21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.

Котето

Новајлија
Член од
6 февруари 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Абе... темава е топ... (можи и минофрлач) :)
Али сеа сериозно...
Јас искрено имам разбрано за крајот на светот, поддржани со многу аргументи... Календарот на маите, нострадамус, итн... не ми текнува сеа... Има ептен добар филм во врска со тоа... научна фантастика „2012“... Важно... што биде, нека биде... има разни шпекулации... наводно и трета светска треба да почне... со тоа што иран ќе мавни нуклеарка во Рим... Така да... ние македонциве секако сме загрозени... радијацијата ќе ни го ебе мамичето на сите... Али... шо можиме ние тука... Како и да е... некако ќе завршиме... сите од нас!

B

BELIEVE ME

Гостин
Абе... темава е топ... (можи и минофрлач) :)
Али сеа сериозно...
Јас искрено имам разбрано за крајот на светот, поддржани со многу аргументи... Календарот на маите, нострадамус, итн... не ми текнува сеа... Има ептен добар филм во врска со тоа... научна фантастика „2012“... Важно... што биде, нека биде... има разни шпекулации... наводно и трета светска треба да почне... со тоа што иран ќе мавни нуклеарка во Рим... Така да... ние македонциве секако сме загрозени... радијацијата ќе ни го ебе мамичето на сите... Али... шо можиме ние тука... Како и да е... некако ќе завршиме... сите од нас!
употребил си малку ирониа... иако станува збор за нашата иднина...

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Моето мислиње за 2012 ќе го кажам со вицот подолу затоа што искрено мислам дека врска нема тоа што се збори....

Го преживеав распадот на Југославија 1991 година.
Ја преживеав војната 2001 година.
Епидемијата од кравјото лудило.
Птичијот грип.
Свинскиот грип.
Сиромаштијата од кога памтам за себе па до денес.
2012? Преку К* ми е

Член од
9 февруари 2010
Мислења
315
Поени од реакции
910
2012 kraj na svetot? sve toa se fantazii gluposti. od kaj bas vo 2012?

svetot e 6milioni star i bas sega ce dojde kraj

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
2012 kraj na svetot? sve toa se fantazii gluposti. od kaj bas vo 2012?

svetot e 6milioni star i bas sega ce dojde kraj
По логиката дека нешто е старо и не умира ли го кажа ова?

т.е чекај logic fail... нели се има свој рок на траење? Оо:

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
По логиката дека нешто е старо и не умира ли го кажа ова?

т.е чекај logic fail... нели се има свој рок на траење? Оо:
kataklizmata zapocnata e uste od 2001 godina vrz amerika , pa navamu svetot e vo vojna globalna , toa postrepeno ke se slucuva , kako sto ke odat godiniyte svetot covestvoto ke bide svedok na kataklizmite , krajot na svetot ke bide so poslednata vojna armagedon , pisan vo bibliskite sveti knigi, netrpelivosta megu lugeto , porastot na gl adot i nevrabotenosta , otpustanata od rabota i otkazi , lakomstvoto i alcnosta za pari mok , za prikraduvane osvojuvane ke donese do globalen konflikt i treta svetska vojna

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
- дванаесеттата планета Нибиру, која на секои 3.600 години по многу издолжена елиса орбитира околу Сонцето....
Се претпоставува дека Нибиру орбирира околу неутронска ѕвезда која се наоѓа во близина на Сонцето, а не околу Сонцето.

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Ова има смисла и ми се слично на тоа што го рекол христос , дека ќе има затемнување на месечината односно сонцето ( прикривање на друга планета веројатно или нз шо ) катаклизми , земјотреси , зарази , болести , војни. како што прочитав така рекол заради неверниците и злосторниците!. Сега за ова спомнато незнам дали е точно , за друго се верувам (од библијата) ама за ова незнам....

Здравје Боже ве , Што и да е нека е !:vozbud:
Да видиме

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Од каде па Исус сега во целава оваа брканица за 2012та?

Х

Ханзо

Гостин
Од каде па Исус сега во целава оваа брканица за 2012та?
Мене ме чуди што Тито уште не е вклопен некако. Стварно, веќе се смисли се што може да се смисли за тој кобен ден, па така и шансите на тој ден да се случи нешто од набројаното се зголемуваат (за бедни никакви проценти со многу нули после запирката). Но, да цитирам еден познат мислител:
"So you're telling me there is a chance...YEAH!"
- A famous 20-th century thinker on 1:1 000 000

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
"So you're telling me there is a chance...YEAH!"
- A famous 20-th century thinker on 1:1 000 000

Ок. Решено е тоа.

Се дур има шанса за тоа луѓето ке останат "оптимисти" дека ке биде случувањето. Има шанси и утре светот да се уништи со шанси 1: 39843984938948948 но сепак има. Али кога толку приказни за 2012 ке се спојат, шансите се зголемуваат во свеста на луѓето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom