Џамија во Тетово

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
41
kakvi dzamiii kakvi raketi ke pravite be sipciiiii ne si prajte filmovi ke se rusat za kratko taka da dzabe gi praite

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Уууу па ова чудно ли е?

На секоја бандера Шчиптарско знаме, секаде шчиптарски се збори има ли чудно во тоа? Ма дајте бе Тетово е Шчиптарско не е Македонско тоа оддамна се знае, само се ќути, ама нема да има живот за нас младите поготово за некои бунтовници како мене... што баш многу не има низ Тетово.

Ама тоа ти е.... јебена жална вистина. Ќе бегаме странство што друго да правиме.

Џамија ќе изградат бидејќи ние не бевме паметни кога се збореше за Црква да направиме накај Спортскиот центар мислам требаше.. демек срамота било.

Епа да цркнеме тогаш кога сме ајвани непрокопсани ќе не не ебават како што сакаат епа малце ни е!!!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
епа малце ни е!!!
Богами малце ви е. Нема македонци муслимани? Џамијата/Исламот само на албанците е? Малце ви е.

Сам си признаваш дека ќе си идеш туѓина, ќе си го продадеш имотот. После те протерале? Не не друже, сам така си одлучил. Не си бил доволно силен да се бориш за подобар живот.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ој ој ој:)

15% Македоцни во градов и секојдневно се продаваат имоти:) јас нема да си го продадам, знам шчиптарски да си зборам имам пријатели мене ми е на некој начин и така и така, но сепак, не е тоа тоа. Малце ни е, бидејќи многу работи се изнадешаваја низ градов.

А која е идејата за подобар живот во Тетово, добар живот да имаш тука е да бидеш шчиптар.

Уне фољ шчиптар, ама фак дет. Ме иритира самото тоа што нема бе Македонски знамиња низ градов тоа ме иритира очигледна ви е премногу паметната идеологија.

Ама премногу џамии се тоа во еден град.

Признај сум еден од првите Македонци-Срби кои Ве нарекол Шчиптари:)

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Прочитајте го потписот на братот...ке ве крстимееее:wink:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Искрено јас те сметав за Македонец...ако си србин кажи, ќе реконструирам мислење. Не се труди, не е шчиптар :) и ако сакаш да се покажеш фин, користи го правилниот збор. Него...добар живот во Тетово друже, нема :) ни за албанци ни за македонци.
Во Тетово средно завршив. Во македонска сендвичара не ме служеа, дека сум албанец, кај албанскине не ме служеа, дека се дружев со македонци од скопје кои што исто така учеа во Тетово. Во 21:00 дома фајрон по кафичите, и не е некој живот.
Во Рима уште ги праат убавине переци? Кај Драгон уште се игра Плејстејшн? Ето видиш, и ја сум ги шетал тие места, и колку и да било досадно и еднобојно, сум си правел да ми е интересно. Никогаш не сум осетил барем еден случај албанци и македонци да се потрудат нешто да направат едни за други во Тетово. Ни кога се работеше за ист влез од иста зграда.
Во Скопје колку толку, друг муабет е.
Поентата ми е, сами си направивте така да ви биде. Ете ти гарантирам да дојдам во Тетово, многу македонци кои што од времето ги знам, сеуште ме почитуваат. А другите албанци пак не. Дали седнале да разговараат на начин како што разговарале со мене? Можеби..можеби и не.

А за џамиите, ти кажав убаво. Џамија не е албански објект. Верски објект е. Тоа што некој поистоветува вера и нација...негова грешка е. Дека јас имам другари/ки албанци христијани. Знам и македонски муслимани...

Паметен си, ќе разбереш, имам верба во тебе.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Прочитајте го потписот на братот...ке ве крстимееее:wink:

Oh loqk breee. Крсти ме, убиј ме, тепај ме. Запали ме. Само не ми кажувај, фати ме на неспремно. Немој вака ептен ќе се уплашам па ќе се спремам, потешко ќе ти биде после :)

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ој ој ој:)

15% Македоцни во градов и секојдневно се продаваат имоти:) јас нема да си го продадам, знам шчиптарски да си зборам имам пријатели мене ми е на некој начин и така и така, но сепак, не е тоа тоа. Малце ни е, бидејќи многу работи се изнадешаваја низ градов.

А која е идејата за подобар живот во Тетово, добар живот да имаш тука е да бидеш шчиптар.

Уне фољ шчиптар, ама фак дет. Ме иритира самото тоа што нема бе Македонски знамиња низ градов тоа ме иритира очигледна ви е премногу паметната идеологија.

Ама премногу џамии се тоа во еден град.

Признај сум еден од првите Македонци-Срби кои Ве нарекол Шчиптари:)
Da bidam iskren samite ste krivi, kako prvo masovno glasavte za tie sto bea vo koalicija so teroristite i tie sto bea za mir i da se povlece policijata i armijata od tetovo vo 2002, maka vi beshe referendumot da go izglasate, a dur beshe konfliktot vo 2001 tetovcanite begaa vo skopje otkolku da si gi branat domovite i moraa mladi deca od drugi mesta od makedonija da idat da mu gi branat domovite tie dur sedea vo skopje.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Градете бе џамија, само глејте да не залтетате па да полета.

Верски објекти не ми се противни, никогаш, ако не се кич додуше.

Кој сака нека си верува. Не ми пречи да градат џамија, ама ако не ги палат црквите.

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Градете бе џамија, само глејте да не залтетате па да полета.

Верски објекти не ми се противни, никогаш, ако не се кич додуше.

Кој сака нека си верува. Не ми пречи да градат џамија, ама ако не ги палат црквите.
sigurno nema da ti preci ako se izgradi xhamija vo centarot na skopje ... pretpostavuvam ne ti preci xhamijata vo saraj ?... kolku sto se sekavam zaradi xhamijata vo saraj go izgradija golemiot krst na vodno , demek da se vidi i znae deka ova e makedonska pravoslavna zemja

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Крстот е да се знае дека МК е библиска земја.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
sigurno nema da ti preci ako se izgradi xhamija vo centarot na skopje ... pretpostavuvam ne ti preci xhamijata vo saraj ?... kolku sto se sekavam zaradi xhamijata vo saraj go izgradija golemiot krst na vodno , demek da se vidi i znae deka ova e makedonska pravoslavna zemja
A zasto e izgradenata gjamija vo saraj? Sto toa dokazuva? Islamski expanzionizam ?Iritiranje na Makedoncite? Pa zatoa ke ve mrzat site:toe:Pred nesto da napravis treba da mislis na posledicite sto proizleguvaa od nego.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Dzamija vo Saraj???? da ne mislite na 10-te dzamii , od koi barem tri so Sveta Sofija gabariti :) vo krug od 2000 metri , a pak koga ke trgnes po patot za Tetovo , barem dve stalno imas vo vidno pole.....da se znae civa majka crna vuna prede...najverojatno:)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Saraj ima potreba od dzamii, ne e toa za reklama, a i nema sto da vi smeta koga ne gi gradi drzavata. No problemot e koga drzavata ke finansira samo edna vera odnosno nacija. Na ovoj nacin se sobira gnevot na albancite, so sekoj anti albanski poteg na vladata, i na kraj ke pukne ko 2001. Toa sto se sluci vo 2001 , bila cenata na vekovnata nepravda prema albancite. Pukna pukna , morase.

Kajgana Shop

На врв Bottom