Џамија во Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.484
Поени од реакции
5.965
Od DPA izjavija deka vo centarot ne Tetovo ke se izgradi dzamija, koja bila urnata 1965 godina, spored DPA ovoj predlog pominal na vlada .
Znaci ke se stvorat granici, onie koi se vo Skopje treba da znaat deka granicata im e Vardar , dodeka na makedoncite od Tetovo ke im se kaze deka nemate mesto vo Tetovo.
Vlada na provokacii, muslimanite od Skopje revoltirani, pravoslavnite od Tetovo revoltirani. Ova go moze ovaa vlada, namesto ekonomija , provokacija.

Namerno temata ja otvoriv na temata politika, zatoa sto ovaa go smetam za politicki nastan, i dvete nastani se politicki. I mora kako takvi da se diskutiraat.

Чекај малку, не те сваќам. Што има врска црква и џамија со некеви етнички граници. За мене границата не ми е Вардар, и за тебе не е Вардар. Зошто тресеш ??? Обајсни какви граници ќе се створат.
П.С: И кој ќе ме спречи да влезам во џамија ??

Чекај малку, не те сваќам. Што има врска црква и џамија со некеви етнички граници. За мене границата не ми е Вардар, и за тебе не е Вардар. Зошто тресеш ??? Обајсни какви граници ќе се створат.
П.С: И кој ќе ме спречи да влезам во џамија ??

Игзекли, сум бил и ќе одам пак... еден ден може ќе решам да бидам муслиман... :toe:

Проблемот е што не решиле да направат Будистички храм за Дарданчо да шири будизам.:pos2:

Od DPA izjavija deka vo centarot ne Tetovo ke se izgradi dzamija, koja bila urnata 1965 godina, spored DPA ovoj predlog pominal na vlada .
Znaci ke se stvorat granici, onie koi se vo Skopje treba da znaat deka granicata im e Vardar , dodeka na makedoncite od Tetovo ke im se kaze deka nemate mesto vo Tetovo.
Vlada na provokacii, muslimanite od Skopje revoltirani, pravoslavnite od Tetovo revoltirani. Ova go moze ovaa vlada, namesto ekonomija , provokacija.
Дарданче кога последен пат си бил на преглед,чисто онака да се провериш?:smir:

Ako, ako moze ke imaat potreba poveke da se molat pa neka imaaat poveke kapacitet. A moze i ke se doblizat poveke do boga pa ke ja procistat svojata necista krv.

http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=89176

Исправање на огромната неправда нанесена на муслиманите. Вака Исламската верска заедница ја коментира иницијативата на Владата за возобновување на урнатата Чарши џамија во центарот на Тетово.

IVZ pobara da se izgradat uste 3 dzamii vo drugata strana na Vardar , ednata Burmali Dzamija vo plostadot i uste 2 drugi koi se sruseni. I jas gi podrzuvam , ako veke nema prostor tamu kade sto bila, neka se izgradi blizu Ramstor.

Ако ако нека градат....на овој народ овде(на сите) само молитвите му преостанаа....друго се отиде у ПМ:kesa:

http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=89176

Исправање на огромната неправда нанесена на муслиманите. Вака Исламската верска заедница ја коментира иницијативата на Владата за возобновување на урнатата Чарши џамија во центарот на Тетово.

IVZ pobara da se izgradat uste 3 dzamii vo drugata strana na Vardar , ednata Burmali Dzamija vo plostadot i uste 2 drugi koi se sruseni. I jas gi podrzuvam , ako veke nema prostor tamu kade sto bila, neka se izgradi blizu Ramstor.
Абе Шипо која религија била прва во МК,православие или ислам???На темелите врз колку цркви се градени џамии???
Овдека кога се ширело христијанството во Саудиска Арабија уште биле во камено време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom