- Член од
- 2 јуни 2007
- Мислења
- 5.704
- Поени од реакции
- 3.266
Ех, сам си се радуваш, сам аплауз си даваш...Се радвам....што еве и глупавите можат да бидат радосни на својата глупавост...тоа е нова вредност нели !?
Браво.... аплауз
Ех, сам си се радуваш, сам аплауз си даваш...Се радвам....што еве и глупавите можат да бидат радосни на својата глупавост...тоа е нова вредност нели !?
Браво.... аплауз
Да! Никогаш не постоел комунизмот според својата теоретска замисла.Да Итар Пејо тоа е тоа...!!
КОМУНИЗМОТ НИКОГАШ НЕ ПОСТОЕЛ !! Тоа е Точно
Темата е ..Дали ние ќе имаме среќа и ке успееме да живееме во Комунизам !
тоа е врв над сите идеологи...тоа е темата.
Поздрав
Поред Маркс човекот во комунизмот ќе ја надмине националноста. Класата кај него е категоријата во која се дефинират припадноста на еден човек а не поќе националноста. Значи еден работник во Кина ќе се чувствува поблизок со еден работник во Америка него со некој капиталиста од Кина. Затоа и поред него треба да има светска револуција.Инаку Маркс, покрај воведување на идејата за комунизам,сметал дека треба да не постојат држави.
А може да ми објасниш како е тоа можно?
Знам и затоа комунизмот за мене е утопија.А знаеш колку тоа убаво звучи на хартија,а колку е неизводливо во реалноста?
И само тоа и ќе остане.Знам и затоа комунизмот за мене е утопија.
Бог да чува и голман да брани од вакви идеи...потреба...и на крај пак тоталитаризам тертип. 1945-1990комунизмот не бил и Нема да остане утопија,бидејки комунизмот во моментов е потреба за целиот свет!