Кои се тие права што недостасуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата badluckguy
  • Време на започнување Време на започнување
АБЦ, од каде ги ископа хазарите како газди на светот???

Извинувајте за оф топикот.

Инаку, кога се пишуваше на една друга тема, за потеклото на албанците, кога тврдев со докази дека се од кавказ, се бунеа мал курац форумџии.

Дараданчо, оди легни бе, ќе ти достуди покри се.

А права. Ви недостига само едно право сеуште, а тоа е и официјално да се прогласи политика на апартхејд при што ќе се озакони диктарурата и тортурата на малцинството врз мнозинството.

Tvoj izbor, mozes i da kukas ako sakas.

Aj шо збориш?
Јас па мислев мора дозвола да барам.

Dardan-ia напиша:
Ostavi ja Francija i marokancite , marokancite se odeni tamu da pravat pari , isto taka ima 1 milion albanci vo Italija, no tie ne baraat prava tamu, posto se znae za sto otisle tamu.
A nie tuka ziveeme vo nasi teritorii , sto odsekogas bile albanski.
E taka

Е како да не.
Никогаш не биле територииве албански, него немате друг аргумент па мора да се измислува.
Ви се може бидејќи не сме јака сила.
Во Италија или на друго место пробајте вака, одма ќе бидете замолчени, како и во секоја друга нормална стабилна држава.

И башка ако во секоја земја на знамето требаше да ги има сите етноси, тогаш сите знамиња требаше да бидат каша попара!
И плус сонцето ни е на знамето, не знам што толку гледате тука проблем, ама стварно не ми е јасно, прашалници ми се мотаат околу глава.

АБЦ, од каде ги ископа хазарите како газди на светот???

Извинувајте за оф топикот.

Инаку, кога се пишуваше на една друга тема, за потеклото на албанците, кога тврдев со докази дека се од кавказ, се бунеа мал курац форумџии.

Дараданчо, оди легни бе, ќе ти достуди покри се.

А права. Ви недостига само едно право сеуште, а тоа е и официјално да се прогласи политика на апартхејд при што ќе се озакони диктарурата и тортурата на малцинството врз мнозинството.

Па сите знаеме дека Тачи ама Хашим ја "перка" Oлбрајт,и сега кога се знае дека таа е дел од Ротшилд кланот кој е во постојана борба со Рокфелер за доминација врз Балканот ги редиш коцките по редослед за врската да биде целосна и сам доаѓаш до констатација за потекло на Албанците кога се знае потеклото на Хазарите.Инаку многумина проалбански конгресмени во САД дошле до место во конгресот по Хазарска линија а не оти Енвер Оџа или Ибраим Ругова им биле брачеди.
Впрочем не оти скоро цела Европа е со Хазари како председатели туку мора да ја најдеме врската и одговорот зошто ЕУ или НАТО толку многу ги подржуваат Албанците,најпрво поклонуваќи им држава во 20 век за во 21от да им ја прошират со нови територии без посебни историски заслуги и некоја позначајна воена победа.
И така трагајќи по вистината не може а да не се примети историскиот факт дека Албанците се шлепаат за Хазарите веќе 10тина века или практично од моментот кога започнала нивната експанзија во светот на моќта и владеење.Составувајќи го мозаикот на личности кој продефилираа на Балканот одкако почна неговата деструкција односно прекројување ни една личност не е избрана случајно или по заслуги за познавање на Балканските прилики односно неприлики.Сите до еден се Евреи со Хазарско потекло,било да се поврзани со Ротшилдови или со Рокфелерови кој се на самиот врв во Хазарско-еврејската династија која владее со светот.Можеби ќе ти изгледа чудно доколку осознаеш малку биографија за некои личности кој се ептен значајни за Балканот особено за делот на Космет и Македонија,читни малку иако е на српски,фактите не можат да се занемарат а човеков имал мадиња ова да го напише и да остане жив во Србија:
http://www.dejanlucic.net/cirilica/Dobro_jutro_hazari_cir.html
http://www.dejanlucic.net/Dejan Lucic-tekstovi-Svetom vladaju hazari.htm
http://www.dejanlucic.net/cirilica/hobotnica_rotshild.html
http://www.dejanlucic.net/cirilica/francuski_hazari.html
http://www.dejanlucic.net/cirilica/hazarski_krug_cir.html

Da vozat , ama kazi mi koj gi specalil tie pari od drzavni pari. Nikoj. E toa sto se majcini, i ne im e sram da rabotat se i sesto, pa makar i kanali da kopaat po Evropa, e drugar toa e druga rabota. Kazi mi ti eden makedonec sto na 18 godini otisol na pecalba. Ja za vozvrat ke ti kazam stotici albanci. Ako nisto drugo cetvorica moi drugari od sredno na 20 godisna vozvrat otidoa na pecalba.
A pa majku mu stara i od kade taa ideja deka site albanci vozat jaki koli. Dojdi da vidis kako se zivee vo srceto na Skopje, Dizonska ili Serava, najstarite naslebi vo Skopje, nema seuste asalna kanalizacija, ( povtoruvam nastari naselbi vo Skopje, vo srceto na gradot) ili pak izlezi eden den na Bit Pazar da vidis kako se pecalat za cel den edvaj 200 denari.

daj molimte :( od kopanje kanali po evropa da vozis BMW?aman nemoj vakvi gluposti .sekoj den zaglavuva po nekoj albanec vo zatvorite a zasto, znaes i sam.:toe:

kavaviot gega ima ocigledno golem problem.:toe: vakvoto razmisluvanje e direktno rusenje na sistemot.nezaboravaj deka gi imame videno takvite raboti so prava na balkanot.ova tvoe kazuvanje direkto odi vo separatizam i odvojuvanje na eden del od edna suverena drzava.dokolku taka sakas potrebno istite prava da gi imat i makedoncite vo albanija zasto tamu isto taka se nad 20%makedonci sto ziveat .:toe:

kavaviot gega ima ocigledno golem problem.:toe: vakvoto razmisluvanje e direktno rusenje na sistemot.nezaboravaj deka gi imame videno takvite raboti so prava na balkanot.ova tvoe kazuvanje direkto odi vo separatizam i odvojuvanje na eden del od edna suverena drzava.dokolku taka sakas potrebno istite prava da gi imat i makedoncite vo albanija zasto tamu isto taka se nad 20%makedonci sto ziveat .:toe:

Они уште не разбираат дека ако земат сега од Србија дел, па од нас дека ќе дојде до огромна балканска војна.Мислат дека САД ги штитат и дека се којзнае што.Кој високо лета, ниско паѓа:wink:.

А гледам дека малку потешко ќе го земат тој дел од Србија, поради ставањето вето од Руска страна, али ајде бе ќе видиме.....само и они не разбираат дека си играат со оган

Ovoj Dejan Lucic ima IQ 50.

Фактите а и картите,богами говорат нешто друго.Туку кажи дали некоја личност од оние што Лучиќ ги споменува во своите пишувања е лажно и со тенденциозно представена биографија,можеби човекот згрешил некаде.?:)

Фактите а и картите,богами говорат нешто друго.Туку кажи дали некоја личност од оние што Лучиќ ги споменува во своите пишувања е лажно и со тенденциозно представена биографија,можеби човекот згрешил некаде.?:)

Od tvojot Lucic :

"Под Сорошевом контролом су телевизија ,,Shutel“, радио станице Вати, Лајф..."

Hahahahahhahahahah, kaj go najde ovoj be ziti se najmilo, hahahahah, golem ti kurac ako gi kontroliraat ovie mediumi, a baska sto tie nemaat leb za jadenje. Hahahahhahah, lele ejjjjjjjjjj ne mozam da prestanam da se smeam. Vakva glupost nemam odamna slusnato.

Lucic kazuva dosta tocni raboti ama Lucic ne sfatil deka za da go sostavish mozaikot potrebni ti se site pazli.
Kako prvo ne mi e logicno negovoto tvrdenje deka samo 10% od Evreite imaat semitsko poteklo, a drugite odnosno ostantite 90% hazarite se so mongolsko potoklo toa mi e kontradikorno bidejki samite znaeme deka brojot na evreite vo vremeto na Mojsej bile 1 milon do dva, a Lucic tvrdi deka posle 3600 godini brojot na Evreite ostnal ist.
Kako vtoro Lucic ne moze da razbere deka bogatstvoto na Rotschild e 10000 milijardi evra a moze da se kaze deka e i beskonecno bidejki si stampa pari kolku mu dusa saka, Lucic ne moze da razbere deka so 100 milijardi evra Rotschild moze so se gaki da go kupi cel balkanski polustrov mislam koi smeshki gi kazuva...:pos2:

Od tvojot Lucic :

"Под Сорошевом контролом су телевизија ,,Shutel“, радио станице Вати, Лајф..."

Hahahahahhahahahah, kaj go najde ovoj be ziti se najmilo, hahahahah, golem ti kurac ako gi kontroliraat ovie mediumi, a baska sto tie nemaat leb za jadenje. Hahahahhahah, lele ejjjjjjjjjj ne mozam da prestanam da se smeam. Vakva glupost nemam odamna slusnato.

Covece Lucic e poskandalozen od Latas :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom