Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
а зошто толку голема разлика во цената а само 2 инчи поголем??????? шо технологија ќе беше тоа? за 28000 ќе земам ЛЦД ТВ

а можат да ми кажат - епа купи си од ТДК,АМЦ ако знаат дека не земаат ТДК од нив повеќе монитори

фала за советите

2209WA e 22 и чини околу 13000 значи разликата во цена што ја гледаш ти не е за тој модел, друго Microsoft Security Essential е free, т.е. можеш да си го симнеш и да го користиш без проблем, само мора да имаш активиран Windows 7.

п.с знам дека е надвор од темата

сакаш да кажеш дека Mircosoft Security Essential е подобар и од КИС (лиценциран) и колку пари чини тој феноменален Mircosoft Security Essential ?

2209WA e 22 и чини околу 13000 значи разликата во цена што ја гледаш ти не е за тој модел, друго Microsoft Security Essential е free, т.е. можеш да си го симнеш и да го користиш без проблем, само мора да имаш активиран Windows 7.

Aко имаш лиценциран Касперски и тој е добар, која верзија ти е ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Па и да нема лиценциран - KIS пак си е топ антивирус. :icon_lol:
Беше топ, ама заради профит сега лиценцираната верзија малце отскокнува во поглед на квалитет. Друго, премногу е захтевен т.е. црпи доста рисори и го успорува компјутерот, а згора на тоа пријавува и фалс позитив за разлика од МСЕ кој не се осеќа/не пријавува лажен малвер.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Касперски е пун со глупости што не ти требаат. Јаде ресурси за џабе. MSE е доволно за нормален корисник.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
малку забегавме со овие антивирусите ама нека префрлат модераторите во соодветна тема ако треба

значи КИС не земам поради спомнатите работи погоре

и немам КИС а и мислам дека мора да биде лиценциран (поради црната листа,или со клучевите имаше некои заебанции)

а дали тој МСЕ има фајрфол,анти спам и слично и дали има веб скенер

или кажете ми кој антивирус да го земам

1.BitDefender AntiVirus Total Sec.2010 од Анхоч за 570 ден
2.McAfee Total Protection сo Site Advisor (скенирање на веб страни) од торент
3.AVG Intenet Security од торент

дали можи Бит Дефендер да го спуштам од торент (оти слушнав дека имало некои проблеми и морало да биди лиценциран) или НЕ ВАЖИ ова повеќе

и уште за McAfee Total Protection да прашам

го најдов на замунда ама мора да имам и интернет конекција (дали е тоа препорачливо ако сакам да го спуштам?) за да не бидам во нивната стапица после во смисла да ме контролираат или да ми даваат лажни абдејти,или лажни вируси па да морам да го купам после

значи прашањето ми е дали можам да користам не лиценциран антивирус?

скроз забегав од темата знам

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
abe kako sto kaza Psyside toj MSE antivirus e TOP za bezpari samo download i toa e toa preeska go instalirav posle 5 saata najtop e :) i nema firewall, samo real time protection i spyware/malware protection ima ama na win7 firewalot i defenderot se dobri taka da nema potreba od antivirus firewall posebno
Psyside +1 bas barav nesto vakvo

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не бришам, доста е со антивируси за хардверски компоненти :)

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
pomos za gpu ne sum vo tek so nastanite mi treba preporaka , staro/novo ne e bitno moze i da ponudi nekoj sto ima za sitkanje, nvidia neka e

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
nema limit na budjet ogranicuvanjeto e chiftec 300w 80 + najveke filmovi i igri kao bioshock i nfs

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ај некој добар монитор од СЕТ исклучиво, со ТН панел (оти не можам со ИПС да купам) до кај 9000 ден

пошто Самсунг не чинат дали можам да земам Асус,ЛЏ или друга марка и која не ги замара очите оти од ЦРТ немам гајле овие години а гледам од малку подалечно растојание ако значи нешто овој податок

оти овие ЛЦД монитори на лаптопите ептен светат,да го ослепат чоек хехе

да напоменам само дека имам ТВ картичка (внатрешна) и ми треба мониторот да вади чиста слика од кабловска доколку е можно оти на ЦРТ мониторот сликата ми е стакло

а кај еден роднина од кабловската кога гледа ТВ сликата е никаква,нечиста т.е цела со точки (а има ЛЏ 17 ка од 2005-2006 негде)

едит

а какви се по квалитет HYUNDAI мониторите?

пример овој 24 инчен ми фати око

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
ај некој добар монитор од СЕТ исклучиво, со ТН панел (оти не можам со ИПС да купам) до кај 9000 ден

пошто Самсунг не чинат дали можам да земам Асус,ЛЏ или друга марка и која не ги замара очите оти од ЦРТ немам гајле овие години а гледам од малку подалечно растојание ако значи нешто овој податок

оти овие ЛЦД монитори на лаптопите ептен светат,да го ослепат чоек хехе

да напоменам само дека имам ТВ картичка (внатрешна) и ми треба мониторот да вади чиста слика од кабловска доколку е можно оти на ЦРТ мониторот сликата ми е стакло

а кај еден роднина од кабловската кога гледа ТВ сликата е никаква,нечиста т.е цела со точки (а има ЛЏ 17 ка од 2005-2006 негде)

едит

а какви се по квалитет HYUNDAI мониторите?

пример овој 24 инчен ми фати око
Заеби Хјундаи, ако можеш да дадеш уште 1000-ка тогаш овој ако не овој.

--- надополнето ---

Martin. напиша:
Препорачајте ми некоја добра графичка .. да можам да ги играм сите игриве што се актуелни во моментов и да не биде прескапа ...
Барањево ти е научна фантастика, колку ти е краен буџет и каква конфигурација имаш?

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Заеби Хјундаи, ако можеш да дадеш уште 1000-ка тогаш овој ако не овој.

а ако скратам на матична, процесор па и на графичка ако треба и да доплатам 3-4000 ден и ако најдам таков Делл 2209 со ИПС одма ќе го земам оти изгледа тешко се наоѓа тој

едит

кој е најдобар избор на процесор до кај 5-6000 ден

оти гледам Феном е поевтин од Атлон :raz:

а во случај да не можам да најдам ни Dell ни BenQ

кој од овие монитори да го земам од СЕТ

LG,Asus или Hyundai

Самсунг не земам

или да земам?

Kajgana Shop

На врв Bottom