Ке имаме ли среќа некогаш да живееме во КОМУНИЗАМ?

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
А муслимани нема да живеат во комунизам? Или чисто христијански систем на уредување е?
Веќе реков, комунизмот не признава религија бе, каков христијански систем на уредување? Уосталом, исламот како религија исто така се залага за правење добри дела, само муслиманите малку грешно си го интерпретираат.
Несум многу упатен во работата со ниви (кизо тхе мадам) е по тие работи...ама ДА ќе му дадеш за и тој да може да преживува,бидејки и тој има право на достоинствен живот-а не само ТИ !!
Комунизмот е идеологија каде нема привелигирани (луѓе со 10 ниви) и дискриминирани (луѓе без ниви)..зарем тоа е лошо !?
Достоинствен живот за сите !!!!
Комунизам за СИТЕ !!!!
И ова веќе го реков, ти го мразиш комшијата твој, како ќе му ги дадеш нивите бе? Комунизмот ти е чиста УТОПИЈА! Не бива... убаво велиш, да нема привилегирани, ама верувај ми, во комунизмот дефинитивно некој ќе биде попривилегиран од другите.
А христијанството...па и тоа е само идеологија....само многу полоша од комунизмот!!
Можно е, да е само идеологија... но што е полошо да ја следиш наредбата на твоето срце, или наредбата на другарот комунист?

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Земи читај малце Маркс или Енгелс и види што претставува комунизмот,а потоа те чекаме со пост!
PRED KOLKU VREME ZIVEEA MARK I ENGELS??? pa 4ove4e tie baraa samo izlez od togasnata situacija i od togasnoto ureduvanje. kolku bilo realno toa ili ne denes sudime. no od druga strana zosto do sega nikade nema uspeano kumunizmot.??
i druga rabota zasto da mu davam na komsijata na primer teoretski zemeno e DEMBEL samo sedi doma a jas sum se otepal od rabota za tie bav4i nivi ili sto ja znam uste sto. NEMA SANSI nare4ime sebi4en, voobrazen ama ne toa FER

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Комунизам до сега немало никаде , ниту пак ке има , една голема утопија за жал.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Браво....се надевам се радвиш дека те биват !!

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Се ‘‘радвим‘‘ бе ‘‘лепи‘‘, ме ‘‘биват‘‘ за нешто...туку ти за што има да се ‘‘радвиш‘‘?

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
PRED KOLKU VREME ZIVEEA MARK I ENGELS??? pa 4ove4e tie baraa samo izlez od togasnata situacija i od togasnoto ureduvanje. kolku bilo realno toa ili ne denes sudime. no od druga strana zosto do sega nikade nema uspeano kumunizmot.??
i druga rabota zasto da mu davam na komsijata na primer teoretski zemeno e DEMBEL samo sedi doma a jas sum se otepal od rabota za tie bav4i nivi ili sto ja znam uste sto. NEMA SANSI nare4ime sebi4en, voobrazen ama ne toa FER
Аха......ба и тој ДЕМБЕЛ има право на живот..ако тој не е способен за ниви...заедницата сепак треба да му обезбеди услови за живот....
Ти забораваш на другите придобивки..бесплатно здравство,образование...
А да навистина е дека идеите на Маркс сега можеби се застарени,но тој совет (Да се прочита нешто од нив) беше за информирање што комунизмот како идеологија претставува..кои се неговите цели и сл........тие цели сеуште се предизвик и за ова “назадено“ општество сега!!

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Се радвам....што еве и глупавите можат да бидат радосни на својата глупавост...тоа е нова вредност нели !?
Браво.... аплауз

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
"На природата и требало милион години за од мајмун да направи човек,
а на кумунизмот само педесет за од човек да направи мајмун"

Професионалец

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.868
Поени од реакции
50.346
Дај пробуди се ти што си ја напраил темава
Комунизамот никогаш и не постоел и тогаш имало ''капиталисти'' што живееле подобро од другите и тогаш се крадело и се живеело на туѓ грб,комунизамот е само симпатична идеја со многу лоша пракса уостало да бил толку добар и квалитетен систем ке потраел нали..??.

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Се радвам....што еве и глупавите можат да бидат радосни на својата глупавост...тоа е нова вредност нели !?
Браво.... аплауз за тебе

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Се надевам нема да ја имам таа (не)срека....

Член од
7 февруари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Да Итар Пејо тоа е тоа...!!
КОМУНИЗМОТ НИКОГАШ НЕ ПОСТОЕЛ !! Тоа е Точно
Темата е ..Дали ние ќе имаме среќа и ке успееме да живееме во Комунизам !
тоа е врв над сите идеологи...тоа е темата.
Поздрав

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Тебе и насловов - (Ке иамаме ли среќа некогаш да живееме во КОМУНИЗАМ?) и определбата ти е утната.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.570
Поени од реакции
22.282
Теоријата на комунизмот звучи многу добро но историјата покажа дека комунизмот не успеа. Времто на комунизмот дефинитивно помина, како што поминаа многу други идеологии и начини на политички системи.
Јасно е дека дур постојт капитализмот и идеата на комунизмот колку толку ќе постој затоа што социалното прашајне секојпат ќе биде релевантно и актуелно. Но погледајте на Кина, поред мене тоа не е поќе комунизам, туку една диктатура на една партија.
За тие што викат дека немало комунизам досега и дека било злоупетребувано името можам да им кажам дека луѓето не се спосовни да живеат во комунизам како што го опишуват Маркс и токму заради тоа комунистичките земји станаа диктатури и тоталитарни системи.

Kajgana Shop

На врв Bottom