Што научивте од вашите родители...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Дека не си македонец ако ......... не си ВМРОВЕЦ (мразам политика), не си православен христијанин (мразам религија), и не си хетеросексуалец (no comment).

Научив како да мразам одредени групи на луѓе. Фала мама и тато.
Не дека мојот е генијалец, ама сигурен си дека татко ти знае сам да се потпише? Пошто по муабетов не делуе хипер интелигентно... :kesa:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не дека мојот е генијалец, ама сигурен си дека татко ти знае сам да се потпише? Пошто по муабетов не делуе хипер интелигентно... :kesa:
Знам, и јас се прашувам некој пат истото. Си мислиш човеков пола век изживеал, видел работи, искусил доста, знае да ти вгради знаење, да те израсне во здрава личност....

Не знам. Искрено, само баба ми и дедо ми влијаеа на некој умерено позитивен начин врз мене. Денес моето јас го должам исклучиво на себе си. Сам научив да разликувам добро од лошо, што е во ред а што не, иако и тоа е дебатливо, сепак таква ми е личноста. Буквално се чувствувам дека сам се израснав, бидејќи многу кредит за тоа што сум денес не можат да си земат моиве.

Мислам дека израснав во тотална спротивност од нивните т.н. вредности и си оформив мои. Мнозинството луѓе кои ги знам се во ред со тоа.

Како и да е, фала на мислењето, искрено, ме орасположи друже.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Uff. Viktor4e pazi zadnjicu!

Nauciv angliski, ruski, jazicite na poranesna Jugoslavija, bugarski, da go sakam zivotot, da gi cenam prijatelite, da gi mrazam neprijatelite na Makedonija itn!
Mnogu pozitivni raboti!

P.S. Sam se nauciv da drkam, a edna postara me nauci ako kvalitetno da ebam!

P.P.S Viktor, vnimavaj, ne gi navreduvaj roditelite na forumdziite!
Pismenosta ne e faktor vo diksusijava, mozebi nekoj nemal moznosti za soodvetno skoluvanje! Ne potcenuvaj, ne se site srekjlii!

Член од
18 ноември 2009
Мислења
25
Поени од реакции
0
Работите кои се забранети се секогаш послатки,затоа и се ,,расипуваме" ние -малоелтниците.Не следиме правила, насоки...едноставно работиме по свои принципи, а не секогаш сме во право.Јас од моите родители едно научив..не е се таа розово во животот, она што нема да ми го забранат јас сама си ставам реска граница и не си го дозволувам.Среќна сум што ме научија на правилата на животот сама да си ги давам и да сум совесна за сите последици.Цел живот нема да бидам на нивниот грб,па сама размислувам за својата иднина, но и како да им враатам што ме изградиле ви личност која сум денес.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Дека не треба како нив да сум чесен.Ама требале од мал да ме воспитаат,сега е касно

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Многу работи.. Посебно од мајка ми..

- На никого да не му верувам.
- Дека вистински пријатели речиси не постојат.
- Да верувам во себе.
- Најпрво да гледам за себе а потоа за другите (грешка што ја правев многу често)
- Ништо да не земам здраво за готово.

:toe:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.923
Поени од реакции
12.484
Научив дека никогаш не можеш да им веруваш на родителите, најчесто подобро е да не ги слушаш што зборуваат, дека тие најчесто не прават деца затоа што тоа од срце го сакаат, туку затоа што мислат дека дошло времето па мораат и после тоа се гледа дека не можат да ги поднесат. Научив дека нив најчесто не им е гајле за иднината на децата туку им е важно преку нив да ги исполнат своите пропали сништа(СЕБИЧНО)....и многу сум благодарен што научив дека треба се да сторам за да не бидам како нив:nesum:

Знам, и јас се прашувам некој пат истото. Си мислиш човеков пола век изживеал, видел работи, искусил доста, знае да ти вгради знаење, да те израсне во здрава личност....

Не знам. Искрено, само баба ми и дедо ми влијаеа на некој умерено позитивен начин врз мене. Денес моето јас го должам исклучиво на себе си. Сам научив да разликувам добро од лошо, што е во ред а што не, иако и тоа е дебатливо, сепак таква ми е личноста. Буквално се чувствувам дека сам се израснав, бидејќи многу кредит за тоа што сум денес не можат да си земат моиве.

Мислам дека израснав во тотална спротивност од нивните т.н. вредности и си оформив мои. Мнозинството луѓе кои ги знам се во ред со тоа.

Како и да е, фала на мислењето, искрено, ме орасположи друже.

Исто и јас, се што сум научил доаќа од моите искуства што сум ги имал низ животот и барем сум извлекол некаков заклучок, сум научил несто за разлика од моите(и други)родители,и сега моите заклучоци мозеби ке бидат погрешни за некои други генерации, ако ги слушав моите ќе направев уууууужасна грешка, секогаш помеќу родител и дете генерациската разлика е голема...обично луќето што ги познавам после 21 година се понашаат како да имаат 50...не ги следат промените што доаѓаат со новите генерации и мислат дека нивната генерација е најдобра, најпаметна и си остануваат со тоа цел живот, и како после тие ќе воспитуваат деца не знам, ужас, родителите се само пречка за децата...јас велам ако не можеш да им поомогнеш на децата барем не им одмагај....

Кртот

Лоботомичар
Член од
19 април 2007
Мислења
653
Поени од реакции
23
Од мојот покоен татко, да не висам по кафани, да не тепам низ дома, да не растурам брак и оставам жена и дете сами, а од мајка ми се што треба за да бидам она кое сум денес...Посветеност на иднината и на тоа што сум.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Oд татко ми научив дека не треба никому лошо да правам и да им помогнам на оние на кои можам. А од мајка ми што да научуам кога секој втор збор во конверзација со мене и е УЧИ :tv:

Член од
9 декември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
3
jas iskreno dosega nisto ne imam nauceno osven so napraja da gi mrazam od strana na majkami a od tatko mi da bidam posilna,i da vrakam so ista mera kako so mi praet mene cak i so pogolema toa e od tatko mi(i nego da go mrazam uste pojke,ma dvajcata nemozam da go podnesam :mad::mad::mad::mad::mad:)

Keи

метаморфоза по потреба
Член од
8 декември 2009
Мислења
29
Поени од реакции
3
Зборувате за личност што се уште не излегла од пубертет. Со време, тоа се простува.
А можно е и да зборувате за личност која има сериозни проблеми во нејзиното опкружување, така да...ниедна осуда не е благодарна.

Кога сум на темата :
родителите ме воспитале да верувам дека на светов се е совршено избалансирано и низ времето се доаѓа на свое место и се компензира.
Дека животот е навистина прекраток да го поминеме во минорни расправии, кавги и анти-активности.
Ме научиле никогаш да не летам премногу високо но и да не дозволам да клекнам премногу ниско така што секој би можел да ме согази.
Една голема благодарност до оние што ми ставиле до знаење дека светот во никој случај не носи розева боја.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ве молам! Не ги коментирајте туѓите ставови во однос на тоа што научиле од своите родители. Ниту знаете кој низ што поминал, ниту знаете поради која причина некој го кажува тоа. Да не осодуваме неосновано, па дури и да станува збор за 15 годишно девојче.

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
На кратко
Од мајка ми: Да бидам порешителен и поодлучен отколку што сум. Да не бидам се што не треба да бидам. :toe:
Од татко ми: Да си тренирам за мене. Да не потпаѓам под туѓо влијание и да не сфаќам се толку озбилно.

Kajgana Shop

На врв Bottom