Укинување на ДУИ!

Како би гласале на евентуален референдум за укинување на ДУИ?

• Сигурно дека ќе гласам за укинување на ДУИ

Гласови: 89 87,3%
  • Против сум, ДУИ треба да продолжи така како до сега

Гласови: 12 11,8%
  • Воздржан сум

Гласови: 1 1,0%

• Вкупно гласачи
    102
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Мислам дека Меаца мислеше на нивната кауза. Обете, и ДУИ и ДПА си имаат иста цел, да си живејат господски живот во Македонија, ослободени од плаќање даноци, сметки како да се ендемски животни.
Тоа е друг моабет и нема врска со темава , да бидеме искрени дека во тој процес немакедонските партии учествуваа со најмал процент од осамостојувањето.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Daj be toa umot tvoj nedela dena... Da odmoram.:)
Е да глупавоста е заморна. Може бе, би ти го дал мојот памет, ама малку простор имаш. Ќе пробам да го зипувам, ама ништо не ти обеќам.
Е, тоа не. Можам да ти го продадам, ама ти не можеш да го купиш. Додуша, кога поарно ќе размислам не можеш ни да го изнајмеш. Причина: читај погоре.

N

n/a

Гостин
....kolku mrazam da ve citam...
u vasata kratkovidost i stereotipnost...
Eve sega kaj sum ja stavil rakata na celo na Basim belada (bas zagaziv) od mojot eden i edinstven Ahmet Kaya.
Mozda naredna ke bide Cinayetim saati???
Neznam jas...mnogu raboti neznam jas.
Zatoa loso sonuvam.

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
....kolku mrazam da ve citam...
u vasata kratkovidost i stereotipnost...
Eve sega kaj sum ja stavil rakata na celo na Basim belada (bas zagaziv) od mojot eden i edinstven Ahmet Kaya.
Mozda naredna ke bide Cinayetim saati???
Neznam jas...mnogu raboti neznam jas.
Zatoa loso sonuvam.
Ti ja preporacuvam "Siz Yanmayin".

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Да се укине под итно и сите криминалци да се турат во затвор!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Абе брат каков кадар.. кога ќе го видам Тачи ми се повраќа.. Нема култура човекот.. се тепа во парламент а по некој ден пцуе по европратениците дека се мешале.. Не знам многу ни кој колку пратеници има и не ме интересира многу политика, едноставно само ги мразам! Чисто патриотски..
Абе...што е тој помалку од италијанските политичари кои и ножеви си вадеа во парламентот? Или оние романските кои со столици се маваа?

Секој може да се тепа, ама тоа не е мерило за нечија способност, така?

Додуше Тачи е по струка доктор...стоматолог. И цело негово семејство е со ВСС.

Не ги мразиш патриотски, ги мразиш националистички, а тоа е лошо.

ДУИ да се укине. Ни требаат луѓе кои сакаат да соработуваат со Македонија.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Одличен е Тачи. И Џафери беше супер, паметен човек, Селмани е подобар од било кој претходник, колку саглам работи имаат направено.
А дуи е стока и се гледа тоа од одма, дај нека си одат некаде заедно со сдс.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
62
Поени од реакции
0
Kako da imam slusnato deka so nekoj zakon
moze da se zabrani rabotata na nekoja partija
ako se dokaze deka vo nejzinata rabota koristi
nelegitimni sredstva kako teroristicki metodi, sverc so droga i oruzje ...

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Секако дека може да се забрани, тоа воопшто не е чудно во светот има безброј примери. А на Македонија како најдемократска држава на светот никој не би можел да и го земе за зло. Македонија како земја единствена во светот во која дури и ромите имаат свои партии. Ром градонацалник има само на едно место во светот а тоа е Македонија.
Апсолутно нема да се почуствува снемувањето на една партија
кое ќе придонесе да им се даде шанса на другите 4/5 албански партии да придонесат за благосостојаба на цела Македонија.

Завсус, демократија не е секој да може да влезе во законодавниот дом поготово не некој што презира и крши закони за истите да носи одлуки. Тоа е меѓународен преседан. Затоа не се прави сам себе си смешен.

Ова му доаѓа исто како од педофил да направиш бебиситер!

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
ДУИ да се укине. Ни требаат луѓе кои сакаат да соработуваат со Македонија.
И јас сум да се укине ДУИ, ама сите тие "експерти" што се во таа партија каде ќе одат. Или ќе оформат нова партија со истите луѓе, или пак ќе биде распукала Шар Планина. Како што реков, ако сме демократско општество ќе ја оставиме да постои, но ќе се обидеме да и го намалиме влијанието.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хе, и да се укине дуи ке излезе пдп или дпа, тие истите членови како што избегаа од дпа и пдп за да ја формираат дуи така ке се вратат и ништо не постигаме. Едноставно треба да им се намали влијанието, а и македонците да се поедногласни како прво, како второ сите партии да работат за доброто на македонија а не за голема албанија или голема србија. И на крај... сите што работат против македонските интереси да немаат право да стапнат во собрание.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Ок.. кажав дека не знам многу кој и шо членови имаат и ДУИ и ДПА.. За мене се исти, и да е до мене реков и погоре во постовите дека би ги пратил на бесилка.. Не знам ни кој ни шо образование има. а и не ме интересира..
Но добро, знаете што би се случило да се укине ДУИ? Партијата на Али Ахмети бивш командат на ОНА, на бивш терорит? Нова криза во земјата!
Па така се смири ситуацијата во Македонија.. Некои дојдоа во парламент потрпшавме Охридски договор, му исполнуваме права...
Значи кажав погоре.. сакам да се укини, но нема логика тоа..

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ahmeti, 2001:

"Our aim is to remove 'Slav' forces from Terrority that is Historically Albanian"

Kraj na site diskusii okolu ahmeti, dui i negovite simpatizeri.

Kajgana Shop

На врв Bottom