ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

bikerboy_87

F*CK...all i need is U!
Член од
30 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
4
инаку дефинитивно ќе има дополнителна мартовска сесија, ќе се полага без никаков надоместок и ќе се полагаат предмети од 1,3 и 5 семестар...

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
инаку дефинитивно ќе има дополнителна мартовска сесија, ќе се полага без никаков надоместок и ќе се полагаат предмети од 1,3 и 5 семестар...
Да, но дали ке се брои како сесија или не, бидејки лани не се броеше таа мартовска сесија во оние три пати што можеме да полагаме еден предмет?

bikerboy_87

F*CK...all i need is U!
Член од
30 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
4
не знам што точно значи тоа броење или не броење како сесија...во огласната табла ова полагање е окарактеризирано како дополнителна мартовска СЕСИЈА...ако имаш научено и имаш заверено година мислам дека ги имаш исполнето сите услови за полагање, добро да имаш научено не е некаков услов, може и да немаш. ме интересира дали по стварно право излезе некоја нова книга освен учебникот, оној зелениот и ЗСИДСП?

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Доколку полагам, дали ке ми се брои тоа во трите шанси што ги имам за полагање на некој предмет или не? На тоа мислев, бидејки лани а мислам и предходните години мартовските сесии не спаѓаа како редовни...

bikerboy_87

F*CK...all i need is U!
Член од
30 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
4
сепак ќе се плаќа по 1000 денари испит и,или есеј...

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
Абе овај Асс Драган Гоцевски што чоек е?? по административно предава супер и све тоа ама есеј што правиме секој час ептем строго оценува и катастрофа поени иам ... ми викаат дека ако правам еден есеј на крај лошо ќе сме поминеле, али и вака шо правиме мини есеи не поминувам баш нај нај добро... хелп?:nesvest::nesvest::nesvest:

Член од
21 јуни 2009
Мислења
65
Поени од реакции
1
kolegi ako ima nekoj sto prijavil magisterska tema kaj nas na fakultetov neka kaze kako treba da izgleda prijavata i elaboratot za magisterskata.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
kolegi ako ima nekoj sto prijavil magisterska tema kaj nas na fakultetov neka kaze kako treba da izgleda prijavata i elaboratot za magisterskata.
Напиши 2-3 страни, за општествена оправданост на темата, зашто е значајна и сл. Пријавата земија од ЕКТС, мислам у 3 примероци, ќе ти кажат Љубиша или Аце :).

Член од
3 јануари 2011
Мислења
36
Поени од реакции
0
Luge jas sakam da se zapisam na ovoj fakultet tesko li e?

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
Слушнав дека и правни студии ќе полагале на компјутери ... точно ли е ова има ли некој др инфорамција :tapp:

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Слушнав дека и правни студии ќе полагале на компјутери ... точно ли е ова има ли некој др инфорамција :tapp:
Нас ни кажаа дека римско ќе сме полагале на компјутери. За другите полагања ништо не кажаа, ама ако ни стават сите компјутерски да ги полагаме црно ни се пишува, бидејќи како што разбрав компјутерите не пресметувале баш точно поени на крај.

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
znae nekoj trudovo pravo od kade moze kniga da se kupi i da ne ima nekoj slucajno prasanja nekoj ? fala odnapred

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
Распоредов го нема...страната ја нема закон се нема што :nesvest: ...
а и да ве прашам некои од поголемиве вака ... Казнено каков е колоквиумот упм е книгата напишана неможе чоек реченица да запамти..ми кажуваа да учам болидарни деф и слично така да ако некој знае повеќе да ми пиши :toe: .... благодарам однапред :back:

--- надополнето ---

Luge jas sakam da se zapisam na ovoj fakultet tesko li e?
па не е баш лесно ... :tapp:

--- надополнето ---

znae nekoj trudovo pravo od kade moze kniga da se kupi i da ne ima nekoj slucajno prasanja nekoj ? fala odnapred
Книгата трудово ако ја сакаш во копија ја имаш у либро .. а оригинал валјда ја има у книжара кај нас а прашања секаде има и у либро зоки итн итн ... за др незнам прашања ...:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom