Невозможна љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Тамарче
  • Време на започнување Време на започнување
Абе..Ако ти е судено да бидиш со него/неа, ќе бидиш.
Ако не ти е, ти ако сакаш на гла намести се, колку сакаш замки прај, ако не е судено, нема да бидите.

Се слогласувам со тебе, колку и да се бориш ако таа љубов неможе еднставно треба да се помириш со тоа.:pipi:

Ja imav pred izvesen period, tragicno zavrsi za dvajcata, iako se trudevme da napraime nesto (povekje jas otkolku taa). No mozebi taka bese najdobro za dvajcata. Jebi ga, se praev za da bide nesto, ama ete.. It wasn't ment to be (kako sto znaese da kaze tipkata). Ja sakav, ama ja zaboraviv. Najopsle, vremeto mozebi ne gi leci site rani, no taa ja izleci.
Najcudno od se bese toa sto ne mozev da sfatam vo koja nasoka se dvizi toj odnos, se dodeka ne stavivme dvajcata kraj na se, bukvalno se.

Доколку не е проблем да кажеш, баш ме интересира што била пречката за таа невозможна љубов, како и начинот на кој сте се труделе да го поправите тоа, а не сте успеале.

Eh iskreno sum imala tokmu takva vrska koja so do pred nekoe vreme t.e.do pred skoro 2 godini uste mectaev za nea no podocna se soociv so realnosta i svativ deka stvarno ne vredi nikoj i nisto za da trosam del od mojot zivot za nesto sto e nevozmozno.Sea si prodolziv so mojot zivot dajle i si gleam da izbegnuvam nevozmozni raboti i sea sum so decko koj sto me ceni razbira i saka a i jas nego.Minatoto go ostaviv pozadi sebe i prodolziv so mojot zivot pa istoto treba da go napravis i ti.Znam deka ne e lesno no kolku porano tolku podobro....

Nevozmozna ljubov pa daj veke se mi e jasno deka se e vozmozno:D
koj nesto ke ti zabrani,jas mnogu gi pocituvam i sakam moite prvo im dozvoliv da mi se primesat ama sega na mene paga odlukata i ako zgresam ke znam deka jas sum kriva a ako sum srekna so nego samo mozam da im vikam deka ne treba da kreiras mislenje za nekogo sto ne ni go znaes.
Inace ne sakam da pomislam na nevozmozna ljubov,a interesna e.
ima poveke nacini ljubovta da bide nevozmozna i za toa ima resenie.

Па.......не сум имала до сега невозможна, толку тешка љубов.....и не би сакала ни да имам во иднина бидејќи нема да може да издржам, премногу сум осетлива....

Многу убава дискусија сте развиле тука, ретка тема во која сите пишале многу убави мислења. Посебно Buterfly ме растажи со постот.
Искрено, пред извесно време почнав да се сомневам во некои свои мисли. Се двоумев дали сум имала невозможна или била возможна љубов. Само знам дека на некој начин тогаш ме уништувала со своето траење од мнооогу години. Не месеци, години. Сум имала љубов која мене ми се чинеше возможна, мислев можам се` да победам и да успеам. Се борев, сакав, чувствата беа обострани, но не успеавме заедно. И чувствата се влечеа се` повеќе и повеќе. На моменти бев свесна дека е невозможна, а на моменти верував дека љубовта може да победи се`. Таа надеж и верба ме донесоа до некое дереџе, заглавив со емоциите, не можев да љубам друг, не сакав да се помирам со тоа дека таа љубов не може да не` спои.
Но, вашите мислења на темава, дискусијата и сегашниот мој начин на размислување, некако се поклопуваат со она дека невозможна љубов не постои. Всушност, како што рече Дивајн
Јас не верувам во поимот забранета љубов. Верувам само во храбри луѓе кои прават се` за вистинската љубов и слабичи кои се откажуваат од неа, поради некој помалку вреден проблем. :smir:
Во мојот случај недостигаше храброст. Храброст за да се чувствува слободно таа љубов која ја имаше меѓу нас.
Само една пречка требаше да се надмине, која за мене беше ништо во споредба со значењето на љубовта. Една глупава навика требаше да се смени, ништо повеќе. Тоа ја правеше невозможна. Или, пак, можеби не била искрена. На моменти не знам што да мислам. Не беше во прашање нешто што, пример, од луѓето не би било одобрено или не знам каква забрана која ја создале луѓето.
Доколку сте доживеале порано таква љубов, дали сеуште сонувате за неа..дали сакате да ја имате..
Или пак, сте се одрекле од неа засекогаш, и не ја гибате, затоа што знаете дека ви е слаба точка, и рана шо ќе ве печи засекогаш.
Не сонувам за неа, не сакам да ја имам, се одреков засекогаш, не ми е слаба точка, не ми е рана што ќе ме пече засекогаш. Цртата е повлечена, нема преминување.
Ми остана како големо искуство, убаво е кога знаеш дека си способен да сакаш, да научиш дека одржувањето на чувството е возможно, убаво е сето тоа. Но, не, благодарам. Сакам покрај себе човек кој ќе го знае ова, но кој е храбар чувствата кои ќе ги има да ги спои со моите, заедно да уживаме во љубовта и нејзината благост.
И да не должам веќе, накусо - нема невозможна љубов.

Туууу исплеткав ама поентата е јасна

Или пак, ако таа има 17 години, а тој 45, а да се сакаат вистински.
И тогаш треба да бидиш храбар и да направиш се за да бидиш со него?[/quote]
Е ова е стварно невозможна љубов,стварно е преголема разликата во години и плус девојката е малолетна што автоматски е незаконски.
Така да значи постои забранета љубов Ова е само мое мислење не мора да се согласите,затоа што имав и лично искуство,таа имаше 16год и беше заљубена во мене,а и мене ми се засвига но нормално се откажав од неа бидејки сум 10год постар и нема шанси да идам со малолетничка како што кажав погоре не е законски.
Затоа сметам дека постои забранета љубов

Iako znam deka sve e protiv mene i deka moze i nema ni ronka nadez, nemozam da se otkazam od toa sto go custvuvam i ke go custvuvam cel moj zivot. Se dodeka ja cuvam mojata ljubov kon nejze sekogas ke ima nekakva mala sitna nadez deka nekogas ke se ostvari. Vremeto leci sve i se zaborava ama zatoa ja sekogas ke se potsekam i sekogas ke ja cuvam pokraj mene. Ednas se ljubi iskreno se ponataka e kopia na prethodnoto :(:(:(

EDNAS ZASEKOGAS

Добро, во тој случај засега ќе одговорам општо.
Јас не верувам во поимот забранета љубов. Верувам само во храбри луѓе кои прават се` за вистинската љубов и слабичи кои се откажуваат од неа, поради некој помалку вреден проблем. :smir:

Umna taa na bato :smir:

Nevozmozna ne moze da postoi i sam naziv kazue kako moze da postoi nevozmozna ... ?

oksimoron

nego... ubo ti rece Pikaso tebe

Tamarce , mlada si ne razbiras uste , toa sto denes ti se cini nevozmozno utre ke ti se cini trivijalno ...

Ljubov ili ima ili nema ...nevozmozna ljubov ( ko u temata ) ne postoi

taa e podvid na neuzvratena ljubov sto sepak ne e LJUBOV...

Ljubov e .... Sarah Kay :smir:

Самиот термин "невозможна љубов" е погрешен.
Ништо не е невозможно ако има љубов, или поинаку речено, не е љубов ако има нешто невозможно околу нејзе.

оххх...невозможна љубов...да сум имала т.е. уште ја имам секогаш ќе ја имам иако не сме заедно и никогаш нема да бидеме иако имам други во мојот живот тој секогаш ќе биде оној вистинскиот еден и единствен...ама шо да се прај кога не ни било пишано ....долга приказна е тажна е а шо е најбитно неостварлива понекогаш се фаќам себе си како размислувам за...ај не е битно
:baeh:

Забранета? Ако сакаш и те сака, нема препреки што неможе да се поминат. А невозможна е меѓу камен и вода, а се друго што е живо може да се сака меѓусебно. :back:

Тука нема општи граници, некои луѓе не би ги ни перцепирале факторите кои им забрануваат да ги преминат границите, а јас лично во пар ситуации не би дозволила да преминам граница.

-Ако сум во сродна врска со човекот. Нема потреба да образложувам. Мада има и такви кои би го игнорирале овој факт и би си продолжиле „ко што им збори срцето“. Пример тие братот и сестрата од Забранета љубав. :icon_lol:
-Ако е оженет, и особено ако има деца. Фамилија не чепкам.
-Ако има енормна разлика во годините меѓу нас (мада не знам како воопшто би ме привлекол 60 годишен дедо пред распаѓање, пошо неам спонзорски аспирации :icon_lol: )

Секако, во вакви луѓе не би си ни дозволила да се заљубам никогаш, ама ете, веќе ако збориме хипотетички...

А невозвратена љубов не се рачуна у невозможна, а уште помалку во забранета љубов. Невозможна е таа каде што има стварно силни фактори што те спречуваат да си ја оствариш љубовта, како примерот со крвната врска што го спомнав погоре.
Се останато, нема граници, се е возможно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom