледал Idiocracy ќе ме сфати. :)

Зошто постојам:
Затоа што тато не носел кондом кога се онадел со мама, тогаш не биле многу популарни и ете они не планирале ама се згрешило.
Од сите тие сперматозоиди еден бил најбрз и јас сум испаднала по 7-8 месеци
Зошто живеам:
затоа што можам и затоа што сакам.За убави и лоши моменти, за да дознаам што можам повеќе за работите околу мене, за да научам и разберам што можам повеќе во тој период кој ми е овозможен да функционирам како суштество...

постојам пошто некој друг сакал да постојам не ја. да ме прашале мене немало да изберам живот. сигурно има нешто мн поубаво од животот, но сепак пак се навраќам на старата добра реченица- животот е убав:pipi:
целта си ја создавам јас сама со текот на годините и секоја година имам различна цел за која живеам. живеам за да осознаам што има овде на земјата и да може после кога ќе умрам кај ќе одам таму да им раскажувам како е да се живее, колку е убаво толку и не е:smir:

само нашето тело би иструло , а духот ќе се префрли во друга димензија
гледајте го David Icke и ќе ви е јасно

Искрено не гледам некоја причина зошто постоиме, односно зошто некој направил да постоиме. Но кога веќе сме тука, не треба залудно да го истрошиме животот, туку треба да наоравиме нешто по што ќе останеме вечно запаметеми во овој свет, односно нашите дела да станат бесмртни, а со тоа и ние.
Всушност, можеби и баш поради тоа постоиме, за да станеме бесмртни, со нашите дела.

Искрено не гледам некоја причина зошто постоиме, односно зошто некој направил да постоиме. Но кога веќе сме тука, не треба залудно да го истрошиме животот, туку треба да наоравиме нешто по што ќе останеме вечно запаметеми во овој свет, односно нашите дела да станат бесмртни, а со тоа и ние.
Всушност, можеби и баш поради тоа постоиме, за да станеме бесмртни, со нашите дела.
Се додека тоа не ни стане опсесија се разбира.Убаво е да останеш запомнет ако тоа го заслужуваш, да.Најчесто оние кои се запомнети и не се труделе баш да бидат, се стремеле кон делото а не кон славата која доаѓа после тоа.,,Да се заборави Херострат,,....многу добар пример во случајов како може таа цел да стане крајно деструктивна.
Заклучок:Не да ги правиме нештата за да бидеме запомнети туку затоа што веруваме во нив и веруваме дека тоа е the right thing to do.:smir:

odgovor na toa prasanje e celosno irelevanten spored mene.
Se sto treba da pravis e da uzivas u zivotot i da napravis nesto (pari uglavnom) da ostavis na svoite naslednici da mozat da ziveat polesno.

Хитлер си ја исполнил целта:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom