House Music

• Креатор на темата Креатор на темата Dee_Jay
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не рече дека се House артисти. Реков дека имаат по некоја таква песна. А што има врска уствари од кај се Tiesto i PVD?? И рапот е црнечка музика па еминем не е црнец,така? Или и он па можда не е рапер??:toe:
Vo se postoi isklucok,taka?A za temava cisto sumljam deka se isklucok Tiesti,PvD,ATB....Isklucoci mozi da bidat Joeski,Onionz
,Sharam(Deep Dish).......Ama za Tiesto i kompanija,sekako deka NE...sosem razlicen pravec i still,za razlika od pogorespomenative.

Pozzzzz.......

Грешно си ме разбрал.Не реков дека House pop е house музика шо се пушта често по радиа и телевизии.Тоа е стил најблизок до Dance-pop музиката. А Progressive е стил со побрзо темпо.Затоа и така се вика. Овие немаат баш некој брз ритам,нели?
Jas rekov deka House Pop e muzika sto se pusta po radia,televizii,sto e na top listi i sl.
A eve ti malku istorija za House,i kako nastanala:
Stilot koj gi spoi dens muzikata i elektronskata muzika,a so toa ja izmeni muzickata mapa e narecen HOUSE.House muzikata e rodena vo Chicago vo sredinata na 80-te godini vo The Warehouse Club kade sto terminot "HOUSE"
e dobien od pionerite vo dj-stvoto kako sto se Franckie Knuckles,Marshal Jefferson,Lil'Louis i Larry Heard.Cikaskiot House e karakteriziran so povtoruvacki cetiri-cetvrtinski udar na bas,dlaboko-hipnoticki bas linii i e produkt na stilovite kako disco,soul,funk,DANCE,i fuzijata so tehno elementi od evropskite tehno-pop artisti.......i da ne zamaram da pisuvam 2 strani tekst:)
A progressive nema vrska so tempoto,gresno gi imas svateno poimite,veruvaj mi...moe mislenje e deka najverojatno mesas Progressive Trance,i sl so Progressive house...bez da znaes da napravis podelba:smir:

edit:normalno deka ce bidi blisku do dance poso i odneze vleci korenja

Ima eden problem vo poslednive nekolku godini,pa zatoa e mnogu normalno sekoj da mesha po nekoj pravec.Muzikava e IZMELEZENA...Sekoj saka nesto novo da izmisli,a vejke se e izmisleno i od samite modifikacii sto gi pretrpuva bilo koja tracka nastanuva nesto NAVODNO novo,a ustvari sushtinski e nesto sosem poznato i vejke chueno.

хехе...Фала за лекцијава.Може ние да си бистриме политики овде за тоа што е како е до бескрај.Друже у право си ти.Измешано е у последно време.

Да бидеме начисто!!! Факт е дека во последно време музиката мутира што е сосема нормална ствар...Значи ни јас повеке по толку години работа со музика (10 години) не можам со сигурност да дефинирам конкретен стил на конкретна трака (во една трака повеке од 2-3 стила)... Но како и да е доколку нема мутација HOUSE музиката би била еднолична и би се изгубилa смислата на подолг сет кој би личел на монотоно LOOP ирање на една иста па иста трака.... Да бидам искрен мене не ми се допаѓа баш оваа мутација но што е - тука е... Кога преслушувам музика за снимање очекувам тоа да биде во фазон на старата добра музика од пред 5-6 години и повеќе но како и да е не е се толку црно. Сепак има квалитетна музика и денес само што треба да се пронајде она вистинското.Е сеа има една работа што ја сметам како проблем... Музиката денес е толку лесно достапна и повеке не е никаков престиж и мотив кај DJ те. Сето тоа резултира со тоа што секој се стреми (не буквално) да врти само промо а за жал добрите траки се избегаваат од сетови као еј тоа е стара ствар и е веќе OUT (станува збор за траки од пред 4-5 месеци). Како и да е стилот е индивидуална ствар и мора да се менува од време на време за да се избегне монотонијата... На памет ми доаѓаат многу DJ i кои во последно време продуцираат и свират музика тотално различна и подруга од онаа со која што ја започнале кариерта или добиле име...Како и да е малку повеќе труд и ке се најде добра музика што ке го задоволи сопствениот стил....Еве јас да речеме денес снимив 12 траки кои буквално сите се ТОП. Ми требаше малку повеке време и трпение да ги најдам и одберам и навистина беа одлично прифатени и баш во стил што ке му се допадне на Dee_Jay :) Поздрав од Прилеп

Да бидеме начисто!!! Факт е дека во последно време музиката мутира што е сосема нормална ствар...Значи ни јас повеке по толку години работа со музика (10 години) не можам со сигурност да дефинирам конкретен стил на конкретна трака (во една трака повеке од 2-3 стила)... Но како и да е доколку нема мутација HOUSE музиката би била еднолична и би се изгубилa смислата на подолг сет кој би личел на монотоно LOOP ирање на една иста па иста трака.... Да бидам искрен мене не ми се допаѓа баш оваа мутација но што е - тука е... Кога преслушувам музика за снимање очекувам тоа да биде во фазон на старата добра музика од пред 5-6 години и повеќе но како и да е не е се толку црно. Сепак има квалитетна музика и денес само што треба да се пронајде она вистинското.Е сеа има една работа што ја сметам како проблем... Музиката денес е толку лесно достапна и повеке не е никаков престиж и мотив кај DJ те. Сето тоа резултира со тоа што секој се стреми (не буквално) да врти само промо а за жал добрите траки се избегаваат од сетови као еј тоа е стара ствар и е веќе OUT (станува збор за траки од пред 4-5 месеци). Како и да е стилот е индивидуална ствар и мора да се менува од време на време за да се избегне монотонијата... На памет ми доаѓаат многу DJ i кои во последно време продуцираат и свират музика тотално различна и подруга од онаа со која што ја започнале кариерта или добиле име...Како и да е малку повеќе труд и ке се најде добра музика што ке го задоволи сопствениот стил....Еве јас да речеме денес снимив 12 траки кои буквално сите се ТОП. Ми требаше малку повеке време и трпение да ги најдам и одберам и навистина беа одлично прифатени и баш во стил што ке му се допадне на Dee_Jay :) Поздрав од Прилеп

У право си друже. Само што мене не ми смета тоа што има многу музика,што секој ден излага нова трака.Така има поголем избор,па кој што сака нека слуша.Ај пиши ги тие 12 шо си ги симнал да видиме какви се.Може? :)

ovoj

Кој е мастеров???????
url

У право си друже. Само што мене не ми смета тоа што има многу музика,што секој ден излага нова трака.Така има поголем избор,па кој што сака нека слуша.Ај пиши ги тие 12 шо си ги симнал да видиме какви се.Може? :)

Не се согласувам баш. Последно време потешко се наоѓа добра трака, од толку многу нови што излагаат се потиснуваат тие што вистина вредат, така да што повеќе излагаат нови, толку повеќе и ѓубре излегува.

Не се согласувам баш. Последно време потешко се наоѓа добра трака, од толку многу нови што излагаат се потиснуваат тие што вистина вредат, така да што повеќе излагаат нови, толку повеќе и ѓубре излегува.

Епа ако е квалитетна песната нема да и смета тоа што излегуваат нови песни кои што не ги бива.Квалитетот ќе си исплива на врвот.

Епа ако е квалитетна песната нема да и смета тоа што излегуваат нови песни кои што не ги бива.Квалитетот ќе си исплива на врвот.
Eпа тоа е работата, колку повеќе се зголемува квантитетот, се намалува квалитетот, на многумина им е побитно што повеќе песни да извадат отколку квалитетна песна да извадат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom