Убаво е да си убав

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
eve ti edna kombnacija koja vo cel svet funkcionira:

imash dvajca koi imaat isto obrazovanie na start, dvajcata se doktori na prirodni matematichki nauki. edniot e debel i kelav a drugiot e vitalen so site vlakna na glavata. I dvajcata ne se modeli i nemozat da bidat poshto i dvajcata se vo pochetok na 40tite (za da si menadzer naidealna starost)

kelaviot i debeliot ima i do nekade problem so komunikacijata poshto ne e akceptiran kako drugiot pa taka negovata komunikacija pretezno odi vo mobing (chashitenje za drugi kolegi) zatoa shto mora da bide primeten. Drugiot e sekogash nasmean i ljubezen.

posle dve godini debeliot nikoj ne go ebe osvem za itni raboti, duri nikakvi pofalbi od pogornite etazi a drugiot e ljubenik na site, interni i eksterni.

ubavinata ne e da izgledash kako model za dolen vesh..vo svetot na karierata i biznisot ubavinata se sostoi od 3 koeficienti: simpatichna nadvoreshnost, socijalna kompetentnost i na kraj doagja znaenjeto.

ako gi ispolnuvash ovie 3 togash za 5 god mozesh da dojdesh na pozicija za koi drugi koi (eksperti i sve znaat) im treba 10.

zboruvam za svetot na komercijalniot biznis ne na nauchnite institucii, istrazuvachki centri kade zavrshuvaat tie shto od trite koeficienti ispolnuvaat samo edna- znaenjeto
Fala za prikaznata za kelaviot i toj so site vlakna na glavata navistina ima zaplet...ama navistina ne ja sfativ prikaznata!
ok kako i da e zivela Makedonija:smir:

pa stvarno e ubavo da si ubav, ama ne e presudno. normalno sekoj saka da gleda ubavi luge okolu nego neli?

Ок, тука може да се прекине со полемиките дали Петар е геј или не, и дали ако машкото не се бања, ондак е прав маж.
Ако толку ве занима сексуалната ориентација на Пере, на други начини може да ја откриете. Но, не и преку темава.

А сега мили мои, да се потсетиме...Убаво ли е да си убав?:buce:

А со самодовербата и со комплкси мислам дека нема везе со убавината има луѓе шо се многу грди а имаат самодоверба...и мислам дека не влијае толку убавината кај другите колку ние шо мислиме јас сепак мислам дека е побитен фактот да имаш самодоверба без оглед на се....А убаво е да си убав не викам не

абе убаво е да си убав, не викам не...многу ќе ти помогне во животот...

колку и да викате дека не е се надворешната убавина, сепак таа игра ОГРОМНА улога во животот...но сепак..треба да имаш и нешто во главата...:helou:

Мене ми е убаво што сум убава. :pipi:
Веројатно и да не бев убава, ќе мислев дека сум од пуста субјективност, а може и не сум, ама јас секако мислам дека сум.
Океј... :icon_lol: Како и да е, нормално дека е пожелно да си убав. Привлечни луѓе, и особено привлечни жени, секогаш поминувале во животот полесно отколку тие помалку привлечните. Ко што рече Виктор, sex sells. Beauty sells, too.

па најнормално дека е убаво да си убав кој би сакал да не е ??

Прекрасно е да си убав.
Сабајлево се разбудив и решив денеска да бидам убава.

Незнам дали е убаво да си убав. незнам за убавите...ама ние грдите имаме мака пошто сме како граѓани од втор ред во општеството.

Сепак, има една поговорка: Многу арно, не е на арно. Па јас би ја преформулирал во: Многу убаво, не е на убаво.

зошто бе толку се понижуваш?
секој има убавина, само треба да најдеш човек кој ќе ти ја цени.
еве на пр многу луѓе викат оти парис хилтон била ептен убава и згодна и не ти ја знам што
но мене искрено ич не ми се допаѓа. на никаков начин
значи не е само да си убав, туку треба да има луѓе на кои ќе им се допаѓа таа убавина

инаку, убавината е потебна, да.
и да, дава поголема самодоверба и го прави животот малку полесен, нормално ако знаеш да ја искористиш

Види, што да кажам, глупо ми е прашањево. ФАЛА БОГУ дека е подобро да си убав. Једино, што треба да знаеш е да се носиш тоа. Сваќаш?

зошто бе толку се понижуваш?
секој има убавина, само треба да најдеш човек кој ќе ти ја цени.
еве на пр многу луѓе викат оти парис хилтон била ептен убава и згодна и не ти ја знам што
но мене искрено ич не ми се допаѓа. на никаков начин
значи не е само да си убав, туку треба да има луѓе на кои ќе им се допаѓа таа убавина

инаку, убавината е потебна, да.
и да, дава поголема самодоверба и го прави животот малку полесен, нормално ако знаеш да ја искористиш

Трн, речи му фала на чоекот :smir: И за тебе има надеж...

Него, за болдот, процедурално:
И опцијата ИЗМЕНИ е потребна и дава поголема прегледност и естетика, нормално ако знаеш да ја искористиш (во првите 30 минути после пишувањето на првичниот пост).

По темата:
Убавината е релативна. Апсолутната убавина е помалку релативна. Ама па е предмет на комплекси. Никаква е работава...

Убавината е релативна. Апсолутната убавина е помалку релативна. Ама па е предмет на комплекси. Никаква е работава...

Грд, убав, шармантен или не ... секогаш ќе имаш комплекси.
Во тој случај е подобро да имаш комплекс на виша вредност, него на мала, помалото зло од две.

Грд, убав, шармантен или не ... секогаш ќе имаш комплекси.
Во тој случај е подобро да имаш комплекс на виша вредност, него на мала, помалото зло од две.

Каде постои комплекс на повисока вредност, постои и комплекс на пониска. Јин и јанг, секогаш се заедно. А постои и делузионистички комплекс, поврзан со релативноста на убавината.

Ти велам, за никаде е работава :smir:

Каде постои комплекс на повисока вредност, постои и комплекс на пониска. Јин и јанг, секогаш се заедно. А постои и делузионистички комплекс, поврзан со релативноста на убавината.

Ти велам, за никаде е работава :smir:

Тоа зошто сакаш така да ги гледаш работите. :)
Обиди се да ја најадеш позитивната страна на релативното и она универзалното.
Тоа што за мене Анџелина Џоли е прекрасна, за тебе ќе биде Џесика Алба.Таму не може да биде за никаде работата, затоа што секогаш ќе се пронајде некој на кој ќе му бидеш убав.

Додека универзалата убавина ... Грејс Кели, Мерлин Монро и Одри Хебрн компанија секогаш ќе бидат сметани за главните икони на стилот и убавината, а не верувам дека за нив тоа било за никаде.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom