Депилација

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
1. dali ako se depiliras so veet krema na gradi e isto kako so brich odma na dva dena da rastat.

2. kako mozam da se depiliram so laden vosok doma dali ima nesho sho mozam da go kupam.

pozdrav se nadevam deka vashite mislenja ke pomognat...
Има по продавнициве и ленти за депилација Veet, побарај.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Каде кај нас во Скопје депилираат и машки и која цена е приближно знае некој ? :)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Решив да се депилирам со Veet wax Strips for men, ај кажете нешто прво пред депилација за да намалам болката што да направам... и како да се издепилирам на колкави влакна се ефикасни лентиве... колку да ги чувам на местото каде што сакам да се депилирам, како да ги тргам... глупо ми е на англиски не сакам да се замарам... и по колку ленти имат во едно пакување... :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А да си се издепилирате со крема? Не за друго, вака планирајте 2-3 дена по депилација нема искачање надвор зошто ќе сте црвени (уште ако имате осетлива кожа како мене) и дека плус прва депилација па и со восок директива.. со среќа нека ви е :)

@DarkoKicevo па функционираат на секакви влакна ама во упатството ти пишува најдобро, па овие посебни па дека се за men веројатно и друго упатство имаат :)

Јас се депилирам исто со топол восок секаде, најубаво ми е а влакна после тоа немам месец дена а и плави ми се влакната и имам бел тен не се познаваат многу многу ама поради спортот - морам. Првата депилација со восок не да болеше :place:ама сега не ни осеќам.

U

UniqueGirl

Гостин
Решив да се депилирам со Veet wax Strips for men, ај кажете нешто прво пред депилација за да намалам болката што да направам... и како да се издепилирам на колкави влакна се ефикасни лентиве... колку да ги чувам на местото каде што сакам да се депилирам, како да ги тргам... глупо ми е на англиски не сакам да се замарам... и по колку ленти имат во едно пакување... :D
20 имаш во едно паковање.
Пред употреба т.е пред да ги одлепиш треба малку да ги протриеш.
Откоа ќе ги залепиш
ќе притиснеш фино, неколку пати со раката, убаво да се залепи.
После ќе ја одлепиш со нагло движење, во обратна насока од растот на влакната.
Нема филозофија. :icon_lol:

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
не верувам дека ќе успееш со ленти да се издепилираш... најдобро е со восок, има рол он восок на силк.. само го топиш во сад со топла вода мачкаш лепиш лента и вадиш.. во спротивен правец од растот нормално :) лентите јас ги користам за раце а имам толку нежни плави ретки влакненца и пак треба да се повторам од што не се вадат сите, незнам како би идело со машки бидејки се мн појаки погусти итн итн. сепак депилација во салон е права ствар :)) а има и машинчиња што депилираат со вадење од корен, но болат малку повеќе :))

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
A да си закажете депилација најубаво?Депилација на нозе и препони ќе ве фати исто колку што кошта кремата-200-250 денари.Само што со кремата ќе почнат да ви растат влакна после недела ипол а со депилација за месец ипол.Денес депилаторката убаво ме поткара зашто се уште користам вит па мораше да се мачи и со поткожни влакна заради таа крема.
Само депилација со восок е мајката:)

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Барем брзо и безболно е со Veet :)

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
А бричење а со вит, исто ти е.Ќе ти растат ем појаки влакна ем повеќе ќе ги има:D
А затоа ли изгледам ко Јети хехе :nesum: .. Туку сакам да прашам од прилика на колку време треба да се депилираш со цел да немаш влакна . Знам дека е индивидуално , со брзината на растото на влакната кај секој поединец , али од прилика некоја бројка има ли ?

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
А затоа ли изгледам ко Јети хехе :nesum: .. Туку сакам да прашам од прилика на колку време треба да се депилираш со цел да немаш влакна . Знам дека е индивидуално , со брзината на растото на влакната кај секој поединец , али од прилика некоја бројка има ли ?
Зависи многу од влакното, барем јас не можам да ти кажам ни од прилика.А и зависи дали со ладна/топла депилација/крема.Со ладна покасно растат влакната, со топла порано, а со крема ептен порано:D.Јас можам да кажам дека во мај се издепилирав со ладна и ми траеше до крај на јули ама кај секој е индивидуално:D

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
20 имаш во едно паковање.
Пред употреба т.е пред да ги одлепиш треба малку да ги протриеш.
Откоа ќе ги залепиш
ќе притиснеш фино, неколку пати со раката, убаво да се залепи.
После ќе ја одлепиш со нагло движење, во обратна насока од растот на влакната.
Нема филозофија. :icon_lol:
Фала UniqueGirl, a што подразбираш под "обратна насока од растот на влакната"?

U

UniqueGirl

Гостин
lmmffao :icon_lol:
Ако растот на влакното е од нагоре - надоле, ти брзо и нагло ќе повлечеш во насока надоле - нагоре.
Значи фино ќе ја залепиш и притиснеш max. 4 секунди.
Една лента можеш да ја употребиш 2 - 3 пати.
Остатокот од восокот ќе го отстраниш со влажните марамчиња.
Па после ќе се исплакнеш со млака вода. :pipi:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Чекај да ти каже некој со искуство :pos:

Значи дефинитивно Veet ленти за депилација. Немој некогаш некој да те излажел со рол-он или крема, со рол-онот само ќе се изнамачиш а резултат ист, а со кремата ти е фрлање пари место брич...
Болката не можеш да ја намалиш, единствено ако пред депилирање ги измиеш нозете со топла вода мада не знам колку ќе ти намали болка...
За големината на влакната, ако ти се ептен големи ќе потрошиш многу ленти, ако ти се помали помалку ленти и болката е помала... Затоа кога ќе се депилираш по 2-3 пат гледај да не ги чекаш да ти пораснат многу влакната....
За употребата на лентите ти објасни Јуник....

Kajgana Shop

На врв Bottom