EU ги укинува визите за Србија

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Конкретен дај бе да си зејме по еден српски пасош.Шо велиш??? :pos: :vozbud:

N

n/a

Гостин
Конкретен дај бе да си зејме по еден српски пасош.Шо велиш??? :pos: :vozbud:
Ne ti e toa Bolvarija be druze....:toe:
Bosancite i kraisnicite ne mozat da zemat...pa ni severna Crna Gora...
samo tebe te cekaa eden pasos da ti dadat.

Nego shala na strana,jas stvarno mislam deka treba da se digne edna masovna narodna buna vo Makedonija i da se protestira pred kancelarijata na onoj shetacot Fraere.Pa da se tepa malku,da se pali i krshi...

Da vidis kako ke dojdat rezultatite sami po sebe...taa EU e puna so samobendisani nikakveci koi sto se pravat za mediumska eksponiranost i se apsolutno alergicni na buni i mrs ne ni trebate u.p.m princip na ovaj...izrazuvanje narodna volja.

Malku Zabranjeno pusenje...za pozdrav

Radost prvog žita

Eto, s jeseni nam je stiglo i prvo žito
A nije s proljećem, kao što to neki tvrde, nije
Jer, ko drugome jamu kopa, ne čini proljeće
I da vam kažem, nikad ga neće činit, nikad

A žito nama teba da narod ima 'ljeba
ili ko što je to divno jedan naš pjesnik rekao
Ajd' živio
Šta se žuti na beskrajnom polju
A ako te 'ko bude pit'o
S ponosom mu odgovori: To je naše žito
Jer mi budućnost ne zacrtavamo planovima
Nego brazdama traktora
A ako imaš traktor, vrati kombajn
A ne ko neki koji imaju i traktor i kombajn
I onaj, onaj, kako se zove? Cirkulator!
A još imaju vremena da se bave horom
u kulturno umjetničkom društvu

Jel' tako?
Pa jasno, jasno da jeste
I zato, što možemo požel'ti
Mozemo požel'ti da nam rodi žito
I nek nam rodi žito i iduće godine
I nek nam uvijek rodi žito
Hvala!
:) :) :) :) :)

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Jaz ne razbiram dali sa predavnici site so stranski pasoshi, dali samu onie so Bugarski sa predavnici, a tie so Srbski sa makedonski patrioti ?
Epten sum zbunet ! :toe:

N

n/a

Гостин
Jaz ne razbiram dali sa predavnici site so stranski pasoshi, dali samu onie so Bugarski sa predavnici, a tie so Srbski sa makedonski patrioti ?
Epten sum zbunet ! :toe:
Koga vise gi spomnuvase srbite...
imaat edna pcost.I taa vika:
Jebem te zbunjenog!Aha...:toe:...mi jebemo a pogodi ko je zbunjen???
Inace...site sto imaat pasos na nekoja od okolnite zemji `sosedki` na R.Makedonija....barem dodeka politikata im e vakva kakva sto im (vi ) e...ne se mnogu dobredojdeni i primer za pocituvani gragjani vo Makedonija.

Vklucitelno i srpskite...:toe: se razbira.
(aj sega idi pomocaj se od srekja negde. :pop:)

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
Koga vise gi spomnuvase srbite...
imaat edna pcost.I taa vika:
Jebem te zbunjenog!Aha...:toe:...mi jebemo a pogodi ko je zbunjen???
Inace...site sto imaat pasos na nekoja od okolnite zemji `sosedki` na R.Makedonija....barem dodeka politikata im e vakva kakva sto im (vi ) e...ne se mnogu dobredojdeni i primer za pocituvani gragjani vo Makedonija.

Vklucitelno i srpskite...:toe: se razbira.
(aj sega idi pomocaj se od srekja negde. :pop:)
Onie so pasoshi na SAD, Canada i Australia predavnici li sa ? :toe:

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
Кога е во прашање ЕУ, нееднаквиот третман на аспирантите/кандидатите за членство, не е нова практика; веројатно е време, во литературата која ги елаборира условите и постапката за прием во ЕУ, да се најде и по некоја формулација од типот "Важно е да се напомене дека, доколку утврди дека е потребно, Унијата ја релативизира валидноста на сопствените одлуки". Во случајот со Србија, либерализацијата на визниот режим (времето ќе покаже и што друго) е средство за реализација/поддршка на конкретна цел. Некои би оцениле дека ЕУ ја искористува својата "привлечна моќ" и/или српската аспирација за членство во обидот да го намали незадоволството од очекуваното прогласување на независност на Косово, а други дека, на овој начин зацврстената европска перспектива на Србија, е израз на поддршката на Тадиќ - изборната победа на овој другиот, во европските кругови веројатно и не е пожелна. Сеедно, оваа постапка, ставена во контекст на државите од кои се очекува и во врска со кои се инсистира на доследно исполнување на критериумите за прием - разочарува; што понатаму имплицира во врска со доследноста и предвидливоста на политиките на Унијата, па дури и меѓународното право, и не сакам да коментирам.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Морам да си признаам...покрај Македонскиот пасош...имам уште еден...

ВЕВЧАНСКИ!!! :)

А имам и вевчански пари...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Уште еден,кај да е!:)
Oвој има и лав,заборавив да напоменам.:)

Кога е во прашање ЕУ, нееднаквиот третман на аспирантите/кандидатите за членство, не е нова практика; веројатно е време, во литературата која ги елаборира условите и постапката за прием во ЕУ, да се најде и по некоја формулација од типот "Важно е да се напомене дека, доколку утврди дека е потребно, Унијата ја релативизира валидноста на сопствените одлуки". Во случајот со Србија, либерализацијата на визниот режим (времето ќе покаже и што друго) е средство за реализација/поддршка на конкретна цел. Некои би оцениле дека ЕУ ја искористува својата "привлечна моќ" и/или српската аспирација за членство во обидот да го намали незадоволството од очекуваното прогласување на независност на Косово, а други дека, на овој начин зацврстената европска перспектива на Србија, е израз на поддршката на Тадиќ - изборната победа на овој другиот, во европските кругови веројатно и не е пожелна. Сеедно, оваа постапка, ставена во контекст на државите од кои се очекува и во врска со кои се инсистира на доследно исполнување на критериумите за прием - разочарува; што понатаму имплицира во врска со доследноста и предвидливоста на политиките на Унијата, па дури и меѓународното право, и не сакам да коментирам.
Kоментирај слободно колку ти душа сака,што повеќе тоа подобро за сите.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Морам да си признаам...покрај Македонскиот пасош...имам уште еден...
ВЕВЧАНСКИ!!! :)
А имам и вевчански пари...
-Moжеби тој Вевчанскиот пасош нема да ти треба.:)
Дури и Франко Фратини(еврокомесарот) ја "сетил" нашата влада која ни продава "муда за бубрези" па затоа и ја напоменува како единствен виновник во својата изјава по однос на либерализација за визите и уривање на граничната бариера:

Ако се исполнат сите услови, Македонија идниот месец ќе ги почне преговорите за безвизен режим со Европската Унија, најави Франко Фратини, вицепретседател на Европската комисија и еврокомесар за правда, слобода и безбедност.
- Многу скоро планирам да отворам нова рунда дијалог за либерализација на визниот режим со Република Македонија. Ако се исполнат сите услови, на што силно се надевам, ќе го објавам отворањето на дијалогот за ослободување од визи. Сметам дека тоа би било возможно уште во февруари, кога ќе ја посетам Македонија, изјавил Фратини за Дојче Веле.
Најавата од Брисел доаѓа по неформалните разговори со министрите за внатрешни работи на ЕУ, минатата недела, каде присуствуваше и македонската министерка Гордана Јанкуловска. Таа посочи дека Македонија е подготвена веднаш да ги почне разговорите за воспоставување безвизен режим со земјите-членки на ЕУ бидејќи веќе го заврши поголемиот дел од работите. Потпишана е спогодбата со ЕУ за реадмисија, биометриските пасоши се во оптек.
Според Фратини, Македонија треба да продолжи со јакнење на безбедноста, посебно во доменот на потврдувањето на идентитетот на луѓето, заштита на надворешните граници, сузбивање на организираните криминални банди. Тој вели дека е тешко да се прогнозира кога отворените граници на Европа ќе станат реалност за Македонија.
- Можам да разберам дека луѓето во Македонија се желни да бидат ослободени од визи. Мислам дека во иднина тоа ќе е возможно. Но, ќе зависи од подготвеноста за завршување на преземените обврски од страна на македонската влада. Убеден сум дека ќе наидам на ваква подготвеност кога ќе ја посетам земјата, вели еврокомесарот Фратини.
Европската комисија веќе одлучи да ги почне преговорите со Србија за безвизен режим, што треба да почнат идната недела.

извор:
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=B8602050A2319849AE360DF4636073C2

Kajgana Shop

На врв Bottom