ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
do skypirat
kolega za eden bod ne treba da odgovaras samo otidi ka asistentite da ti go vnesat toj poen vo dosieto
pozdrav

ako ima nekoj so znae da kaze dali nie so zavrsivme so tri godini imame pravo da stazirame i da polagame pravosuden neka pomaga oti tesko ni se pisuva,a i moze nekoj kolega od masterov da kaze nesto poveke za toa kako se organizirani studiive.pozdrav

Не мора да значи дека ако ти фали поен дека тукутака ке ти пишат.Имав колеги на кој поен им фалеше да запишат семестар па не ги пуштаа така да тоа зависи од самиот асистент....а за ова другото дали имаш право само со 3 години да стажираш мислам дека не може прочитав тука некој сакал да стажира и му барале 4 година а и не верувам дека може да полагаш правосуден само со 3 години така да со 3 години само завршено земи ја дипломата и стави ја во рамка дека за друго нешто не вреди.

овие англиски ако се нормални.....:tapp:
се распишував скоро 3 страни на есеј ми дадоа бедни никакви поени.... од активност ми скратија едно 3 поени....резултати даваат во 5 до 12 немаш време за да поднаучиш за поправен есеј или испит....:tapp::tapp:

:toe::toe:.:toe:
На правен си? Од кај виде колку поени имаш?

Имат резултати од есејот на огласна табла кај кабинетот од професорката по англиски, а од активност имаш во досието.
Еее, не сум знаел брат, за активност знам. Ќе видам утре и онака ќе идам!

За испитот кај родна по граѓанско право треба да се учу од книгата или практикумот...ако може некој да ми одговори полагам у среда...:toe:

За испитот кај родна по граѓанско право треба да се учу од книгата или практикумот...ако може некој да ми одговори полагам у среда...:toe:

И од книгата и од практикумот... И тоа здраво учење, по можност со фотомеморија напамет реченица, пошто ако ви е испитот како нас лани во зборови беше разлиак меѓу понудените одговори.
Во секој случај, било како читај и книгите и практикумот, имаше многу од практикум :)

Дали има некој што е запишан на Правниот факултет во Кочани и да пренеси некои искуства. Како е факултетот, испитите, професорите, сместувањето итн........ Ептен би ми помогнал. Поздрав :helou:

само книгите треба да се учат, посебно внимание посвети на последнава книга. иначе за од практикум ја прашавме асистенткава рече дека треба да се учи само за норми и толкување на норми пошо само тие не се опфатени во новата книга.... ајде крши нога! :wink:

Во вторник полагам Економика (пуста да е:)) а ми требаат 55 поена :(
Да не знаете дали после полагање има можност за правење есеј? Исто ме занима и за Вовед во право, таму немам правено пак ниеден есеј досега...

Едно прашање, две, три? :) Дали се паѓаат некои прашања граѓанско од оние што ги има по копирнициве? Знам дека сега има нова книга и дека од неа се паѓаат скоро 70% од прашањата. Мислите ќе даде граѓанско да полага некој есеј од редовниве во среда? Позз. Ви пуштам среќа на сите што ќе полагате граѓанско во среда... зошто навистина ќе ни треба :):vozbud:
П.С. Ми фалат 8 поени информатика, мислите ќе можам да земам оцена? На моја колешка и имаат 14 поени дадено гратис, али ај да ве прашам сепак?

Едно прашање, две, три? :) Дали се паѓаат некои прашања граѓанско од оние што ги има по копирнициве? Знам дека сега има нова книга и дека од неа се паѓаат скоро 70% од прашањата. Мислите ќе даде граѓанско да полага некој есеј од редовниве во среда? Позз. Ви пуштам среќа на сите што ќе полагате граѓанско во среда... зошто навистина ќе ни треба :):vozbud:
П.С. Ми фалат 8 поени информатика, мислите ќе можам да земам оцена? На моја колешка и имаат 14 поени дадено гратис, али ај да ве прашам сепак?

Како испадна на информатика да ти фалат поени жити се :toe: а за ова со колешката твоја е навистина чудна работа...Сум слушнал дека се давале поени гратис ама 14 бе да видам да не верувам али можда се се случува.Ако и дале нејзе толку може и тебе ке ти се посреќи да ти дадат 8 поени али сепак не треба многу да се надеваш сепак не се малце поени.Али пробај моли направи нешто и така нема што да изгубиш :)

Како испадна на информатика да ти фалат поени жити се :toe: а за ова со колешката твоја е навистина чудна работа...Сум слушнал дека се давале поени гратис ама 14 бе да видам да не верувам али можда се се случува.Ако и дале нејзе толку може и тебе ке ти се посреќи да ти дадат 8 поени али сепак не треба многу да се надеваш сепак не се малце поени.Али пробај моли направи нешто и така нема што да изгубиш :)
Информатика сега полагав прв пат, не знаев дека се сменети прашањата, а иначе јас имам презапишано година и лани го слушав, а ти викам сега прв пат го полагав, така да не бев во тек со случувањата баш, баш. Сепак и со неучено се радувам на тие 47. :D

Зар покрај оние две книги воведни теми 1 и 2 и практикумот, излегла нова книга????? Јас учев од тие, али ако има друга го нае*ав...нема везе ваљда ќе кршиме нога :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: фала за информациите:pipi:

Зар покрај оние две книги воведни теми 1 и 2 и практикумот, излегла нова книга????? Јас учев од тие, али ако има друга го нае*ав...нема везе ваљда ќе кршиме нога :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: фала за информациите:pipi:
Да ВОВЕДНИ ТЕМИ 3, затоа и толку касни испитот граѓанско. Сега од новата книга се паѓале 70% од прашањата. Како и да е.... нае**** сите граѓанско :)

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Дури сега дозна дека има уште една книга???најголем дел од прашањата беа од таа книга и ако немаш барем малку прочитано би те советувал да не си го прошиш полагањето за џабе.Сепак ако сакаш пробај си ја среќата или барем ќе видиш какви се прашањата за следното полагање:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom