Најстресна професија

ReNaTa

-SHY- girl
Член од
1 декември 2007
Мислења
240
Поени од реакции
6
Професор/професорка во ЕТУЦ...
:pos2: daa tocno .. i jas mislam taka. !
majka mi koa ima casovi tamu, koa ke dojde od rabota mi kazuva so kakvi se "ucenici" se raspravala. uzas.. vo glavno segde ima takvi, so e stresno stresno e,. isto mislam dr profesija taka od postresnite -hirurg

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Najstersna profesija, ke povtoram e makedonec (citaj, mlad makedonec, student, nevraboten)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.688
Поени од реакции
48.888
Najstersna profesija, ke povtoram e makedonec (citaj, mlad makedonec, student, nevraboten)
:bil:Абееее како не...на форумов има катаљон студенти никој не се пожали сабајле место на предавање-бифе место парите за книги-на кафе,за у град/фармерки/цигари/одмор/бензин-пари од дома....тоа ли е стрес бе царе sdsdsd

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
:bil:Абееее како не...на форумов има катаљон студенти никој не се пожали сабајле место на предавање-бифе место парите за книги-на кафе,за у град/фармерки/цигари/одмор/бензин-пари од дома....тоа ли е стрес бе царе sdsdsd
Сигурен си ????
Стрес е како не е, стрес е кога ќе ти кажат едно а кога ќе направат друго, стрес е кога ќе дремеш пред студентски а тетката внатре те смета за дух - гледа низ тебе...... да не зборувам како радо би ја стресил...

ReNaTa

-SHY- girl
Член од
1 декември 2007
Мислења
240
Поени од реакции
6
e ne .samo kolku ne e stresno. :pipi: najubav period od zivotot-student.
pa koa si student ne treba da rabotis, togas ucis!. jas bi rekla koga ke diplomiras i ne mozes da najdes rabota e najstresniot period. se sekavam na eden profesor od fax sto ni zborese, dobil diplomata i sto??? dzabe i ucenje i se koa tolku vreme ne mozel rabota da najde.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Најстресна професија Брза помош.. колку се ежам само коа ке ја слушнам сирената.. , а не па да работам..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Најстресна професија.... Возач на погребална кола. Тоа е морничаво!!!

Dadence

sweet devil
Член од
3 февруари 2007
Мислења
390
Поени од реакции
2
Многу работи со себе носат стрес ама сепак мислам дека луќето кои во своите раце имаат туги животи имаат настресна работа, а воедно и одговорност.
Во нив спаѓаат: лекарите, пожарникарите ....... тие секогаш мораат да реагираат брзо и присебно, да бидат посилни од се и да ги заборават околностите, а тоа е навистина стресно.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
мислам дека новинар, посебно ако те праќаат да известуваш од кризни места и годишно се случува голем број киднапирања и убиства врз новинари. (јас сакав да учам новинарство али баш затоа се предомислив)
исто и хирурзите, пожарникарите, пилотите, има и други понепознати професии, на пример луѓе работат со штетни материи кои се одразуваат на нивното здравје и тоа за ептен мала плата и за џабе си го уништуваат и скратуваат животот

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Stres e, ama ne se svesni seuste.
Да, стресно е

Најстресна професија.... Возач на погребална кола. Тоа е морничаво!!!
Па тоа е само морничаво не е стресно, ама за кого како.

Менаџер и хирург.
Е и за мене се тие најстресните професии пошто цела фирма што се вика е на твој грб, ти одлучуваш за побитните работи, координираш, организираш, амо веќе збориме за вистински менаџер. И од хирургот зависи човечкиот живот. Значи и од двете професии зависи човечки живот, во ова можам да набројам и пилот како стресна професија.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Најстресна професија во ова време кај нас е да си ЗЕМЈОДЕЛЕЦ! Прво цела година се молиш да нема некои временски непогоди(кои не се исклучени и често се случуваат) и потоа се плашиш да не останат без пласман твоите производи! Една таква година и стресот е на максимум! Барем јас така мислам. Примери кај нас има многу(тутунарите, со пченицата, бостанот, шеќерната репа, јаболката).

Kajgana Shop

На врв Bottom