Porsche Cayenne vs BMW X5 vs Mercedes ML 350 vs VW Touareg 2

Што би избрале?

• Porsche Cayenne

Гласови: 57 42,5%
  • BMW X5

Гласови: 42 31,3%
  • Mercedes-Benz ML350

Гласови: 23 17,2%
  • VW Touareg

Гласови: 12 9,0%

• Вкупно гласачи
    134

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Drugar si se vozel vo vozilo so ima 3000 kubika, 230ks, V6 motor,24 ventila, 100km/h razviva za 8sec, max brzina nad 230km/h...i sporo ti bilo? Ti da ne imas Enzo? Jas nekolku dena vozev Audi A4 so toj motor...edna od pobrzite koli sto ja imam vozeno!

Другар ама ако не сум грешка овие две возила иаат разлика во тежина 500-1000 kg(не знам точно) и мене Q7 не ми остави впечаток...
а што се однесува до дизелашите... кога ке случнам некоја кола мајко мила со дизел како тресе и КРШИ ОРЕВИ ми се с**е... едноставно немам впечаток дека возилото има некоја снага...дизелашите се убаи по звук на првите 30.000 km...после нема мерак...едино ми е интересно да го слушам инџекшнот како свирка...

Toa so go pisav za brzinata se odnesuva za Q7, A4kata so toj motor 100ka razviva za nekoi 6sekundi a Q7 za 8sec, znaci ne e nekoja golema razlika, toj motor e snazen i ne mozes da kazes deka ne ti ostavil vpecatok, osven ako ti se inati neli ;)

Kolku za nekoja sporedba Seat Leon Cupra so 2.0-litre turbocharged FSI motor razviva 100ka za 7sec :smir: I nemoze nikoj da mi kaze deka Q7 (dzip,terenec od 3 tona) so toj motor i toa zabrzuvanje so e slicno so Cuprata ne ostava impresii.

Za ova so diskutirate koj e podobar dizel ili benzinec nikogas nema da zaklucite koj e podobar, samo ke se tresat biseri kako od tipot krsi orevi, imav pred nekolku godini Audi B4 so 1.9TDI motor so nad 300.000km i se slusase samo turbinata kako si svirka:smir:

Член од
29 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
11
Мислам дека Q7 нема со толку слаб мотор... Сите се в12-ки. Затоа не го ставив. И ајде оставете ги цените во Америка, тие се други, да му конкурираат на GMC и Hummer.
haahha.. kako be v 12? eden motor ima - q7 V12 TDI. Motorot 3.6 Tfsi kaj tuaregot go koristat i audi q7 i vw touareg i porsche cayenne i mn dr modeli. Bashka audi imaat i 3.2 tfsi motor so 250 konja :P

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
мерцедесот дефинитивно ..не дека другиве не чинат...барем знам дека во мерцедесот сум се возел со 190..(ме возеле).и при мали брзини и при големи немам коментар :D

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Искрено и не толку ми се свиѓаат овие џипови,Поршето некако најјако за млад човек.Гласав за Бмв,а коа би сакал џип овој дефинитивно..

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Си требал темава да ја направиш општо за сите џипови. И тогаш би гласал за Grand Cherokee. Моментално е најдобар џип.
Прочитајте тука...http://blog.executiveautogroup.com/2010/09/13/10-best-things-about-the-2011-jeep-grand-cherokee/
Тие што се разбираат во џипови, знаат за што зборам.

Не гласам зошто овие џипови, не ги сметам за џип.

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
Си требал темава да ја направиш општо за сите џипови. И тогаш би гласал за Grand Cherokee. Моментално е најдобар џип.
Прочитајте тука...http://blog.executiveautogroup.com/2010/09/13/10-best-things-about-the-2011-jeep-grand-cherokee/

се разбирам од џипови ама сепак незнам што сакаш да кажеш
мислиш дека Grand Cherokee е најбоље џип?

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261

па фала богу (y)

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
не се заебавајте дека ова е најбоље џип kako прво нема редуктор. не викам дека е лош ама има многу подобри теренци

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
не се заебавајте дека ова е најбоље џип kako прво нема редуктор. не викам дека е лош ама има многу подобри теренци
Овие горе во анкетава се мали деца за него. Ако не е најдобар тогаш е еден од најдобрите. Овие во анкетава не ги сметам за џипови, ти ако ги сметаш за џипови се гледа дека имаш големо познавање. :pos:

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
не не грешно сум те разбрал, во право си овие од анкетава не се деца туку бебиња за Grand Cherokee
јас мислев дека зборуваш дека Grand Cherokee е најдобар теренец што постои

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.664
Поени од реакции
31.556
vo grupata najdobri terenci mozhat da se nabrojat poveke modeli ., od site poznati svetski brendovi., sekoja firma si ima svoj konj za trchanje ., zboruvam za rasni terenci.,... mitcubishi mazda tojota ., a za ford ., dozh i da ne zboruvame .,...
no spored mene edinstveno dva modela se izdvojuvaat kako najdobri.,
jeep grand chiroki vo site svoi varijanti ., i ...spored moe mislenje prviot kandidat za prestolot .,
mercedes GD/gelender dizel/3.0 pa nagore

gorenavedenite ne gi esapam za ozbilni terenci .,/onie vo anketniot listing/

poveke se trendseterski SUV-ovi ., za asfalt ., i avtopat sluchajno ako ima sneg ., pa so4x4 imaat nekija prednost vo odnos na drugite vozila ., a i se neshto povisoki od tloto imaat povisok klirens

no chirokito i gelenderot <>carevi

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28

нема шо да не ги сметаш за џипови..јас сепак мислам дека ова ти го сметаш за џип пошто така му е името..секаде е така..сите теренци ги викаат џип..да се вратам на репликата..ако ова е џип а ти не ги сметаш горенаведените..што се тогаш дефендер,лада нива мерцедес Г даихатсу роки и многу други ? не дека се разбирам многу..али муабетов не ти е на место :D

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
нема шо да не ги сметаш за џипови..јас сепак мислам дека ова ти го сметаш за џип пошто така му е името..секаде е така..сите теренци ги викаат џип..да се вратам на репликата..ако ова е џип а ти не ги сметаш горенаведените..што се тогаш дефендер,лада нива мерцедес Г даихатсу роки и многу други ? не дека се разбирам многу..али муабетов не ти е на место :D
Па сигурно тие коли не се. :D И тие се џипови, но неможат да се мерат со веќе докажаното.

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
Па сигурно тие коли не се. :D И тие се џипови, но неможат да се мерат со веќе докажаното.
одличен е чирокито ама те молам не споредувај со нива дефендер г класа ....

Kajgana Shop

На врв Bottom