Late Night Show со Миленко Неделковски

M

MKEUpatriot

Гостин
На Љубчо Георгиевски навистина не треба да му се придава значење никакво.Сепа во емисијата кај Миленко се чуствуваше непотготвеноста на водителот адекватно да муодговори.Требаше да се повика барем еден историчар стручњак што ке го распердашеше самоуверениот Љубчо кој ни продава една антимакедонска приказан.И што е смешно и во негово време симболот од Кутлеш се сметаше за партиско обележје и тој велеш следнито конгрес во Солун.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
A kaj se naoga Stibera i Pelagon vo Pelagonija i se blisku do Herakleja. Eden del od Gevgelija bil Anticka Makedonija a to e Gortinija. A koga sme kaj Idomena eve sho vesnikot Vreme(najverojatno citirat od Pasko Kuzman)
Мапа на 15-те главни археолошки ископувања за 2008-ма

:toe:

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
Мапа на 15-те главни археолошки ископувања за 2008-ма

:toe:
Pojke od pola od ovie nemat vrska so Anticka Makedonija.

I kazi mi zosto na ovaj grob so se naoga vo Gevgelija NE e od ANTICKO VREME e od 1875 godina od grcki kapetan pisi deka e Makedonec.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ете и тоа го дочекав, некој да ме нарече Канзуров:nesvest: Братот, токму така, треба да се зборува за вистинските спорни моменти, а не само да се сее магла со глупости, токму како што правиш ти! Благодаран за цвеќето, ама сепак си се препознал и затоа не, благодарам (или требаше да речам благодарја):vozbud:

Не сум се препознал, навраќајки се на претходните твои постови, Христо кој беше баниран од форумов.

Pojke od pola od ovie nemat vrska so Anticka Makedonija.

I kazi mi zosto na ovaj grob so se naoga vo Gevgelija NE e od ANTICKO VREME e od 1875 godina od grcki kapetan pisi deka e Makedonec.

Од кој до кој период за тебе е Античка Македонија?

Границиве на Грчкава мапа од која година се според тебе?

П.С. Гробот на Гркот Зорба знаеш каде е?

Нишчо јунаци, се премисливте или се договарате....

Него јас ќе ве поздравам со песната која поначесто ќе ви ја постирам, за сите да ја научите напамет.

Македонска народна песна од пред нецели 3 века, меѓутоа совршено се вклопува во денешниве (не)прилики.

1762 лето...
Илјада и седемстотин шездесет и второ лето
в Охрида од Цариграда дошел Солаор.
Еј! Дошел Солаор.
Се претставил пред Арсенија
наша патрика честнаго
и му рек'л слово горко, слово жалосно.
Еј! Слово жалосно.
Царска волја е да тргнеш
денеска за Цариграда
на тебе од врли Грци, голем поплак е.
Еј! Голем поплак е.

Собрал патрик свое стадо
в црква свјати Климентова
благослов им дал последен, р'це заплетил.
Еј! Р'це заплетил.

Д'лго време липал старец
в молчење в'сенародно
и по бела брада ронел с'лзи горешти.
Еј! С'лзи горешти.

Слушајте ме мили чеда
јас ќе идам в Цариграда
на мене од врли Грци голем поплак е.
Еј! Голем поплак е.

Грцки патрик ќе ни строши
славна Охридска Столица
и мене до смрт ќе држи в заточение
Еј! В заточение.

Ќе прати владици Грци
лицем светци срцем в'лци
ќе ве дават, ќе ве стрижат,
ќе ве м’лзат до крв.
Еј! Ќе ве м'лзат до крв.

Меѓу народа ќе сејат несогласје и омраза,
да се мразат син со татка и со брата брат.
Еј, и со брата брат.

И ќе викнете до Бога и крило не ќе најдете,
смирени ќе наведете глави доземи.
Ќе ми бидете сираци; така било написано...

http://mk.wikibooks.org/wiki/1762_%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
Не сум се препознал, навраќајки се на претходните твои постови, Христо кој беше баниран од форумов.

П.С. Гробот на Гркот Зорба знаеш каде е?

Нишчо јунаци, се премисливте или се договарате....

Него јас ќе ве поздравам со песната која поначесто ќе ви ја постирам, за сите да ја научите напамет.

Македонска народна песна од пред нецели 3 века, меѓутоа совршено се вклопува во денешниве (не)прилики.

1762 лето...
Илјада и седемстотин шездесет и второ лето
в Охрида од Цариграда дошел Солаор.
Еј! Дошел Солаор.
Се претставил пред Арсенија
наша патрика честнаго
и му рек'л слово горко, слово жалосно.
Еј! Слово жалосно.
Царска волја е да тргнеш
денеска за Цариграда
на тебе од врли Грци, голем поплак е.
Еј! Голем поплак е.

Собрал патрик свое стадо
в црква свјати Климентова
благослов им дал последен, р'це заплетил.
Еј! Р'це заплетил.

Д'лго време липал старец
в молчење в'сенародно
и по бела брада ронел с'лзи горешти.
Еј! С'лзи горешти.

Слушајте ме мили чеда
јас ќе идам в Цариграда
на мене од врли Грци голем поплак е.
Еј! Голем поплак е.

Грцки патрик ќе ни строши
славна Охридска Столица
и мене до смрт ќе држи в заточение
Еј! В заточение.

Ќе прати владици Грци
лицем светци срцем в'лци
ќе ве дават, ќе ве стрижат,
ќе ве м’лзат до крв.
Еј! Ќе ве м'лзат до крв.

Меѓу народа ќе сејат несогласје и омраза,
да се мразат син со татка и со брата брат.
Еј, и со брата брат.

И ќе викнете до Бога и крило не ќе најдете,
смирени ќе наведете глави доземи.
Ќе ми бидете сираци; така било написано...

:nesvest:

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
Абе ти можеш да веруваш и дека сум Дедо Мраз ама тоа си е твое, и нема никаква врска со мене :helou:
Жално! Ова веќе ги има сите обележја на масовна хистерија и параноја!!!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Абе ти можеш да веруваш и дека сум Дедо Мраз ама тоа си е твое, и нема никаква врска со мене :helou:
Жално! Ова веќе ги има сите обележја на масовна хистерија и параноја!!!
Жални се твоите обиди да туркаш перфидна пропаганда, господине Христо, Канзур или како искаш.

Наводното глумење објективност и протурање на бугарските тези, завиткано во глумење “жртвеник“, се добро познати тактики на пропагаторите.

Пробај некој друг да насанкаш, а за втор јузер ( Христо беше баниран ) знаеш што следува.

Квиз прашање, колку Бугарски тези ќе препознаете:

и во очите на светот сме само една обична пародија на античките Македонци, додека словенството ни е здравата гранка, која што како што кажа Љубчо, си ја сечеме.
Таму никаде не се спомнува дека ние сме директни потомци на Александар, туку дека ние имаме право на името Македонија исто толку колку и Грците. Тоа се две сосема различни работи! Ова само го потврдува она што го кажа Георгиевски дека ако античките Македонци не биле Грци( што најверојатно е така) тоа не не прави нас автоматски наследници на античките Македонци.
Овде не навлегувам во генетичката оправданост на било чија теорија, сите добро знаат дека денешните Грци не се баш античките Хелени, но и ние немаме баш некоја основа за некаква генетска чистота. Доволно е само да се запрашаме од каде градот Куманово го добил своето име:raz:

И токму поради тоа што никој нема право да му го оспорува географското име на некого, ние после Букурешт имамве многу поволна положба, каде што многу земји не поддржуваа, а најмногу од сите САД и словенските земји. Ние денес играме како што Грција ни свири! А не не бива многу за сиртаки :toe:
Во светската наука (официјалната) има ... но и такви кои тврдат дека тие се посебен народ, односно Трако- Илирска мешавина.
.. Меѓутоа, таа античка Македонија нема пресудно значење за тоа дали ние треба да се нарекуваме Македонци или не, ..
Не е прашањето, дали јас лично се ценам себеси или не. Едноставно е факт дека нашата историја е комплицирана, и не можеме баш така лесно преку ноќ да кажеме дека сме потомци на античките Македонци и роднини со Хунзите и готово! На пример, исто како што Братот ми ја постираше “Epistolae Ho-Elianae:Familiar letters” by James Howell, 10th edition, 1737 некој друг би можел да постира архивски материјали од Times или не знам што каде што Јане Сандански или Гоце Делчев се опишани како Бугари! А пак уште поголем проблем е кога такви нешта ќе се прочитаат кај самите дејци, како на пример кај Ѓорче Петров, и секој што студирал историја го знае ова!
Затоа и Љубчо Георгиевски толку ја потенцираше „За македонцките работи.
Колку Љубчо е антимакедонец е дискутабилна работа, тој никаде не се кажал дека е Бугарин, но секој оној што ја читал „За македонцките работи“, не она што напишале некои други за таа книга знае дека Мисирков не зборува ни за етнички Македонци, а камо ли за антички Македонци! Тогаш кого треба да обвинуваме, Георгиевски или Мисирков?
Зошто како и јас? Јас не застапувам ничија теза,:)pos2: морав) само зборувам за она што сум прочитал, значи за она што сум видел со свои сопствени очи! Доколку сакате да зборуваме за вистинските работи, да зборуваме! Инаку, вакви лични квалификации....Знаеме кој за и најмало скршнување од зацртаното велеше „мајку ти бугарашку!“ или така некако....

Ќе има и награда за точниот одговор. :smir:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Жални се твоите обиди да туркаш перфидна пропаганда, господине Христо, Канзур или како искаш.

Позади псевдонимот Dze, се крие Љубчо Георгиевски? :vozbud:

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14

Gledaj kaj e ohridsko ezero???

http://www.mani.org.gr/istor/mak/arapianika10.JPG

Inace eve za ova slika ti zborav od Grcki vojnik od Gevgelija

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2

Наводното глумење објективност и протурање на бугарските тези, завиткано во глумење “жртвеник“, се добро познати тактики на пропагаторите.

Пробај некој друг да насанкаш, а за втор јузер ( Христо беше баниран ) знаеш што следува.

И? Сега само затоа што размислувам поинаку од тебе, јас би требало да бидам некој си Христо или Канзуров химселф?! Или можеби не би требало ниту да се спомнува името на Љубчо Георгиевски само ти да не би се вознемирувал?
Кажи ми, од тие работи што сум ги напишал, што е тоа што не е вистина? Ај ќе ти помогнам, можеби интервјуто на Јане Сандански со Бранислав Нушиќ:
http://img110.imageshack.us/img110/1258/janesandanskivpolitika1pf3.jpg
Или според тебе јас сум и Бранислав Нушиќ химселф?!

За имињата на Александар и Филип, веќе зборувавме, еве ти линк и провери си самиот
http://www.behindthename.com/name/alexander

http://www.behindthename.com/name/philip

А ако не му веруваш на овој сајт
http://www.behindthename.com/
појди на институтот за класична филологија во Скопје и прашај некого за етимологијата на овие античко- македонски имиња!

Кажи ми, според тебе овие глупости не се пародија на античките Македонци:

Фаланга мирно!!! А фалангата со тикви на главите наместо страшните шлемови!!! Или пак ова:

Александар Македонски се интересирал за модерната македонска лингвистика?!!!?!!! Вест на векот???!!! Читај ги само коментарите оздола на клипот на јутуб!!!
А за Мисирков, сепак мислам дека го заслужува трудот да се прочитаат сто и педесетина страници на на една книга која е важен документ за нашата историја, да оставиме настрана тоа што Мисирков е прогласен за татко на нацијата!

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Позади псевдонимот Dze, се крие Љубчо Георгиевски? :vozbud:
Не, тоа ти е исто како бабата и репката. Позади него е Канзуров, позади Канзуров Љубчо, позади Љубчо Каракачанов, позади Каракачанов....итн. кучето, па мачето, па Бугарија....итн.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Gledaj kaj e ohridsko ezero???

http://www.mani.org.gr/istor/mak/arapianika10.JPG

Inace eve za ova slika ti zborav od Grcki vojnik od Gevgelija
Па не треба јас да гледам, туку ти.

Зошто не ми одговори на прашањата бе крмаче?

И што докажуваш со сликата? :kesa:

И? Сега само затоа што размислувам поинаку од тебе, јас би требало да бидам некој си Христо или Канзуров химселф?! Или можеби не би требало ниту да се спомнува името на Љубчо Георгиевски само ти да не би се вознемирувал?
Кажи ми, од тие работи што сум ги напишал, што е тоа што не е вистина?
А за Мисирков, сепак мислам дека го заслужува трудот да се прочитаат сто и педесетина страници на на една книга која е важен документ за нашата историја, да оставиме настрана тоа што Мисирков е прогласен за татко на нацијата!
Христаки, немој да си играме куче и маче.

На некој друг пробај да му протураш пробугарски тези.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Не, тоа ти е исто како бабата и репката. Позади него е Канзуров, позади Канзуров Љубчо, позади Љубчо Каракачанов, позади Каракачанов....итн. кучето, па мачето, па Бугарија....итн.
Го познав!?!? Велија Рамковки (Мисирков ми ги отвори очите)!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom