21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.
Па мора ли да значи ако започне календарот одново дека треба да има крај на светот и катаклизми , разни чуда? :) :vozbud::costumed2
Па јас што кажувам!? Токму тоа дека нема да има никакви катаклизми и разни чуда! Туку нов циклус! Завршува циклусот на мајанскиот календар, а не завршува светот! Сега јасен ли сум?

Па јас што кажувам!? Токму тоа дека нема да има никакви катаклизми и разни чуда! Туку нов циклус! Завршува циклусот на мајанскиот календар, а не завршува светот! Сега јасен ли сум?
да научнику .
Заврчува календарот и почнува одново како кај нас .

Па јас што кажувам!? Токму тоа дека нема да има никакви катаклизми и разни чуда! Туку нов циклус!

Кога сме кај циклуси, ајде да дискутираме за нешто доста реално, и опасно, кое би требало да се случи до 2012 година, како соларниот циклус, или solar cycle 12. Заинтересирани?

Кога сме кај циклуси, ајде да дискутираме за нешто доста реално, и опасно, кое би требало да се случи до 2012 година, како соларниот циклус, или solar cycle 12. Заинтересирани?
Секако :) - еднаш почнато па закопано од стандард безначајно yada yada.

Инаку изненадувачки... или чиста коинциденција со сценариото на филмот 2012та? Или?

Да! тоа е реален циклус и потенцијално опасен, бидејќи соларните бури треба во тој период да го достигнат нивниот максимум, и има можност да предизвикат сериозни штети, уништувајќи ги преносните системи на електрична енергија и електрониката воопшто.

Да! тоа е реален циклус и потенцијално опасен, бидејќи соларните бури треба во тој период да го достигнат нивниот максимум, и има можност да предизвикат сериозни штети, уништувајќи ги преносните системи на електрична енергија и електрониката воопшто.
Понекогаш тоа што е нереално се случува.
Не во смисла на чудо , туку во смисла на човечката ограниченост да ѓи разбере работите на повисоко ниво.

Мене лудо ми изгледа, но како што тргнало со земјотреси, поплави, вулкани не е ни чудо:devil3: Следеча година ќе очекуваме цунами во Охрид:vozbud:

Момци пред малце излезе епизода од National Geographic и се вика "2012 Countdown to Armageddon" па тие што ги интересира ова можат да си ја симнат, ако сакаат линк нека ми пишат порака или пак нека бараат на нет по ова 2012.Countdown.to.Armageddon.HDTV.XviD-FQM

Код:
http://channel.nationalgeographic.com/episode/2012-countdown-to-armageddon-4438/Overview#ixzz18JpS6q16

Are we three years from the end of the world? Based on an actual ancient Maya calendar that will end on December 21, 2012, NGC asks, “What truths lie behind the fears?”

Ништо полошо од тоа што некогаш се десило нема да се деси, затоа без паника.

Мене лудо ми изгледа, но како што тргнало со земјотреси, поплави, вулкани не е ни чудо:devil3: Следеча година ќе очекуваме цунами во Охрид:vozbud:
е де па кога ке има некоја поплава нели кажуваат на пример дека пред 50 години имало и од тогаш па наваму не...значи тоа не е ништо ново, ги имало и ке ги има земјотресите, поплавите итн.

На пример полошо од Ледено доба нема да се деси?Не паничете,џабе ви е. :)
на цртаниот филм ледена доба само верверичката преживеа нели? епа тогаш сакам да сум верверичка:vozbud:

на цртаниот филм ледена доба само верверичката преживеа нели? епа тогаш сакам да сум верверичка:vozbud:

Преживува,али све нејзе малер ја бие.Налет таков живот. :)

--- надополнето ---

Па и да се деси, малце акција у животов нема да биде лоша

И онака станува досадно.......

Се кладам дека 100 години од сега никој од нас на кајганава нема да преживее и без ледено доба.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom