Џамија во Тетово

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Od DPA izjavija deka vo centarot ne Tetovo ke se izgradi dzamija, koja bila urnata 1965 godina, spored DPA ovoj predlog pominal na vlada .
Znaci ke se stvorat granici, onie koi se vo Skopje treba da znaat deka granicata im e Vardar , dodeka na makedoncite od Tetovo ke im se kaze deka nemate mesto vo Tetovo.
Vlada na provokacii, muslimanite od Skopje revoltirani, pravoslavnite od Tetovo revoltirani. Ova go moze ovaa vlada, namesto ekonomija , provokacija.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Namerno temata ja otvoriv na temata politika, zatoa sto ovaa go smetam za politicki nastan, i dvete nastani se politicki. I mora kako takvi da se diskutiraat.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Чекај малку, не те сваќам. Што има врска црква и џамија со некеви етнички граници. За мене границата не ми е Вардар, и за тебе не е Вардар. Зошто тресеш ??? Обајсни какви граници ќе се створат.
П.С: И кој ќе ме спречи да влезам во џамија ??

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Чекај малку, не те сваќам. Што има врска црква и џамија со некеви етнички граници. За мене границата не ми е Вардар, и за тебе не е Вардар. Зошто тресеш ??? Обајсни какви граници ќе се створат.
П.С: И кој ќе ме спречи да влезам во џамија ??
Игзекли, сум бил и ќе одам пак... еден ден може ќе решам да бидам муслиман... :toe:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Проблемот е што не решиле да направат Будистички храм за Дарданчо да шири будизам.:pos2:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Od DPA izjavija deka vo centarot ne Tetovo ke se izgradi dzamija, koja bila urnata 1965 godina, spored DPA ovoj predlog pominal na vlada .
Znaci ke se stvorat granici, onie koi se vo Skopje treba da znaat deka granicata im e Vardar , dodeka na makedoncite od Tetovo ke im se kaze deka nemate mesto vo Tetovo.
Vlada na provokacii, muslimanite od Skopje revoltirani, pravoslavnite od Tetovo revoltirani. Ova go moze ovaa vlada, namesto ekonomija , provokacija.
Дарданче кога последен пат си бил на преглед,чисто онака да се провериш?:smir:

Член од
27 јануари 2008
Мислења
54
Поени од реакции
1
Ako, ako moze ke imaat potreba poveke da se molat pa neka imaaat poveke kapacitet. A moze i ke se doblizat poveke do boga pa ke ja procistat svojata necista krv.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=89176

Исправање на огромната неправда нанесена на муслиманите. Вака Исламската верска заедница ја коментира иницијативата на Владата за возобновување на урнатата Чарши џамија во центарот на Тетово.

IVZ pobara da se izgradat uste 3 dzamii vo drugata strana na Vardar , ednata Burmali Dzamija vo plostadot i uste 2 drugi koi se sruseni. I jas gi podrzuvam , ako veke nema prostor tamu kade sto bila, neka se izgradi blizu Ramstor.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако ако нека градат....на овој народ овде(на сите) само молитвите му преостанаа....друго се отиде у ПМ:kesa:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Гарант претерале со играње на Age of empires:pos:.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=89176

Исправање на огромната неправда нанесена на муслиманите. Вака Исламската верска заедница ја коментира иницијативата на Владата за возобновување на урнатата Чарши џамија во центарот на Тетово.

IVZ pobara da se izgradat uste 3 dzamii vo drugata strana na Vardar , ednata Burmali Dzamija vo plostadot i uste 2 drugi koi se sruseni. I jas gi podrzuvam , ako veke nema prostor tamu kade sto bila, neka se izgradi blizu Ramstor.
Абе Шипо која религија била прва во МК,православие или ислам???На темелите врз колку цркви се градени џамии???
Овдека кога се ширело христијанството во Саудиска Арабија уште биле во камено време.

Kajgana Shop

На врв Bottom