Ag0rA
NEBO666
- Член од
- 29 февруари 2008
- Мислења
- 1.667
- Поени од реакции
- 60
Maшко сум:helou: .Agora, забораваш неколку работи...
1. Вистинската наука и вистинската религија имаат заеднички пресек - вистината.
2. Науката поттекнува од религијата. Првите школи се образовани од црквата.
3. Основоположниците на науките биле христијани.
4. Еден дел од науката измислил и: Атомска Бобма, Најсовремени воени авиони и хеликоптери, проектили, радарско и сателитско набљудување за уништување, Смртоносни вируси, хемиско оружје итн.
5. Глупостите што ги тресеш во име на Библијата се само доказ дека не си ја отвирила никогаш Библијата и како таква немаш кредибилитет да мрчиш за неаАко не сум во право докажи го спротивното и цитирај ми ги библиските стихови кои велат дека Земјата е сама во универзумот, дека таа е рамна плоча, дека сонцето се врти околу неа итн.
1.Каде има вистина во религијата?
2.Првите школи формирани од црквата немаат никаква врска со науката. Тие не биле отворени да шират знаења од областа на науката, туку биле отворени за да се „перат мозоци“, да ги лажат луѓето, да шират лаги и да доведуваат некого во забљуда дека постои некаков живот после смртта.
Зошто пред секој проповед не кажат дека тоа во религијата нема никаква врска со реалноста?
3.Тоа што го правеле христијаните не е наука.
Науката е без граници, а она што го правеле тие морало да биде до границите кои ги измлислувала црквата ( а не господ и такви глупости ).
4. Да, а политиката под мало влијание на религијата, ги употребува.
Тука науката нема никаква вина.
Виновни се религијата, политиката и слично.
Науката сите тие работи ги измислила со најдобра цел.
5.Не ми треба никакви глупости напишани од психопати и слично, доволно , и повеќе од доволно, ми е реалноста, она што го гледам низ светот, практиката, се што е напишано во библијата се глупости, и немаат никаква врска со реалниот свет.
-Ако господ постои, и постоеле адам и ева, тогаш човештвото трпи зло поради тој што го кажал, тој што го измислил, првиот заповед во рајот!!Кон болтуваното:
- човештвото трпи само зло, затоа што Адам и Ева самите си го навлекоа тоа зло, прекршувајќи ја првата Божја заповед во Рајот!
- во науктата не е спасот, туку во науката се само илузиите и утопиите за „подобро утре„! Најкрвавите војни се случија токму во векот на најголемото „знаење„ и „писменост„!
- Христос, Синот Божји Единороден, токму за тоа и дојде: да го спаси човештвото од злото!
- Бог пости како што постојам и јас. За Неговото постоење не се потребни докази туку ВЕРА во Неговото постоење.
- Бога, ангелите, мајката Божја и Светиите, можат да ги видат само поединци кои се ДОСТОЈНИ да ги видат!
- да не беше науката, сега сите луѓе би го минувале живото во МИР, во скромност, со покајание во живеењето и во подготовка за вечниот живот во Рајот! А со науката, лужето го минуваат живото во илузијата дека таа (науката) ќе им ги надмине маките во овоземното живеење. А такво нешто, вала, уште не се случило!
- продолжи, така ќе имам нов материјал за „разглабање„.
- не сум против науката, туку во нејзиното безбожништво и забегување во мноооогу опасна зона од која НЕМА враќање назад!!!
Но поради тоа што господ не посстои, човештвото три зло поради постоењето на религиите, поради постоењето на повеќето религии, меѓу кои е и христијанството.
-Господ постои само во твојот мозок, а ти (можеби) постоиш во реалноста.Тоа е разликата. Нема никакви докази за постоењето на господ, и нема ни да има.Речиси се` во религијата е измислица, вклучувајќиго и господ, и животот после смртта, и слични глупости.
-Тие можат да ги видат само поединци кои се влезени во толку длабока фантазија од која што почнале да халуционираат, и да си замислуваат дека гледаат такви работи.
-Кога постоеле ( хипотетички ) адам и ева, немало никаква наука, но одкако можеби тие прекршиле некаква заповед, почнале нивните страдања.
Страдањата почнале кога не постоела науката.
Заклучок: Науката не е причина за страдањата на луѓето, и кога таа не постоела, имало страдања.
Но, религиите претставуваат причина за злото низ светот.
Можеби ќе претстаавуваат причина за трета светска војна, која е можно да биде фатална за човештвото.
Не, во религијата луѓето го поминуваат животот во илузија за тоа дека постојат многу измислени работи.
Со науката, луѓето го живеат поубаво животот, без некакви илузии, верувања, и се друго што е надвор од реалноста.
Сакаш да кажеш дека постоењето на науката, на никому не му го олеснило живеењето?
А да не зборуваме за тоа колку животи спасила.
-Не си против науката, а против што си?
Науката има цел да прави само добри дела.
Политиката, религијата и т н, се оние кои и ја променуваат таа цел, и сите сме сведоци за тоа колку успеваат во тоа.