ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
jа сум уште 3 средно (електро) ама морам да си jа мислам за после 4-та..
Во врска со правниот, може ли да се запишам, ако имам завршено електро?
Слушнав дека се полага Историjа приемен, а тоа сум тапа, не дека не можам да научам, дека не ми е интересно!А и историjа учевме до лани, што значи нема веќе.

jа сум уште 3 средно (електро) ама морам да си jа мислам за после 4-та..
Во врска со правниот, може ли да се запишам, ако имам завршено електро?
Слушнав дека се полага Историjа приемен, а тоа сум тапа, не дека не можам да научам, дека не ми е интересно!А и историjа учевме до лани, што значи нема веќе.

Па твоето училиште веројатно има како изборен за матура историја да полагаш, ама мора тоа да избереш за правниот факултет.
А историја се бара зашто таа е поврзана со правото, плус имаш предмет Историја на правото, а и по секој предмет учиш негова историја и развиток.
Значи размисли си дали ти навистина сакаш да учиш правен факултет или сакаш да се запишеш таму зашто убаво ти звучи.
И јас сакав фармација да одам интересно ми звучеше ама хемија и биологија тапа бев. Значи одбрав да одам на правен зашто токму општествените науки ми идеа и имав најдобри оценки.

види го ова, тука ги имаш предметите кои треба да ги полагаш на матура а кои ти се потребни за упис на некој факултет.
оваа година ако ги немаше одбрано правите предмети не ти ја разгледуваа апликацијата...
јас така се заебав и сеа чекам втор рок:nesum:

види го ова, тука ги имаш предметите кои треба да ги полагаш на матура а кои ти се потребни за упис на некој факултет.
оваа година ако ги немаше одбрано правите предмети не ти ја разгледуваа апликацијата...
јас така се заебав и сеа чекам втор рок:nesum:
Епа си се зафркнал. Ако беше така ќе си одберев што ми е најлесното и крај,ке имав 99 поени.Ама не е така си има ред. Ае ќе најдеш место на вториот уписен рок:wink:

Ако сте почнале од почеток со поени за активност, тогаш ќе си продолжите, ако не, не. Како сте почнале од прва година, така ќе терате до крај...гајле немајте, сите ќе положите.
јааааааа богати...
и на генерацијата пред нас прво немаа поени за присуство ама после им дадоа втора и трета..
ние потпишувавме петиции и као сега демек ке сме имале...

Епа си се зафркнал. Ако беше така ќе си одберев што ми е најлесното и крај,ке имав 99 поени.Ама не е така си има ред. Ае ќе најдеш место на вториот уписен рок:wink:
финтата со мене е што не планирав да одам на факултет па одбрав шо ми е полесно, па летово сватив некои работи па...:nesum:

Добро бе јас изглеа единствен сум што сум четврта по стара програма а?????? ЕЕЕЕ и јас не се појавував на факс ама кај нас ни список ни ништо.Една година се неам на предавања појавено. Ајде уште три испити и ќе го баталам факултетот. Не можам да го гледам ептен ми е одбивен.
Колку сте среќни што не го полагате филозофија по стара програма!!!!!!!
А богами и Родна и Арсен по стара програма.

јааааааа богати...
и на генерацијата пред нас прво немаа поени за присуство ама после им дадоа втора и трета..
ние потпишувавме петиции и као сега демек ке сме имале...
затоа и прашав пошто се збореше дека од оваа година ке ни дале поени за присуство а есејот место 20 ќе биде 10 поени

на странана од правен ги нема конечниве листи...
беше некој на фах да види кој шо како, колку се примени, проширени квоти...?

на странана од правен ги нема конечниве листи...
беше некој на фах да види кој шо како, колку се примени, проширени квоти...?

па на таа прелиминарна листа што беше, сега има напишано кои се државна квота (од малцинствата) и има црта ставено до каде се државна, а каде со кофинансирање. можеби не е конечна, ама...
бтв, сега што треба да се носи во среда???

според ова, како и во претходните години, примени се сите кои аплицирале...
а зш 800 евра е приватна квота на новинарски студии...?
во конкурсот пишуваше 600:toe:

Аууу, вие сеа што сте втора, колку ви беше лошо у прва со 20 поени есеј, и 0 поени присуство.:nesum:

При запишувањето, примените кандидати поднесуваат:
1. индекс, студентска легитимација и пријавни листови
2. три фотографии (2- 6х9 и 1 - 4х5)
3. потврда за уплатени 100,00 денари за Сојузот на студентите на соодветниот факултет -
носител на студиската програма, на жиро-сметката на соодветниот факултет, депонент:
______, повикување на број _____, програма ____.
4. потврда за уплатени 750,00 денари - за информативни, информатички, културни и спортски
активности на студентите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, со назнака
ИКСА на УКИМ, _______ (да се наведе факултетот - носител на студиската програма),
на жиро-сметката 160010368978818, депонент: НБРМ, со трезорска сметка 100000000063095,
приходна шифра 723012, програма 41.

еве да си одговарам сам на себе :pos2:
дадете бе жиро сметки од правен и остали работи, оти на интернет страната такво нешто не можам да најдам. да си ги уплатам уште од тука, оти изгледа ќе мора на брзање да бидам во среда, поради превозот....
п.с. како оди плаќањето на 200-те евра? сега се даваат или???

Аууу, вие сеа што сте втора, колку ви беше лошо у прва со 20 поени есеј, и 0 поени присуство.:nesum:
не ме потсеќај на тој болен момент :tapp: ама излеа од оваа година тоа ке се среди

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom