POWER-MKD
Per aspera ad astra
- Член од
- 1 март 2008
- Мислења
- 4.763
- Поени од реакции
- 645
Планета ќе помине до нашава планета? Ова инаку од кое романче ти е извадок? Добро бе луѓе имате вие претстава што се дешава во вселената? Немам ни јас али ќе пробам да објаснам нешто.
Планети не летаат низ вселената. Да речеше астероид, комета ајде де, ама планета? Планетите се масивни тела кои орбитираат некоја ѕвезда, значи гравитацијата на ѕвездата на ги пушта да си шеткаат така низ вселената. За планета да летне некаде така како што викаш ти, треба нешто да и даде задвижување, Т.Е. некој биг бенг да ја опали низ вселената. Најблиските планети освен овие што се во нашиот соларен систем се мислам 4-8 светлосни години одалечени од нас. И ако случајно некоја планета биде испалена така од својот сончев систем, шансата да ја погоди Земја е ~0.
Инаку за згаснување на животот на Земјата не сум размислувал, бидејќи по природа сум оптимист а целава оваа тема е тежок песимизам.
Не не е финтата во тоа дали планетите "летаат", туку овде станува збора за планета што е излезена од својата траекторија на движење и се доближива до нашиот сончев систем. побарај на ѕоутубе "НИБИРУ", и ќе видиш како се гледа од Чиле,на неговата најјужна страна уште една точка кога сонцето заоѓа. Е сега не знам дали е фотошоп, јеби га.