hehehehe kolku ste pateticni toa partiskite vojnici samo da znaete...... ja prefrlate topkata ko bozem drugite ste poarni, barem ne prajte muabeti, koga ubavo se znae deka sekoj go brani lebot sto go jade ... ako ste pametni barem malku, ke bidete konstruktivni vo muabetot okolu imeto... da gledate objektivno..... i iskreno bi kazal i licno sum na stav PROMENA NA IMETO NE SMEE DA IMA... KE IZGUBIME POVEKE, OTKOLKU DA DOBIEME....
A NATO e voena alijansa, i nisto poveke,za da ni znaci tolku mnogu.... a ako nekoj mu e strav deka ke ima konflikt so kosovskite fanatici... onda znaci go nema dostoinstvoto da zastene pred svojata porta i da kaze NE, OVA E MOJOT DOM....
Inaku ako ve interesira i mislenjeto i mojot stav okolu EU, moze da vi kazam deka malite pretprijatija, nema da izdrzat ni sekunda protiv golemite korporacii... golema pridobivka e VIZITE(ke gi nema i nema da mi gi otecuvaat jajcata so dokumenti, ko demek tolku mi e za da vlezam vo nivnata drzava, a koga odam cisto da prosetam)... drugata pridobivka e ke se zgolemi izvozot, zaradi namalenite carinski davacki, i produktite ke se pokonkurentni so cenite ... inaku MKD na evropskata mapa se gleda kako drzava farmer... oti i taka nemame so drugo da ponudime...
by the way.... ic da ne e za nekoja godina ke mora da ne zemat, nema sansi da ostaneme ko crna dupka na balkanot... sega samo ni pravat iluzija ko demek sega e sansata i druga nema.... znaat deka ja usraa rabotata so KOSOVO, pa sega nas demek ne spasuvaat .... prikazni za mali deca....