ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
ke moze nekoj da mi kaze za prviot kolokvium od kade moze da se najde kniga po filozofija na pravo kaj kambovski i dali ima nekoj prasanja? fala :)

Luge jas sakam da se zapisam na ovoj fakultet tesko li e?

Друже, нигде не е лесно на факултет! сегде си бара учење...е сеа ако сакаш да ни станеш колега, ќе треба да си читкаш не е нешто Impossible така да немој многу да се плашиш од муабети тешко е вака е така е :) Ама не е ни лесно онака некоја средина си сака учење, ќе ги научиш цаките и после полесно ќе е..исто сигурно знаеш дека има повеќе материјал од другите факултети ( у број на страници зборам) ама и тоа не е нешто незнам што, се постигнува :) Јас у средно книганемав фатено незнаев што е тоа учење, коа се запишав на правен посериозно ја сватив работата и прва ја исчистив:) сеа сум 4 семестар и останат ми е само еден предмет од 3 семестар што ме мрзеше да го учам...така да немој да се плашиш многу многу ;)

Дечки имам едно прашање што треба да го размислам за наредните вежби за во вторник 22.03.11 по Договорно право.
Прашањето е : „ Зошто кредитот е поисплатлив од лизингот и ако е така зошто постојат лизинг куќи ? “
Па ќе ве молам нешто во врска со ова кој знае нека пише, ме интересираат повеќе мислења.
Благодарам однапред,
Поздрав.

Не ме ставиле на список, и што чаре сега?

odi utre pred kolokvium kaj dragi ako imas pravo za polaganje da te dopise ili dodade nemaj gajle samo idid porano i kazi mu

Дајте нешто совети за Римско право. Не знам шо ќе праем со предметов :D

epaza rimsko jas vo septemvri pominav polesno nekako imase dosta padnati togas koga polagav pa bea malku polesni prasanjata vo taa sesija a bas nekoj sovet i nemam ,naporen e predmetot

ke moze nekoj da mi kaze dali za polozuvanje na ispitot stvarno pravo potrebno e i praktikumot da se uci

vaka jas sum od postara generacija i sega vo kaznenava sesija polagav voved kaj taskovska ,a vo dosieto kako profesor go pisuva dimitar b. od ekts ne go menuvaat imeto a od profesorkava nemozam da zemam ocena zatoa sto saka nejzinotot ime da go pisuvalo.I sega sto? nekoj predlog,sovet...

Дајте нешто совети за Римско право. Не знам шо ќе праем со предметов :D

Не е многу страшно!! не се напињај многу...треба малце повеќе да се учи да, ама се поминува!! јс 1от колоквиум го земав со 26 со 3 дена учење, а вториот го паднав, ама у поправна извадив 35 :) ( сабајлето ми ги дадоа прашањата од 2те групи тестовите што ќе се паднат, и ги научив) ама се учи...позаебано е после граѓанско,стварно и сеа трудово е мн по заебано така да тоа е pussy smoke :)))

vaka jas sum od postara generacija i sega vo kaznenava sesija polagav voved kaj taskovska ,a vo dosieto kako profesor go pisuva dimitar b. od ekts ne go menuvaat imeto a od profesorkava nemozam da zemam ocena zatoa sto saka nejzinotot ime da go pisuvalo.I sega sto? nekoj predlog,sovet...

Хм како не го менуваат ЕКТС, тоа им е работа, ке одиш таму ке им кажеш мора да го сменат :)

Да не знае некој кога правиме есеи по римско, уставно итн? Нешто спомнуваа 10 недела.. По сите предмети 10 недела или по некои порано - покасно??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom