- Член од
- 24 август 2007
- Мислења
- 761
- Поени од реакции
- 15
Темата е докажете... Не се докажува... треба да слушаш зошто некој верник постанал верник... вака ништо.Баш за тоа те прашав .. значи ние ( атеистите ) не гледаме добро или ?
Инаку зашо ти веруваш во Него , ако може да знам ?
И темата е ако можеш да пробаш да ми докажеш ...
Не ми придавај страна дека сум верник...
Не мора да веруваш ако не сакаш. Прочитај ја Библјата, разбери ја темелно колку што можеш сам, она што не можеш побарај помош....Бог гледај го како сите добри страни да се во едно нешто собрани. Обиди се да го следиш, да одиш по тие постапки, да повторам не гледај на тоа како религија... гледај како обичен човек на кој треба да се огледаш. Библијата не ја гледај како света книга ако не сакаш. Гледај ја како книга на неисцрплива мудрост, впрочем тоа и претставува.
Имам другари на кои им се променил животот од религијата на подобро. Знам како им било пред и како по осознавањето на она што пишува... Тоа е доволно кога некој близок ќе ти посведочи.... натаму е твое дали ќе веруваш...
За она дали Вие атеистите сте слепите... хммм спомнав и стар човек со перде на очите (онаа болест обично кај старите лица) ... и тие се слепи (не 100 % ама се ...). бтв воа последново и не е толку важно.