Porsche Cayenne vs BMW X5 vs Mercedes ML 350 vs VW Touareg 2

Што би избрале?

• Porsche Cayenne

Гласови: 57 42,5%
  • BMW X5

Гласови: 42 31,3%
  • Mercedes-Benz ML350

Гласови: 23 17,2%
  • VW Touareg

Гласови: 12 9,0%

• Вкупно гласачи
    134

peppeGT

BMW piacere di Guidare...
Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
Moите коментари се мои, стојам зад нив, и не ме интересира што некој мисли за нив. А најмалку ти, со некако надмено позерски коментари...дури и смешни.
Уживај си во нафтената печка, како што јас уживам во бензинците.
OK samo bez nervozi:helou:
za moite smesni komentari ali REALNI.....:smir:.!!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
a na pr zosto e bolji benzinecot???????
kisto kako i dieselko sto benz.... ima prednosti ima i isto kako i diesel..
Види...
Јас од мене си тргнувам зошто не сум по нафтените печки.
Кај мене е субјективно. Пред се, мене повеќе мерак ми прават стари машини, и тоа бензинци. Да имам нова ми е чисто од практични причини.
Е сега, мене барем, звукот на бензинец на високи обртаи ми е многу поубав :)
И новите дизели, барем во првите две минути, се чувствуваат и некои ептен ситни вибрации, оној дизелски шмек...самото стартување на моторот...
Башка, македонско дизел гориво е смрт за современите дизели. Човече, сум видел отворени дизел машини, абе полно саги на турбината, пумпата за висок притисок и сл. Сулфурот убива. Потребно е често менување масло и ставање адитиви и само по себе го прави одржувањето поскапо...
Не велам дека не се софистицирани, ама не уживам во таква работа.
Сум возел од 1.4 ХДИ на ПСА до 3.0 д на БМВ како твојот на пр, ама во серија 5, не велам дека не се солидни возила, напротив, ама едноставно, субјективно не ми прават мерак.
Објективно, современ дизел е со подобри карактеристики од соодветен бензинец, ама сепак, субјективниот фактор ми е побитен.

peppeGT

Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
Види...
Јас од мене си тргнувам зошто не сум по нафтените печки.
Кај мене е субјективно. Пред се, мене повеќе мерак ми прават стари машини, и тоа бензинци. Да имам нова ми е чисто од практични причини.
Е сега, мене барем, звукот на бензинец на високи обртаи ми е многу поубав :)
И новите дизели, барем во првите две минути, се чувствуваат и некои ептен ситни вибрации, оној дизелски шмек...самото стартување на моторот...
Башка, македонско дизел гориво е смрт за современите дизели. Човече, сум видел отворени дизел машини, абе полно саги на турбината, пумпата за висок притисок и сл. Сулфурот убива. Потребно е често менување масло и ставање адитиви и само по себе го прави одржувањето поскапо...
Не велам дека не се софистицирани, ама не уживам во таква работа.
Сум возел од 1.4 ХДИ на ПСА до 3.0 д на БМВ како твојот на пр, ама во серија 5, не велам дека не се солидни возила, напротив, ама едноставно, субјективно не ми прават мерак.
Објективно, современ дизел е со подобри карактеристики од соодветен бензинец, ама сепак, субјективниот фактор ми е побитен.
ok ali denesnite moderni diesel agregati, ne mozes da gi narekuvas (NAFTENI PECKI) zatoa sto klasifikaciata na zagaduvanjeto(EURO 5) za prv pat pred 3 god. se pokaza odlicno efikasna na "tvoite taka nareceni "(NAFTENI PECKI) dodeka pominaa + 3 god. dokolku uspeaa da gi sredat i benzincite. + ako dieselot u MK. ne e soodveten za diesel motorite od posledna generazia znaci ne se motorite nego nekvalitetnoto gorivo????
vo poslednite 10 god. diesel agregatite dobia 110% evolucija za razlika od benzinskite motori, koi ostanaa so istiot proces od pred 10g.
znaci denes dieselot (NAFTENITE PECKI) e 100% po efikasen za razlika od benzincite.
"pak so fakti"
a tvo e sto si poveke za benzincite.(da benzinec za mene ali nad 350 hp)
imav jas i mnogu benzinci auta, i istoto go mislev i jas kako tebe.
ali u servis mi dadoa kola od niv diesel za nedela dena A.Romeo 156 24 JTD 204 hp. i sega me gledas!!! kako sum se smenil....

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
ok ali denesnite moderni diesel agregati, ne mozes da gi narekuvas (NAFTENI PECKI) zatoa sto klasifikaciata na zagaduvanjeto(EURO 5) za prv pat pred 3 god. se pokaza odlicno efikasna na "tvoite taka nareceni "(NAFTENI PECKI) dodeka pominaa + 3 god. dokolku uspeaa da gi sredat i benzincite. + ako dieselot u MK. ne e soodveten za diesel motorite od posledna generazia znaci ne se motorite nego nekvalitetnoto gorivo????
vo poslednite 10 god. diesel agregatite dobia 110% evolucija za razlika od benzinskite motori, koi ostanaa so istiot proces od pred 10g.
znaci denes dieselot (NAFTENITE PECKI) e 100% po efikasen za razlika od benzincite.
"pak so fakti"
a tvo e sto si poveke za benzincite.(da benzinec za mene ali nad 350 hp)
imav jas i mnogu benzinci auta, i istoto go mislev i jas kako tebe.
ali u servis mi dadoa kola od niv diesel za nedela dena A.Romeo 156 24 JTD 204 hp. i sega me gledas!!! kako sum se smenil....
Мислам дека повеќе пати го спомнав дизел горивото како главна, а неретко и единствена причина за дефектите на дизел моторите (нафтените печки, онака жаргонски, нагалено :)) Бељата е во сулфурот, кој во нашите горива го има премногу (незнам колку пати повеќе од дозволеното за Еуро 4 и Еуро 5 машина), и е главен предизвикувач на сагите, како што спомнав погоре.
Јасно ми е дека дизелот еволуираше многу, реков и погоре што и како, сум возел такви возила, се е ОК, ама не ме привлекува. Тоа е веќе субјективност, можеби и конзервативност.

S

StormRage

Гостин
јас сум за поршето... глеав на тв многу јако е а имам и неколку видено овде се влечкае(а иначе не сум по теренциве)

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Ej kako bas si go smenil mislenjeto od dizel motor na Alfa Romeo.Da kazese deka si vozel AUDI dizel koi momentalno imaat najdobri dizel motori.A zargonot NAFTENA PECKA poteknuva od italijanskite dizel motori.
Ova go zborouvam bidejki imam vozeno punto so JTD motor i nema veze.I jas kako i Strumiks sum golem fan na benzin motorite od prosta pricina sto se posilni i poeftini za odrzuvanje.Sto ako ti rikne bosh pumpa ajde 700-800 evra.Ova go zboruvam za postarite avtomobili bidejki ponovite skoro site se so direktno vbrizguvanje.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ej kako bas si go smenil mislenjeto od dizel motor na Alfa Romeo.Da kazese deka si vozel AUDI dizel koi momentalno imaat najdobri dizel motori.A zargonot NAFTENA PECKA poteknuva od italijanskite dizel motori.
Ova go zborouvam bidejki imam vozeno punto so JTD motor i nema veze.I jas kako i Strumiks sum golem fan na benzin motorite od prosta pricina sto se posilni i poeftini za odrzuvanje.Sto ako ti rikne bosh pumpa ajde 700-800 evra.Ova go zboruvam za postarite avtomobili bidejki ponovite skoro site se so direktno vbrizguvanje.
Сите се со директно вбризгување, само кај едните (постарите) движењето на пумпата е со каиш од радилица, додека кај новите е со електромотор контролиран од компјутер (ECU). Така да ако се заеби пумпата кај старите се наоѓа и половна за 150-200 евра (за 700 се зема цела кола) ама нова кола никој не растура па заебано е кај новите бидејки овластен сервис ке ти побара 3000 евра за замена на пумпата...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Доста е звукот на дизел коа ќе почне да „клокота“ да го слушнеш и ќе ти се одмили. Немој да ми речете дека тој звук е избегнат во новите. Се појавува секоаш.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Dizel kolite vadat zvuk kako da krsat orevi pod hauba.

Сите се со директно вбризгување, само кај едните (постарите) движењето на пумпата е со каиш од радилица, додека кај новите е со електромотор контролиран од компјутер (ECU). Така да ако се заеби пумпата кај старите се наоѓа и половна за 150-200 евра (за 700 се зема цела кола) ама нова кола никој не растура па заебано е кај новите бидејки овластен сервис ке ти побара 3000 евра за замена на пумпата...
Еден мој другар плати половна бош пумпа за ровер600 700 евра.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Dizel kolite vadat zvuk kako da krsat orevi pod hauba.
Еден мој другар плати половна бош пумпа за ровер600 700 евра.
Сакаш да ти најдам форд ескорд дизел на странски табли комплет за 700 евра? Или бош пумпа за голф 1.6 дизел за 50 евра?

Кој му е крив што вози Ровер :smir:. Имам другар што има Дачиа Логан 1.5 цди 1 бризгалка (дизна) ја плати 500 евра бидејки старата се затна од квалитетното македонско гориво.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
E da vo pravo si rover ima skapi delovi..Ama kako i da go vrtime muabetot benzin si e benzin barem za vo Makedonija.

peppeGT

Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
:helou:heyy temata neli bese(Porsche Cayenne vs BMW X5 vs Mercedes ML 350 vs VW Touareg ) !!!!!!!! a ne Diesel vs Benzin........

Kajgana Shop

На врв Bottom