Pardon:Албанци 8%
Турци 9% (поголем дел од нив приморани да се прогласат за албанци)
Роми 3%
Власи 2%
Срби 3%
Макдедонци 72%.
Останати 2-3%.
Така некако изгледа реалната етничка карта, сега нормално некој шпон ќе се буни, ама кој го есапи.
А тоа што Албанците се проста маса и ко циганите само на множење им оди памет, не се чудни бројките за деца во основно.
Сега кај и да е ќе пратат протестна нота до форумот,немај гајле...:wink:Каде се Бугарите бе ало!?
Им кршите човекови права!!!
:icon_eek:
VMRO-DPMNE = 26%Абе кога беше сега ова со рејтингов за партиите се виде колку албанци има во Македонија
ДУИ и ДПА
ДУИ= 11%
ДПА= 5%
16% се албанците.....и крај на програмата...
Ги заборави неопределените.VMRO-DPMNE = 26%
SDSM = 11 %
NSDP = 2 %
39 % se makedonci....... i kraj na programata....
Па дај некој тазе пример:wink: http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=88600А, се извинувам што ве прекинувам но дали некој знае каква е процентуалната застапеност на народите и малцинствата во криминалитетот во Македонија:тоа е се што ми текна во моментов дозволено е листата да се прошири.
- убиства
- трговија со дрога, оружје, жени
- разбојништва
- нелегално поседување на оружје
- тероризам
- кражби
- возила без идентитет
- користење на фалсификувани докумени итн...
Sigurno gi ima na dvete strani ama. Ja samo ja upotrebiv logikata i ebano ocajnata losa matematika na Borg_Drone, kolku da go potsetam da ne prodolzi da lupa gluposti i da se bruka.Ги заборави неопределените.:helou:
Тоа све оди под БОРБА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА. Не сери и ти.
- убиства
- трговија со дрога, оружје, жени
- разбојништва
- нелегално поседување на оружје
- тероризам
- кражби
- возила без идентитет
- користење на фалсификувани докумени итн...
Tocno.Zaradi toa sto vo mnogu temi se spomnuva brojot na albancite vo MK a i na drugite zaednici ponekogas , Vlaskoto, Romskoto, kako i na zaednicata Torbeshi.
Mislam deka najdobro ke bide da napravime edna konstruktivna debata vo vrska so ovaa tema.
Se nadevam deka razgovorot ke se vodi so dokazi , bez pretpostavki i navredi.
Jas ke pocnam so statistika od drzavnata statistika, vo vrska so brojot na ucenici vo osnovnite ucilista. Taa statistika dava poinakva slika za procentite na makedncite vs albancite.
Ovde albanskite ucenici se pretstaveni so 33%
http://www.stat.gov.mk/pdf/2006/2.1.6.09.pdf
![]()