House Music

• Креатор на темата Креатор на темата Dee_Jay
  • Време на започнување Време на започнување
:je: си најдов тема...само шо западнала :pipi:
ајде сместа дајте нешто ново, да се офрешиме...малку периодов ме мрзи да барам, ко че имам свежи матријали че бидите благовремено известени :helou:

Ај пошто гледам слабо заинтересирани за темава,еве за да ја живнам ке ставам микс јас што го имам правено.Прилично е нов, но има и постари траки.....па повелеле,и тие што ке го симнат сакам искрени критики....:smir::smir:

Повелеле: http://www.megaupload.com/?d=K13OTXC2

Иначе стилски миксов е претежно Tribal со елементи на Tech....

со закаснет воз...ама и јас го симнав :bravo: мене искрено многу ме бендиса и ако можи траклиста :sakas_ustзашо не ми беа сите познати

"музикава" е само за неандерталци туп ца дуп ца не го сматрам за музика ова резилоф

Па шо к*р бараш на темава тогаш????
sto se tepas odma be lepi,ne napisav nisto za majkati pa vaka da se vredzme taka?
aj eve ti kako coek sto ja branis ovaa granka od elektonskata muzika napisi zas ni eden tako zvani house music producer nema nekoe seriozno muzicko obrazovanje i zas ne e potrebno to za ovoj tip na "muzika"

"музикава" е само за неандерталци туп ца дуп ца не го сматрам за музика ова резилоф

Срце мое, па ние сите сме неандерталци.. Полека, полека и че ви дојди крајо со то шампањацо (инспирација од свеж муабет на емесен), од... Цеците и Синината.. Синаните де.. немаш осетено ти шо е хаус, зато в дијафрагма те тепа филм. Кажи си, истакни се, кога си слушнал квалитетно и си посветил барем 15 % од вниманието да ја сетиш песната, да ја почувствуваш, да помислиш дека си сам во диското кај шо ја слушаш. Итн, заминав многу а? :) :vozbud:

Изгледа дека тебе доменот на слухот ти е многу ограничен,што освен туп ца туп ца,не ти перцепира уфцето ништо.....
Пред та почнам со факти да ти образложувам,те молам кажи ми која "музика" тебе те плени.....да знам со кого си имам работа....:helou::smir:

Изгледа дека тебе доменот на слухот ти е многу ограничен,што освен туп ца туп ца,не ти перцепира уфцето ништо.....
Пред та почнам со факти да ти образложувам,те молам кажи ми која "музика" тебе те плени.....да знам со кого си имам работа....:helou::smir:
sto dase pravi prijatelce na koj kolku mu sece tolku,ja so mojot ogranicen sluh nemozam da slusnam ni edna seriozna harmonija u tvojava muzika daj molimte prosvetlime so nekoja traka na koja ke mozam da slusnam nekoj kvartsekstakord,septakord ili nekoja si aslna harmonija koja bi mozela da ja zemam vo predvid kako dovolno dobra muzicka konstrukcija.ona jas sto go slusam u house muzikata i nejzinite pod pravci e neseriozna polifonija,cat pat dobra bass linija,konstantno dosadna 4/4 metrika i ponekogas nekoj seksi zenski vokal(u slucajov najdobriot element u celata prica).:smir:

Значи вака,ќе почнам со нешто од 1986.....
Продолжуваме со пионерот на хаус музиката...Lourent Garnier,ремикс од страна на еден од нај почитуваните ремиксери на House музиката,а тоа е Mark Knight...
Te врајќам УШТЕ поназад,далечната 1977...сумњам дека беше роден тогаш....
....не не не....ова е 4/4 ова е досадно:helou:
Одиме малкум на поново....не не не....ова ич не чини....
Оваа ти ја праќам да се расониш............со тупци тупци................

И има уште 1 000 000 песни што ги испуштив,пошо еве овие ми текнаја во моментов,што се само тупци тупци.......
Добро бе кога ке сватите дека House музиката не е ни најмалку тупци тупци???????

Знам....................
.............................Кога ќе почните да разилкувате Хаус од друга музика......:toe:

едит: Не кажа која музика ја преферираш.......Штраус можеби???Или Бетовен???
Дај кажи ми те прашав.за да знам од прилика со кого праам муабет...

Едит:Се испишманив....ова е за тебе....слушам по турсково си бил:)
...само немој да липаш,ипак е песма мајке му...............:smir:

Секогаш кога ќе видам некоја ваква дискусија, одма ми текнува на две реченици -
"De gustibus non est disputandum" и.. втората ја знаете веќе - "Not everyone understands house music.. it's a spiritual thing, a body thing, a soul thing". На кратко - што се замарате? И порано се правеле вакви муабети кои не водат никаде :)

тоќно овердрајв..... хехе
обожавам хаус музика... посебно тех-хаус и елецтро- хаус
омилен омилен ми е Axwell .... не ме остава рамнодушен :)
п.с. не е лошо ни минимал :pos2:

"De gustibus non est disputandum" и.. втората ја знаете веќе - "Not everyone understands house music.. it's a spiritual thing, a body thing, a soul thing". На кратко - што се замарате? И порано се правеле вакви муабети кои не водат никаде :)
potpolno si u redu druze nekoi imaat a nekoi nemaat sens za muzika,ima i takvi so koi nemozes da debatiras za muzika po sto nemaat vrska sto im prais muabet.za stilovite ne se rasprava i ke ve molam ako nekogas mozete da mi prostite za toa sto ve narekov neandertalci,se nadevam ke mi bide prosteno.smir?

Pa taka e sho :D.Da ne ne sum vo pravo so potpisov? :D

sto se tepas odma be lepi,ne napisav nisto za majkati pa vaka da se vredzme taka?
aj eve ti kako coek sto ja branis ovaa granka od elektonskata muzika napisi zas ni eden tako zvani house music producer nema nekoe seriozno muzicko obrazovanje i zas ne e potrebno to za ovoj tip na "muzika"
Кажи ми ти прво еден добар фудбалер шо има завршено факултет па ќе ти кажам после и јас.

Siguren si deka ne treba obrazovanie? Aj ti vaka ko prosvetlen i uhodan vo rabotava vo vrska so house muzikata napraj edna house traka pa da vidam shto znae obrazovan muzichar,Ok?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom