ada
Модератор! ок?
- Член од
- 21 август 2006
- Мислења
- 5.706
- Поени од реакции
- 566
Баш е фино да си вака храбар и изричен у ставовите, кога стомакот ти е полн, а мама и тато работат за тебе, нели? Знам, и мене ми е вака лесно да мудрувам.во штип има над 200 конфекции, мислете дека нема работа?
не! има! ама луѓето не сакаат да работат бидејќи газдите се сурови и им ја вадат маста ... ама то е то, кој сака да има парче леб, ќе рмба ко вол, кој не... ќе лежи у парк пред влада...
Е душо, на стечајците не им е така фино. Луѓе кои одат накај старост, кои се се помалку работоспособни, кои имаат цели фамилии на свој грб, и кои годините на најголем работен полет си ги оставиле у тие фабрики и претпријатија, кои неколку фини господа им ги упропастија, не туку така си лежат у парк.
Конфекции...Е фино...Маж над 54 години, со ослабен вид, проширени прсти итн. и да сака НЕ може да работи на такво место. Ова ти звучи ко онаа на Марија Антоанета: Нека јадат колачи.
Уосталом, на нив мора некако да им се помогне. Мора. Луѓе со амин на државата ги упропастија, сега тие треба и да ги спасуваат.
Реков не Центар, ако може и пола држава нека блокираат.
Остај што е одвратно игнорирањето од страна на властите и надлежните..Можда повеќе ме плаши недостатокот на емпатија кај нас народот.
Као од некој роман на Дикенс да сме искочиле.