Добро, извини од моја страна мислев можиме да пишуваме за секои човекови права, шо се актуелниЈа свртевте темата во сосема друга насока. Ќе ве бришам. Опцијата "банирање од тема" исто така е во игра.
Темата е за тебе, ама гледам немаш што да напишеш. Еве ние сме за навреди први, ти биди прв за промени и предложи како те репресираме и што ти фали и ти и скратено во оваа земја т.е името на темата " Кои се тие права што недостасуваат?" Место да се курчиш по темите за Бродец и Косово, дај кажи нешто паметно тука.za navredi prvi ste... ke ve ostavam da prodolzite da vidime kaj ke stignete.. edno golemo bravo za administratorite
Тоа е колатерална штета од "борците за права".Vetija deka ke gi nadomestat kukjite na selanite od Brodec, i od toa nisto.
Ако одиме по таа логика, до кога од наши пари терористи и убијци кои седат во собранието ќе земаат плата?Do koga so nasi pari ke se gradat crkvi ?
Во духот на рамнковниот договор и саканиот ебач на јазовецот и рошавиот Б.Ц. ,господинот Бадентер кажи колку џамии има во МК наспроти цркви па да имаме некоја бројка за која би дискутирале вакаSlusnav na TV , vladata ke ja sponzorira najgolemata crkva na balkanot , koja ke se izgradi vo Bitola so 650 iljadi evra , dali dala nekogas za nekoja dzamija 650 iljadarki ? ni denari na dala tolku a kamoli evra.
I onie dzamii sto se unistija vo Bitola i Prilep , ni za tie ne pomagala da se izgradat , tuku gi izgradile samit muslimani.
Izgore edna dzamija vo edno selo , zapalena bese od hrisijanite, vladata veti deka ke pomogne da se izgradi, pominaa nekolku meseci nisto nemase od toa, pa selanite sami ja izgradija.
Vetija deka ke gi nadomestat kukjite na selanite od Brodec, i od toa nisto.
Pa sega opstina Tetovo morase da odvoi sredstva da im pomogne.
Sramota , sramota.
Do koga so nasi pari ke se gradat crkvi ?
Kakvi nepravdi se pravat vo ovaa drzava , toa e strasna rabota , no ovie sto se na vlast , sekogas gi skrijat tie raboti, i sakat da ne izlazat so nekoj koncert za denot na znameto i so nekoj institut za albanskata kultura , koj iako pominaa meseci seuste ne pocnal so rabota , zaradi nemanje prostorija.
Ova e realnosta.
Jas ne brojam crkvi i dzamii , niti rabotam na zavodot za statistiki.Во духот на рамнковниот договор и саканиот ебач на јазовецот и рошавиот Б.Ц. ,господинот Бадентер кажи колку џамии има во МК наспроти цркви па да имаме некоја бројка за која би дискутирале вака![]()
По долго заседавање албанците измислија уште некое глупаво барање :pos2:Slusnav na TV , vladata ke ja sponzorira najgolemata crkva na balkanot , koja ke se izgradi vo Bitola so 650 iljadi evra , dali dala nekogas za nekoja dzamija 650 iljadarki ? ni denari na dala tolku a kamoli evra.
I onie dzamii sto se unistija vo Bitola i Prilep , ni za tie ne pomagala da se izgradat , tuku gi izgradile samit muslimani.
Izgore edna dzamija vo edno selo , zapalena bese od hrisijanite, vladata veti deka ke pomogne da se izgradi, pominaa nekolku meseci nisto nemase od toa, pa selanite sami ja izgradija.
Vetija deka ke gi nadomestat kukjite na selanite od Brodec, i od toa nisto.
Pa sega opstina Tetovo morase da odvoi sredstva da im pomogne.
Sramota , sramota.
Do koga so nasi pari ke se gradat crkvi ?
Kakvi nepravdi se pravat vo ovaa drzava , toa e strasna rabota , no ovie sto se na vlast , sekogas gi skrijat tie raboti, i sakat da ne izlazat so nekoj koncert za denot na znameto i so nekoj institut za albanskata kultura , koj iako pominaa meseci seuste ne pocnal so rabota , zaradi nemanje prostorija.
Ova e realnosta.
Тука не гледам многу разлика , многу цркви и манастири се исто изградени со пари од месното население , и многу македонски деца сеуште учат во училишта какви што ги спомна , сето ова е заеднички проблем и потекнува од економската моќ на државата не гледам никава дискриминација , дај нешто конкретно со податоци и факти да можеме да развиеме дискусија:helou:Jas ne brojam crkvi i dzamii , niti rabotam na zavodot za statistiki.
Otprilika znam deka sekoe selo muslimansko ima i dzamija, izgradeni od samite ziteli, isto kako sto gradat i ulici , kanalizacii , vodovodi, duri i ucilista si gradime , jas tamu kade sto ucev na osnovno uciliste se greevme na drva , no ucilisteto bese ogromno i tesko bese da se odrzat sporetite , pa se odluci da se stavi centralno greenje, site roditeli davaa pari za da se napravi toa, zarem ne e toa rabota na drzavata ?
Тоа е реалноста. Не е затоа што сте Албанци, туку затоа што државата не инвестира. Во многу запоставени населби или села условите за живот се лоши. Секаде е тоа. Сиромаштијата не бира.Jas ne brojam crkvi i dzamii , niti rabotam na zavodot za statistiki.
Otprilika znam deka sekoe selo muslimansko ima i dzamija, izgradeni od samite ziteli, isto kako sto gradat i ulici , kanalizacii , vodovodi, duri i ucilista si gradime , jas tamu kade sto ucev na osnovno uciliste se greevme na drva , no ucilisteto bese ogromno i tesko bese da se odrzat sporetite , pa se odluci da se stavi centralno greenje, site roditeli davaa pari za da se napravi toa, zarem ne e toa rabota na drzavata ?
Neznam kako e na drugo mesto.......ama od Taftalidze do Tetovo ona sto moze da se vidi od avtopatot ne se dobrojuva...site osven edna dve se GANC NOVI + nejasno uste kolku se gradat.....navistina ne mi e jasen stosot, verojatno nekoj istura para za da obelezi prostor...KOMEDIJA ZIVA .....,taka da za centralno greenje na skolo ic ne prai muabet...gospod ke dade....na tolku cest redno e da odvrze kese...Jas ne brojam crkvi i dzamii , niti rabotam na zavodot za statistiki.
Probaj xvoni kaj tie kukji , i vidi dali ke izleze nekoj da ti odgovori. Site tie kuki se izgradeni od onie sto rabotat vo stranstvo , i za pofalba e toa sto tie investiraat vo MK, kolku samo pari od tie sto se nadvor ( recisi site albanci ) doagaat vo MK , i kolku drzavjani tuka se zbogatuvaat od tie pari. Moite rodnini sto imaat biznis tuka, nim recisi celiot profit im e koga ke dojdat ovie iselenici , i kupuvaat nagolemo , si pravat svadbi, gradat kukji, finansiraat studenti .... So ovie pari ne se zbogatuvat samo albancite tuku i drzavata a i makedoncite.Neznam kako e na drugo mesto.......ama od Taftalidze do Tetovo ona sto moze da se vidi od avtopatot ne se dobrojuva...site osven edna dve se GANC NOVI + nejasno uste kolku se gradat.....navistina ne mi e jasen stosot, verojatno nekoj istura para za da obelezi prostor...KOMEDIJA ZIVA .....,taka da za centralno greenje na skolo ic ne prai muabet...gospod ke dade....na tolku cest redno e da odvrze kese...![]()