Dexter

Малку бавно напредуваш, ама не е битно уживај полека, ја практично во еден здив ги изгледав 4те сезони :toe:

--- надополнето ---

Малку бавно напредуваш, ама не е битно уживај полека, ја практично во еден здив ги изгледав 4те сезони :toe:

ПОСТОВ ИМА СПОЈЛЕРИ!!!!

Ја завршив денеска 5-тата сезона и конечно ги изгледав сите Декстер епизоди.

Другар ми ја препораша серијава пред 2-3 месеца, и бев воодушевен од првата сезона.
Втората и петтата сезона се дефинитивно најлоши. Посебно петтата и не само заради катастрофалната финална епизода, туку и фактот што само едно од петте убиства беа соред кодот на татко му на Декстер. А финалната епизода? СРАЊЕ! Првин начинот на кој Декстер се ослободи од Џордан, од кај му одеднаш нож во раката? Па зар Џордан е ретардиран и слеп? Многу слабо направено. Уште послабо беше направена сцената кога Дебра доаѓа во подрумот каде што се Луман и Декстер. Знаев дека Дебра ги поддржува убијците на силувачите, ама не дотолку за туку-така да ги пушти. Барем да видеше кои се. Трето, зар полицијата не го најде тринаесеттото цеде кај четвртата жртва (тој со портокаловата коса)? Да го најдеа цедето, а сигурен сум дека требаше, Дебра се ќе дознаеше. И најлошо од се направено е заминувањето на Луман. Декстер и го спасува животот, убива 5 луѓе (технички 3) заради неа, имаат длабока поврзаност и она туку-така си оди?
Се надевам шестата сезона ќе виде добра колку и првата и четвртата, другите сезони беа просечни.

QUOTE=IgorChete;3998703]ПОСТОВ ИМА СПОЈЛЕРИ!!!!

Другар ми ја препораша серијава пред 2-3 месеца, и бев воодушевен од првата сезона.
Втората и петтата сезона се дефинитивно најлоши. Посебно петтата и не само заради катастрофалната финална епизода, туку и фактот што само едно од петте убиства беа соред кодот на татко му на Декстер. А финалната епизода? СРАЊЕ! Првин начинот на кој Декстер се ослободи од Џордан, од кај му одеднаш нож во раката? Па зар Џордан е ретардиран и слеп? Многу слабо направено. Уште послабо беше направена сцената кога Дебра доаѓа во подрумот каде што се Луман и Декстер. Знаев дека Дебра ги поддржува убијците на силувачите, ама не дотолку за туку-така да ги пушти. Барем да видеше кои се. Трето, зар полицијата не го најде тринаесеттото цеде кај четвртата жртва (тој со портокаловата коса)? Да го најдеа цедето, а сигурен сум дека требаше, Дебра се ќе дознаеше. И најлошо од се направено е заминувањето на Луман. Декстер и го спасува животот, убива 5 луѓе (технички 3) заради неа, имаат длабока поврзаност и она туку-така си оди?
Се надевам шестата сезона ќе виде добра колку и првата и четвртата, другите сезони беа просечни.[/QUOTE]

Мала забелешка за делот со цд-њата. Декстер и го зема на Дебра 13то цд додека она ги прегледуваше другите - не е дека не најдоа цд од 13та жртва. Ја бутна кутијата со цд-ња кога пробуваше да го смени, ама успеа да го земе.

ПОСТОВ ИМА СПОЈЛЕРИ!!!!

Се надевам шестата сезона ќе виде добра колку и првата и четвртата, другите сезони беа просечни.

Мала забелешка за делот со цд-њата. Декстер и го зема на Дебра 13то цд додека она ги прегледуваше другите - не е дека не најдоа цд од 13та жртва. Ја бутна кутијата со цд-ња кога пробуваше да го смени, ама успеа да го земе.[/QUOTE]

Не зборувам за моментот кога го замени цедето со друго оштетено (Масука тогаш ги гледаше видеата, не Дебра), туку кога го убија 4-тиот силувач, тој банкарот со виткана портокалова коса, нели на телевизор му го пуштија цедето кога го киднапираа и однесоа во соседната куќа. После неколку минути во истата куќа дојдоа Дебра и Квин.

Не зборувам за моментот кога го замени цедето со друго оштетено (Масука тогаш ги гледаше видеата, не Дебра), туку кога го убија 4-тиот силувач, тој банкарот со виткана портокалова коса, нели на телевизор му го пуштија цедето кога го киднапираа и однесоа во соседната куќа. После неколку минути во истата куќа дојдоа Дебра и Квин.

Епа добро де во меѓувремено Декстер и Лумен го земале тоа ЦД. Они цело тело однесоа од една во друга куќа, па проблемот е за едно ЦД да го земат:)

Деновиве планирам да ја гледам последната епизода. Ве немам ни читнато ни отворено од денот кога заборавивте да користите спојлери д вери фрст деј после епизодата. И така. Сакав онака малце да ве искарам :)

Џули Бенз навистина е многу талентирана и убава актерка, ми беше една од најомилентите во Декстер.
Штета што Тринити ја уби, можеше уште подобра кариера да си направи.

motivator34c48b14b6f695.jpg

И ајде конечно изгледано...преразочарана од некреативноста... можеа ли полошо да ја завршат сезоната?
Едино нешто што ми се свиѓаше:
They make it look so easy, connecting with another human being. It’s like no one told them it’s the hardest thing in the world.:back:

Најлошо е што пародијава донекаде е во право -

Се заразив и јас со Декстер, само што ја имам гледано само 4та сезона. Сега почнувам да ги гледам од прва, и според мене е убедливо најдобра серија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom