House Music

• Креатор на темата Креатор на темата Dee_Jay
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам дека убаво се изјаснив. Од толку многу музика што излегува секојдневно единствено е тоа што треба да се има нерви да се одбере она вистинското, така да од толку sheet траки ке се издвојат барем 1-2 минимум (индивидуално според вкусот) by the way не мора да се базираме само на комерцијални имиња и нивната продукција за која во последно време е во поголем дел очајна (верувам ке се согласите)..Има толку многу талентирани unknown DJи што навистина прават ТОП траки....еве неколку fresh добри траки според мене
1. ANTOINE CLAMARAN - NATIONAL AIRPORT OF MEDELLIN (Original Mix) (целиот албум му е добар One Week In Columbia EP)
2.PETER GELDERBLOM VS MUZIKJUNKI - TRAPPED
3.SAEED YOUNAN - WORK THAT (Mix1 i Mix2)
4.MASTIKSOUL-JACOBINO (Original Mix)
5.PRYDA - PJANOO
6.RUN DMC Vs. LAIDBACK LUKE & STEVE ANGELLO - IT`S OTHERWIZE LIKE THAT
7.JОESKI - CARBIBE ELEKTRICO (OUTTER LIMITS RMX)
8.DUSTY KID - LUNA
9. CHRIS LAKE Pres. SHARON PHILIPS - WANT 2 NEED 2
10.WORKIDZ - CLIX
има и постари траки во изборов но по мое сите се добри (стилски различни но по мој вкус) :)

.Еве јас да речеме денес снимив 12 траки кои буквално сите се ТОП. Ми требаше малку повеке време и трпение да ги најдам и одберам и навистина беа одлично прифатени и баш во стил што ке му се допадне на Dee_Jay :) Поздрав од Прилеп

Е чим Че му се допаднат на Dee_Jay ајде под хитно да му снимиш едно цеденце:):):)

Јас мислам дека убаво се изјаснив. Од толку многу музика што излегува секојдневно единствено е тоа што треба да се има нерви да се одбере она вистинското, така да од толку sheet траки ке се издвојат барем 1-2 минимум (индивидуално според вкусот) by the way не мора да се базираме само на комерцијални имиња и нивната продукција за која во последно време е во поголем дел очајна (верувам ке се согласите)..Има толку многу талентирани unknown DJи што навистина прават ТОП траки....еве неколку fresh добри траки според мене
1. ANTOINE CLAMARAN - NATIONAL AIRPORT OF MEDELLIN (Original Mix) (целиот албум му е добар One Week In Columbia EP)
2.PETER GELDERBLOM VS MUZIKJUNKI - TRAPPED
3.SAEED YOUNAN - WORK THAT (Mix1 i Mix2)
4.MASTIKSOUL-JACOBINO (Original Mix)
5.PRYDA - PJANOO
6.RUN DMC Vs. LAIDBACK LUKE & STEVE ANGELLO - IT`S OTHERWIZE LIKE THAT
7.JIESKI - CARBIBE ELEKTRICO (OUTTER LIMITS RMX)
8.DUSTY KID - LUNA
9. CHRIS LAKE Pres. SHARON PHILIPS - WANT 2 NEED 2
10.WORKIDZ - CLIX
има и постари траки во изборов но по мое сите се добри (стилски различни но по мој вкус) :)

Uste ne e izlezena u prodazba ovaa be.. Samo ripovi ima..
Btw koj e po haus neka mi kaze koja e ovaa traka:
http://www.speedyshare.com/155979301.html

Сигурен си? Еве јас немам RIP него фулл верзија. (рачунај чим се врти по сетови значи како демо ја има нели?) .... Нема тука што да се лажеме ако ти значи траката може да ја добиеш по MSN

E pa vo toa e shtosot kako sto kaza PI. Ne znaeme kvalitetna tracka od pred pola godina i povejke,ama znaeme released date na "nekoja si" Pjanooo,a dokolku istata bide pushtena(starata tracka) od strana na nekoj Dj komentarot ke bide: Ajde be shto pusta ovaj retro...E pa ima i vo toa razlika: promoter i Dj...promocija se pravi vo radio emisija(Essential selection - Pete Tong,Release yourself - Roger Sanchez,Cosa Nostra - David Vendetta,Global - Carl Cox........I t.n.) A ne se pravi promocija na tracka pred publika,posto na publikata ke i bide mnogu po milo da slushne nekoja dobro poznata kvalitetna tracka odkolku nesto unreleased,a zgora na toa so vocal sto prv pat go slusas textot :S kaj e tuka zabavata i euforijata (kolku i da e dobra trackata),ne moze vo istiot moment da ti vlezi vo uvo lyric od 3 strofi :S.

Uste ne e izlezena u prodazba ovaa be.. Samo ripovi ima..
Btw koj e po haus neka mi kaze koja e ovaa traka:
http://www.speedyshare.com/155979301.html
Ako ne e izlezena toa znaci deka nekoj ja ima kako promo materijal(kolku shto sum zapoznaen,vejke e svrtena vo essential selection BBC1 minatata nedela)......Tracka vo promo (white label) izdanie moze da odi i po polovina godina i toa ne znaci deka nikoj ja nema full version.Do datumot na release,sekoja tracka dozivuva prerelease period. ;)

Чекај малце.За која трака зборите???? За последнава со ликнот??

Ееепа добро. Јас мислв за Strings of tortuga. Знам дека има више од пола година песната затоа прашав.

има ли некој текст да ми даде за House музика со податоци општи за House музиката ама на македонски ?

вака сеа... глеам дека Dee_Jay рече дека ПВД, Тиесто итн немаат ниту H од House... е јас не мислам така... имаат и о и у од House... вистина е дека се транс ама сепак имаат и хаус музика... а инаку закон за хаус се:
Warp Brothers, D-Devils, Aquagen, Axwell, Eric Prydz, PPK, Outcast Project, Master Blaster, Vertigo... ај доста се...

а инаку закон за хаус се:
Warp Brothers, D-Devils, Aquagen, Axwell, Eric Prydz, PPK, Outcast Project, Master Blaster, Vertigo... ај доста се...
Ја утна сеа...Бајаги ја утна... Освен Axwell и Prydz(ДО НЕГДЕ)

вака сеа... глеам дека Dee_Jay рече дека ПВД, Тиесто итн немаат ниту H од House... е јас не мислам така... имаат и о и у од House... вистина е дека се транс ама сепак имаат и хаус музика... а инаку закон за хаус се:
:pos2:абе ти се читаш??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom