Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Да се разбираше и ти во компјутери ќе знаеше.
И како бе некој пред 2 години купил Пентиум 2? Мене треба да ми дадат пари за да го земам, а не јас да плаќам 900 денари... Што ќе му правам? Само прашина би ми фаќал... Ама ете, очигледно другар ти си нема појма од компјутери чим тогаш земал Пентиум 2 (OMFG PENTIUM 2!!!!), а сега има AMC Pro Vista... (PS: AMC е најлоша компанија за продажба на компјутери во Македонија).
ако АМЦ е најлоша тогаш која е најдобра????

За меморијата по грешка, бидејќи ја барав најефтината за да не се жалите дека е скапа ама ете пак не успеав :pos: BTW и да скратиш 10000 од таа конфигурација пак сме на 40000 или поточно 650 евра горе доле така да каде ти се твоите фамозни 25000 за повеќе од доволно?

Ајде направи иста ваква конфигурација од Анхоч и да видиме колкава разлика ќе има, Сет ги одбрав рандом прво ми текна на нив.

Уствари незнам зашто се замарам јас можеш да си живееш во заблуди, дека ти си екстра дилер и нудши екстра конфигурации. иди на It.com.mk и понуди нешто од тие конфигурации од 10000/25000 на луѓе што знаат повеќе од тоа што е маус и Фејсбук па ќе праиме муабет дали некој ќе се нафати да купи таква конфигурација. Друго класичен пример си на човек што работи со пензионери, на кои она фамозното, ВАЖНО ТЕРА ИМ Е пред се. Зашто мора Cooler Master?? на оваква конфигураја да шибнеме едно Хантолче или Делуксче викаш а ? :pos: си чул ли некогаш во животот за избалансирана конфигурација? :DDD

Каде виде да напишам јас дека 1000 евра е минимум за конфигурација?? каков црн појдовен пост, дали според мислења на другите го оформуваш ставот према мене?? јас реков 700 евра како некој си појдовен баланс и стојам на тоа.

5770 претерување???? пак ќе кажам биди среќен што пензионерите се задоволуваат лесно. Ајт со здравје не вреди да куцам повеќе очигледно е дека сакаш да менуваш стандарди, јас барем се водам според напредокот на технологијата/светските стандарди а ти за ѕвер конфигурација сметаш машна со GTS250, графичка базирана на 4 години стара технологија, и но нејм напајање! а тоа со дилерските цени ти е најголемата глупост ever демек сите луѓе имаат дилерски цени и според нив купуваат така? секако пак мењаме стандарди за да дојдеме на твоите цени, нема проблем. Честито друже, успеа да ги смениш стандардите ама за кого? за мене и за секој што знае нешто од нешто не, за твоите "муштерии" т.е. луѓе останати во времето можда :)

Еве ти примeр за Нова игра и перформансите на појака катра доста појака од GTS250, т.е. GTS450.

И знаеш ли колку фрема ќе извади на оваа игра/сетинг GTS250? 5!! aka slide show. Еве и на помала резолуција зашто знам дека ке се жалиш пак дека премногу било 24 " монитор.

Толку од мене на темава, а тебе друже ти препорачувам да гледаш некој филм од Тим Бартон, има вментатно многу елементи на фантазија, мислам дека ќе ти се допадне :)

Стварно ме мрзи да ти реплицирам, едвај гледам од што сум пијан од журкиве низ градов...

Само ова ќе ти кажам. Сите игри што ги пробавме на максимум ставени, перфектно идеа на тој компјутерот што се запна. За моите муштерии ти ич да не се секираш, имам и такви што претеруваат со побарувањата, али тие се еден од 100.
И преку таквото ако ти или тие од ИТ.ком.мк се разбирате (немам ништо против нив, напротив другари ми се дечките), ама баш ме заболе дали и како вие се разбирате, кога свесен и самиот што и како стојат работите за македонија. И јас знам која е најнова и најскапа графичка, но дали вреди да се има?

Незнам само каква класа на човек си, дали си татина и мамина маза и те претураат со пари и незнаеш да ги цениш, или сам заработуваш превише пари па ситница ти е 1000евра за компјутер, или припаѓаш на онаа средна/ниска класа што живее нормален живот и компјутер од 1000 евра е претеризам. Зашто буквално сите потреби се задоволуваат со многу помалце од тоа.

Толку од мене за темава за оваа година. Среќни празници на сите!

Како прво: НИКОЈ, апсолутно НИКОЈ што се разбира троа повеќе у компјутери нема да земе Alienware.
Второ: што земал другар ти? Пентиум 2? Или јас лошо сум разбрал...

Немој не вели така џабе Јас да имам пари прв би зелен Alienware лаптоп со 16 Gb рам и i7 процесор
иначе јас за германски производ немам ни еден лош коментар или критика освен цените шо се скапи иначе квалитетот име на најсвисоко ниво!
Компјутер не се испробва на игри пробај ти некој од тие компании шо ги наведувате дека се добри на нив некоја програма за изработка 3д ,флаш или слично па ке збораме.

Немој не вели така џабе Јас да имам пари прв би зелен Alienware лаптоп со 16 Gb рам и i7 процесор
иначе јас за германски производ немам ни еден лош коментар или критика освен цените шо се скапи иначе квалитетот име на најсвисоко ниво!
Компјутер не се испробва на игри пробај ти некој од тие компании шо ги наведувате дека се добри на нив некоја програма за изработка 3д ,флаш или слично па ке збораме.

Како прво: тој лаптоп и7 е еднаков или сличен со десктоп Core 2 Quad по перформанси.
Како второ: викаш дека и7 од Алиенвер е "германски" а и7 од Анхоч е "кинеско срање"? Која ти е таа логика?? Тој десктоп што ќе го составам со и7 950 и HD 6870 и 16GB RAM и што ќе биде доста поефтин од лаптопот со и7 720Q и мобилна 5870 (што е еднаква на десктоп 5770 а 6870 е дупло па и појше појака од 5770) ќе го направи партал лаптопот во тие апликации/програми што ги спомнуваш.

Затоа другпат не трескај безвезе.

Епа бидејќи на пр. ако еден Ејлиенвер е 2000$ ти истиот ќе го склопиш САМ со ИСТИ перформанси за ~1200$, тоа се ~800$ разлика!!
Читни малце повеќе за хардвер на нет па ќе ти стане јасно.
Сигурен ?
А кај ти е лиценциран win ?
Антивир ?
Башка нивниот Case е сигурно над 7k (денари)
Напајање ?

Да се разбираше и ти во компјутери ќе знаеше.
И како бе некој пред 2 години купил Пентиум 2? Мене треба да ми дадат пари за да го земам, а не јас да плаќам 900 денари... Што ќе му правам? Само прашина би ми фаќал... Ама ете, очигледно другар ти си нема појма од компјутери чим тогаш земал Пентиум 2 (OMFG PENTIUM 2!!!!), а сега има AMC Pro Vista... (PS: AMC е најлоша компанија за продажба на компјутери во Македонија).

Појма има пари нема :)

Болдираново +1

Сигурен ?
Антивир ?
Напајање ?

Златна пиратерија си имаме во државава.. кој купува лиценциран windows или антивирус кај нас? ( освен фирми и сл.. но не зборуваме сега за нив ).
Како што кажа MasteR_#0, дел од парите што ги даваш кога купуваш alienware пц одат во ИМЕТО! ( тоа злужи за зголемување на е-пенисот.. пр: еј јас имам алиенвер компјутер тананананана )

Сигурен ?
Антивир ?
Напајање ?

Болдираново +1
abe koj licenciran windows sakas za 5 min da go napravam licenciran direkno na mikrosoft stranata ideme i tamu ti kazuva online deka ti decko imas licenciran windovs i deka mozes da koristis sto sakas od nivniot software za 5 min go pravam toa ke merime vreme ako sakas :) antivirus stavame MSE koj sto mozes da go koristis samo ako imas licenciran windows

Сигурен ?
Антивир ?
Напајање ?

Болдираново +1

Имаш CM Silent Pro 750/850W за некои 7-8000 ден.

Златна пиратерија си имаме во државава.. кој купува лиценциран windows или антивирус кај нас? ( освен фирми и сл.. но не зборуваме сега за нив ).
Како што кажа MasteR_#0, дел од парите што ги даваш кога купуваш alienware пц одат во ИМЕТО! ( тоа злужи за зголемување на е-пенисот.. пр: еј јас имам алиенвер компјутер тананананана )

Е заради таа златна пиратерија во европска унија не влегуваме.
И шо за имево ? Секогаш дел од парите даваш за името - СЕКОГАШ

abe koj licenciran windows sakas za 5 min da go napravam licenciran direkno na mikrosoft stranata ideme i tamu ti kazuva online deka ti decko imas licenciran windovs i deka mozes da koristis sto sakas od nivniot software za 5 min go pravam toa ke merime vreme ako sakas :) antivirus stavame MSE koj sto mozes da go koristis samo ako imas licenciran windows

Да, да можеш, само дали ќе е ефикасен колку лиценцеираниот? Се заебав јас еднаш така

Имаш CM Silent Pro 750/850W за некои 7-8000 ден.

Имаш ти и за 12к PSU

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom